NextEnergy thuisbatterij – is dat interessant?

NextEnergy thuisbatterij – is dat interessant?

Sinds enkele maanden ben ik zelf klant bij NextEnergy, en om deze reden ontvang ik af en toe een nieuwsbrief per email. Hier staan regelmatig interessante dingen in waar ik later zelf wat over schrijf. Zo ook deze keer!

De laatste NextEnergy nieuwsbrief ging over hun thuisbatterij. Met een thuisbatterij kan u eenvoudig de energie die u zelf opwekt opslaan voor een later moment. Op deze manier kan u ook profiteren van uw eigen opgewekte energie op bewolkte momenten. Daarnaast is het ook mogelijk om met jouw thuisbatterij te handelen op de onbalansmarkt, waarmee leuk geld te verdienen is.

In dit artikel zal ik u wat meer informatie geven over hoe de slimme thuisbatterij van NextEnergy werkt, wat deze kost, en hoe snel u hem terug kunt verdienen.

Tip: ook klant worden? Maak dan gebruik van onze NextEnergy kortingscode en bespaar €50!

 

De slimme thuisbatterij van NextEnergy

Op dit moment adverteert NextEnergy met hun thuisbatterij van het merk Huawei. De belofte van deze thuisbatterij is dat u hem al terug kunt verdienen in 6,5 jaar. Maar hoe is dit mogelijk?

Nou, het rendement van de NextEnergy thuisbatterij is erg hoog. Veel thuisbatterijen denken niet na, en zijn dus dom. Maar die van NextEnergy niet! Door het combineren van de thuisbatterij met de NextEnergy Gateway kan u als eigenaar direct handelen op de onbalansmarkt. En dit biedt enorme mogelijkheden.

Maar wat is nou precies de onbalansmarkt? Nou, dit is een speciale energiemarkt waar stroom verhandeld wordt. Dit wordt normaliter verkocht aan energieleveranciers die te weinig hebben ingekocht. Hierdoor kan u aan de vraag van een ander voldoen, en voorkomen dat het net te vol raakt.

Door op goedkope momenten stroom in te kopen, en deze op dure momenten te verkopen, kan u eenvoudig veel geld verdienen. Met de NextEnergy thuisbatterij is het op dit moment mogelijk om tot wel €1783 per jaar te verdienen. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het door u gekozen type.

 

Capaciteit NextEnergy thuisbatterij

Op dit moment kan u kiezen voor 4 verschillende LUNA2000 thuisbatterijen. De thuisbatterijen hebben de volgende capaciteiten:

 • 1 fase – 10 kWh
 • 3 face – 10 kWh
 • 3 fase – 15 kWh
 • 3 fase – 20 kWh

Op dit moment is het topmodel met 20 kWh het meest populair. Door te kiezen voor meer capaciteit kunt u namelijk meer verdienen op de onbalansmarkt. Wel is het zo dat dit model in aanschaf duurder is.

 

Aanschafkosten thuisbatterij

De batterijsystemen van NextEnergy bieden veel voordelen. Zo bieden ze 10 jaar garantie en worden ze geleverd zonder abonnementskosten. Maar echt goedkoop zijn de modellen niet. Zo kost het instapmodel met 5 kW vermogen en 10 kWh capaciteit al €6999.

Wie upgrade naar de middenmoter met 5 kW vermogen en 15 kWh capaciteit die betaalt €8999. Het topmodel dat 20 kWh capaciteit beidt is nog flink duurder met een prijskaartje van €11.499.

Alle prijskaartjes op de NextEnergy website zijn zonder BTW en na BTW teruggave. Hou hier dus rekening mee. De initiële aanschafprijs ligt dus feitelijk nog wat hoger.

Met een prijskaartje van minimaal €7000 is de thuisbatterij zeker niet iets voor iedereen. Jammer, want het biedt wel enorm veel potentie voor ons energienetwerk.

 

Aanschafkosten thuisbatterij - fors prijskaartje

 

Huawei thuisbatterij – werkt naadloos samen met zonnepanelen

Een thuisbatterij is natuurlijk een gouden combinatie met zonnepanelen. De Huawei thuisbatterij werkt naadloos samen met alle zonnepaneelsystemen. Hierdoor kunt u eenvoudig uw eigen gewekte energie opslaan, en later gebruiken of verhandelen.

In de afgelopen maanden heeft het team van NextEnergy al tientallen thuisbatterij installaties gedaan. En het kijkt uit naar nog vele andere installaties. Heeft u dus interesse in een dergelijk systeem? Schroom dan niet, en neem eens contact met men op. Een vrijblijvend adviesgesprek is altijd mogelijk via telefoon of de live chat.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Verdien tot wel €1783 door slim te handelen.
 • Help het stroomnet in balans te krijgen.
 • Terugverdientijd nu lager dan ooit (6,5 jaar).
 • Kan automatisch handelen door slimme aansturing.
 • Kies voor 10 jaar fabrieksgarantie.
 • Bewezen concept, al tienduizenden geïnstalleerd in de Benelux.
 • Geen abonnementskosten.
 • Profiteer nu van BTW teruggave en achteraf betalen.
 • Totaal ontzorgt van aanschaf tot installatie en configuratie.
 • Systeem is volledig uit te breiden.

Nadelen

 • Hoog prijskaartje.
 • Neemt behoorlijk wat ruimte in beslag.

 

Conclusie; is een NextEnergy thuisbatterij wat voor u?

Wie voldoende ruimte en geld heeft zou de aanschaf van een thuisbatterij kunnen overwegen. Zo is het de ideale manier om het energienet te stabiliseren en om wat extra geld te verdienen met handelen.

Helaas is het wel zo dat er een fors prijskaartje aan een thuisbatterij hangt. Hierdoor is deze zeker niet voor iedereen weggelegd. Om deze reden denk ik dat de thuisbatterij voorlopig enkel nog is weggelegd voor een selecte groep.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave