Energie vergelijken Tros Radar


Door Tros Radar worden veel producten en diensten vergeleken en op diverse manieren getest. Ook het vergelijken van energie wordt regelmatig door Tros Radar onder de loep genomen. Binnen deze onderzoeken wordt bijvoorbeeld gekeken in hoeverre vergelijkingswebsites onafhankelijk zijn. En in hoeverre consumenten goed geadviseerd worden. Ook wordt regelmatig bekeken of er geld valt te besparen door over te stappen. Hierbij wordt bijvoorbeeld berekent wat de gemiddelde besparing is. Aangezien Tros Radar regelmatig van zulke onderzoeken uitvoert blijven consumenten, vergelijkingswebsites en energieleverancier scherp. Wat voor alle partijen binnen de markt belangrijk is!

 

 

Naast Tros Radar houdt ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een scherp oog op de Nederlandse energiemarkt. Zo ontdekte de ACM onlangs dat het aanbod tijdens het energie vergelijken vaak te onduidelijk is. Waardoor objectief energie vergelijken lastig was. Nuon vermelden bijvoorbeeld de hoogte van de netbeheerkosten niet duidelijk genoeg. En De Windunie verstuurde belangrijke informatie te laat. Daarnaast was deze informatie ook niet duidelijk omschreven. Om deze reden legde de ACM hoge dwangsommen op. Naast de informatievoorziening en het prijs vergelijken onderzoekt de ACM ook regelmatig manipulatie binnen de energiemarkt. Energieleveranciers moeten door de ACM aan meer strenge regels voldoen. Waardoor consumenten beter beschermd worden tegen oneerlijke praktijken.

 

Energie Vergelijken Tros Radar

Energie vergelijken is één van de vaste jaarlijkse onderwerpen bij Tros Radar

 

Interessante onderzoeken over energie vergelijken door Tros Radar

Tros Radar doet veel en publiceert veel onderzoeken die handig zijn bij het energie vergelijken. Zo bleek onlangs dat de goedkope energietarieven bij sommige leveranciers vaak duurder uitpakken. Dit omdat de vastrechtkosten bijvoorbeeld een stuk hoger liggen dan normaal. Ook is uit recent onderzoek gebleken dat het meedoen aan een collectieve inkoop energie lang niet altijd voordelig is. Dit komt vooral door de hoge marketingkosten die de organisatoren doorberekenen.

Uit ander recent onderzoek onder de 10 grote energieleveranciers bleek ook dat energiecontracten met lage tarieven voor stroom en gas vaak gepaard gaan met zeer hoge vastrechtkosten. Waardoor de beoogde besparing veel lager uitvalt. De drie grootste energieleveranciers in de energiemarkt (Essent, Eneco en Nuon) rekenen relatief weinig vastrechtkosten. Maar deze rekenen dan wel weer hogere leveringstarieven.

 

Energie vergelijken o.b.v. All-in-kosten

Al met al is het duidelijk dat u goed moet opletten tijdens het vergelijken van energieleveranciers. Door te vergelijken op basis van All-in-kosten kan u een hoop ellende schelen. Tijdens zo’n vergelijking worden namelijk alle overige kosten in de berekening meegenomen. Onze energievergelijker berekent altijd op basis van All-in kosten. Hier voorkomt u onverwachte kosten op uw eindafrekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Voer dan hieronder uw postcode en verbruiksgegevens in en check het direct!

 

Top 5 Goedkoopste Energieleveranciers 2017

Via onze website kunt u energie vergelijken op basis van uw persoonlijke verbruik. Hierdoor hebt u altijd een goed beeld van de te verwachten kosten. Naast deze vergelijking kunt u ook een goed beeld krijgen door te kijken onderstaande tabel met de goedkoopste energieleveranciers. Onderstaande energieleveranciers zijn namelijk het goedkoopst bij een gemiddeld jaarverbruik. Dit energieverbruik bedraagt momenteel 2.910 kWh per jaar en 1.410 m3 gas per jaar. De getoonde korting is reeds in de getoonde jaarprijs verwerkt. Benieuwd welke energieleverancier voor uw verbruik het voordeligste is? Gebruik dan onze energievergelijker!

EnergieleverancierKortingLooptijdDuurzaamheidKostenInformatie
Oxxio€225,001 Jaar100% (Europa)€1788,05Gebruik vergelijker
Vandebron€230,001 Jaar100% (uit NL)€1801,64Gebruik vergelijker
UnitedConsumers€95,001 Jaar100% (Europa)€1810,04Gebruik vergelijker
Nuon€130,001 JaarNiet duurzaam€1812,69Gebruik vergelijker
Eneco€200,001 Jaar100% (Europa)€1827,56Gebruik vergelijker

Gasregio 1, Peildatum 15 september 2017

 

Meer consumenten vergelijken energie

Uit een nieuwsbericht op de website van Radar blijkt dat steeds meer consumenten energie vergelijken. Ook stappen steeds meer consumenten over naar een andere energie aanbieder. In 2015 stapten 13,1% van alle consumenten minimaal een keer over. Dit percentage lag het jaar ervoor nog op 12,5! Volgens de ACM neemt dit percentage gestaag toe en kunnen sommige huishoudens tot wel €314,00 besparen door over te stappen van energieleverancier. Sinds de vrije keuze binnen de energiemarkt is 44% van alle consumenten minimaal 1 keer overgestapt van energieleverancier. Uit recent onderzoek blijkt ook dat 40% van de consumenten van plan is om binnen de komende 2 jaar over te stappen van energieleverancier. Bent u ook benieuwd wat u kunt besparen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker en stap ook over van energieleverancier.

 


Energie vergelijken en overstappen via Goedkope Energie en Gas.nl

Alles over energie
4.2 op basis van 45 stemmen
Met onze energievergelijker vindt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen en kunt u overstappen naar de goedkoopste energie. Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.