Live Energy review – Is Live Energy betrouwbaar?

Over

Sinds vorig jaar hebben we er weer een nieuwe energieleverancier bij, Live Energy. Maar wat maakt deze energiemaatschappij nou uniek? En is Live Energy eigenlijk wel betrouwbaar? Op deze pagina ga ik u alles vertellen over deze nieuwe energieleverancier.

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: Live Energy
Actief in: Nederland
Markt: Particulier & Zakelijk

Adres:
The Hub Oud-Beijerland
Scheepmakershaven 2
3261 KN Oud-Beijerland

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Automatisch incasso: Ja.
Kosten eerste herinnering: Onbekend.

Handmatige betaling: Ja.
Extra kosten: Onbekend.

Extra diensten

Online diensten

Meterstanden doorgeven.
Een adreswijziging doorgeven.
Facturen bekijken.
Huidige energieprijzen bekijken, de EPEX spotprijzen voor elektriciteit en de EEX spotprijzen voor gas

Overige

 

Wat maakt Live Energy uniek?

Net als bijvoorbeeld Frank Energie en NextEnergy is Live Energy een energieleverancier die zich onderscheid door dynamische energietarieven aan te bieden. Dit betekent dat u altijd een eerlijke prijs voor energie betaald, namelijk de beursprijs.

Door te kiezen voor dynamische energietarieven bent u op veel momenteel goedkoper uit. Tuurlijk is energie soms schaars, en dan wat duurder. Maar over het gemiddelde heen bent u simpelweg voordeliger uit met dynamische energietarieven. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat u met dynamische tarieven snel tot wel 35% op uw energiekosten kan besparen.

 

 

Voordelen

✅ Betaal altijd een eerlijke prijs voor energie, de beursprijs.
✅ Krijg direct inzicht in uw energiekosten met de app.
✅ Ook uw partner voor zonnepanelen, laadsystemen, energieopslag, en isolatie.
✅ Geen gedoe. Altijd direct opzegbaar.
✅ Bij afname stroom en gas betaal je slechts €12,10 vaste energiekosten per maand.
✅ Uw complete overstap wordt van A tot Z geregeld.

 

Live Energy vergelijken

Benieuwd wat u bij Live Energy gaat betalen in vergelijking met andere dynamische energieleveranciers zoals Frank Energie of NextEnergy? Of wil u Live Energy vergelijken met traditionele aanbieders als Vattenfall en Eneco? Voer dan hieronder uw energieverbruik in en bereken uw persoonlijk aanbod.

Live Energy tarieven

Het is natuurlijk interessant om te weten hoe hoog de Live Energy tarieven liggen. Helaas is het lastig om hier iets over te zeggen.

Zoals gezegd werkt Live Energy met dynamische energietarieven. Dit betekent dat de tarieven constant wijzigen om basis van vraag en aanbod.

Voor stroom geld dat er elk uur een nieuwe stroomprijs bepaald wordt. Is er veel stroom beschikbaar op het net? Dan is stroom erg goedkoop of is er soms zelfs een negatieve stroomprijs. In dit geval kun je zelf geld verdienen door stroom te gebruiken.

Voor gas moet u uitgaan van een dagprijs. Elke dag wordt er een live gasprijs vastgesteld die zal gelden voor de volgende dag. Hoe hoog deze gasprijs ligt is afhankelijk van de vraag en aanbod verhouding op de groothandelsmarkt.

Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat Live Energy €6,05 per product per maand vraagt aan vaste leveringskosten. Dit is redelijk marktconform en een eerlijke prijs in onze ogen.

Wanneer u inzicht wilt hebben in wat u ongeveer gaat betalen bij Live Energy dan kunt u het beste onze energievergelijker gebruiken. Hiermee kunt u de verwachten energiekosten schatten. Al hangen uw uiteindelijke energiekosten natuurlijk af van de ontwikkelingen binnen de energiemarkt.

 

Live Energy tarieven - energie tegen beursprijzen

 

Live Energy zakelijk

Niet alleen particulieren kunnen profiteren van het aanbod van Live Energy, ook ondernemers zijn welkom bij deze energieleverancier. Via de website kan u als ondernemers ook uw persoonlijke aanbod berekenen.

Het voordeel van Live Energy voor ondernemers is dat zei hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren op basis van de realtime energieprijzen. Zo kunnen ze op een eenvoudige manier forse besparen op uw zakelijke energiekosten. Daarnaast helpen ze om het energienetwerk te stabiliseren door te verbruiken op momenten dat er veel energie beschikbaar is.

 

Live Energy, één van de goedkoopste energieleveranciers

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2910 kWh stroom en 1410 m3 aardgas per jaar is Live Energy momenteel de goedkoopste energieleverancier in onze energievergelijker. Natuurlijk kunnen de prijzen dagelijks wat schommelen, maar over het algemeen hoort Live Energie standaard bij de top 3 goedkoopste energieleveranciers.

Door te kiezen voor Live Energy bespaart u al snel honderden euro’s per jaar in vergelijking met de traditionele energieleveranciers. Daarnaast helpt Live Energy u ook nog eens met meer besparingsmogelijkheden zoals zonnepanelen en isolatie. Maak ook de overstap, en kiezen voor voordeel en gemak!

 

Klant worden

Wie ook wil profiteren van eerlijke tarieven voor stroom en gas kan vandaag nog overstappen naar Live Energy. Via onze website is het een fluitje van een cent om uw overstap te regelen. Neem de volgende stappen om klant te worden bij deze voordelige energieleverancier.

