Energie per 1 juli opnieuw goedkoper


Energieleverancier DELTA schrapt banen

Energieleverancier DELTA heeft gister laten weten de leveringstarieven voor stroom en gas per 1 juli te verlagen. Zoals gebruikelijk was DELTA het eerste energiebedrijf dat nieuwe tarieven bekend maakte. Naast DELTA zullen ook andere energieleverancier als Nuon en Essent binnenkort hun nieuwe tarieven bekend maken. Naar verwachting dalen de energietarieven bij alle energieleveranciers.

Tot wel €145,00 goedkoper uit

Klanten met een variabel energietarief zouden door deze verlaging tot wel €145,00 goedkoper uit kunnen zijn. Vooral de prijzen voor gas maken een groot verschil, de gasrekening kan tot wel €134,00 goedkoper uitvallen. Bij deze berekening is DELTA uitgegaan van een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.800 kubieke meter gas per jaar.

Lagere prijzen binnen energiemarkt

De energieprijzen dalen aangezien de tarieven binnen de groothandelsmarkt opnieuw lager liggen. Op het moment dat energiebedrijf DELTA de energie voor de komende tijd inkocht, lagen de prijzen op een historisch dieptepunt.

Ook op 1 juli 2015 werden de variabele energietarieven bij veel energieleveranciers verlaagt. En 1 januari 2016 was het weer raak. Volgens diverse bronnen zullen de gastarieven op 1 juli dalen met ongeveer 9 tot 11 procent.

Alleen voordeel met een variabel energietarief

Alleen consumenten met een variabel energietarief, ruwweg 60% van de energiemarkt, profiteren mee van de lagere energietarieven. Consumenten met een vast energiecontract kunnen alleen profiteren door over te stappen op een nieuw energiecontract. Wel profiteren klanten met een vaste energieprijs vaker van welkomstkortingen, die bij variabele contracten niet vaak gegeven worden.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.