  1. Scroll naar boven tot u de energievergelijker tegenkomt. U kunt hem ook openen door op deze link te klikken.
  2. Voor uw postcode en huisnummer in. Schat hierna uw energieverbruik of voor uw energieverbruik direct in wanneer dit u bekend is.
  3. Filter op eventuele voorkeuren wanneer u dit wil en klik daarna op ‘’Personaliseer’’.
  4. Na het personaliseren ziet u gesorteerd per energieleverancier en energieproduct wat u gaat betalen. Tevreden met het aanbod van Live Energy? Klik dan op ‘’Bekijken’’.
  5. Na het openen van de website kunt u uw definitieve aanbod berekenen en direct afsluiten. Na het afsluiten gaan uw 14 dagen bedenktijd in waarin u kosteloos kunt annuleren.

Wanneer uw bedenktijd verstreken is zal Live Energy uw overstap in gang zetten. Dit betekent dat het uw huidige energieleverancier opzegt en uw nieuwe aansluiting regelt. Nadat alles geregeld is ontvangt u vanzelf informatie of de startdatum dat Live Energy begint met leveren.

 

Live Energy app

Ondanks dat dit in onze ogen een vereiste is tegenwoordig lijkt het er op dat er nog geen Live Energy app beschikbaar is. U kunt dus geen app downloaden op uw smartphone om uw verbruik in de gaten te houden.

Wel kunt u online inloggen via de mijn Live Energy omgeving. U kunt deze online omgeving gebruiken voor onder andere het;

  • Bekijken van de realtime beursprijzen voor stroom en gas;
  • Controleren van uw facturen;
  • Checken van uw energieverbruik en teruglevering;
  • Aanpassen van uw klantgegevens;
  • Doorgeven van meterstanden wanneer nodig (bij gebrek aan een slimme meter);

 

In mijn ogen is het belangrijk dat Live Energy op termijn wel een app laat ontwikkelen. Voor de meeste klanten is het simpelweg eenvoudig om een app te downloaden, dan online is te moeten loggen. Even snel de app opstarten en wat gegevens checken, dat is hoe het hoort. Tegenwoordig willen we alles bij de hand hebben!

 

Live Energy app - nog niet beschikbaar

 

Opzeggen

Als klant zit u bij deze energieleverancier ‘’nergens aan vast’’. U kunt op elk moment dat u wil opzeggen. Hier zitten geen kosten aan verbonden.

Aangezien u dagelijks kunt opzeggen bent u natuurlijk erg flexibel. Bevalt Live Energy of de dynamische tarieven u niet? Dan kunt u dus op elk willekeurig moment een overstap maken naar een andere energieleverancier.

In het geval dat u opzegt dan zal de laatste maand afgerond worden en alle opstanden kosten verrekend worden op één factuur. Hierna is alles geregeld en start de levering van uw nieuwe energieleverancier.

 

Live Energy reviews

5,0
5,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Laatste beoordelingen

Onder de indruk

januari 29, 2024

Vanaf het allereerste contact was ik onder de indruk van de vriendelijkheid en professionaliteit van jullie klantenserviceteam. Ze stonden altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden en gaven me het gevoel dat mijn tevredenheid hun prioriteit was. De transparantie in communicatie en de duidelijke uitleg over tarieven en voorwaarden waren verfrissend en hielpen me bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Wat ik vooral waardeerde, was de eenvoudige en probleemloze overstap naar Live Energy. Het hele proces verliep soepel en efficiënt, en ik werd regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang. Het gemak van online beheer van mijn account en het snel kunnen inzien van mijn energieverbruik zijn functies die mijn ervaring nog aangenamer hebben gemaakt.

Bovendien was ik aangenaam verrast door de concurrentiële tarieven die Live Energy biedt, zonder in te boeten aan kwaliteit. Mijn energiekosten zijn aanzienlijk verminderd sinds ik ben overgestapt, wat natuurlijk altijd welkom is.

Kortom, ik ben een zeer tevreden klant van Live Energy en ik zal zeker jullie diensten aanbevelen aan vrienden en familie.

Ooms2024

 

Ervaring met Live Energy toevoegen

Hebt u ervaring met energieleverancier Live Energy? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten met het vinden van een nieuwe energieleverancier. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

 

Veelgestelde vragen

Nog meer leren over deze energieleverancier? Bekijk hieronder dan de meeste gestelde vragen die wij hebben ontvangen over deze energieleverancier.

Live Energy is een relatief nieuwe energieleverancier en daarom is er nog niet veel over bekend. Ondanks dit kunnen we wel achterhalen dat Live Energy energie levert via de ACM vergunning van OpenSource Energie B.V.

Aangezien Live Energy deze vergunning heeft kunnen we ervan uit gaan dat ze voldoen aan belangrijke kwaliteitsnormen. Op de website van Live Energy kunnen we ook al belangrijke documentatie vinden zoals contractvoorwaarden, algemene voorwaarden, en kwaliteitscriteria. Hiermee lijkt alles erop dat Live Energy een betrouwbare partij is.

Bij Live Energy betaalt u altijd eerlijke energiekosten op basis van de beursprijs. Liggen de beursprijzen laag, dan is energie dus erg goedkoop bij Live Energy.

Per product dat u bij Live Energy afneemt betaalt u €6,05 aan vaste kosten per maand. Deze kosten gebruikt Live Energy voor het aanbieden van hun diensten.

Ja, u kunt Live Energy op elk gewenst moment opzeggen.

Via de online omgeving van Live Energy kunt u live de uurprijs voor stroom en de dagprijs voor gas volgen.

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave