Energie vergelijken Tros Radar

Door Tros Radar worden veel producten en diensten vergeleken en op diverse manieren getest. Ook het vergelijken van energie wordt regelmatig door Tros Radar onder de loep genomen. Binnen deze onderzoeken wordt bijvoorbeeld gekeken in hoeverre vergelijkingswebsites onafhankelijk zijn. En in hoeverre consumenten goed geadviseerd worden. Ook wordt regelmatig bekeken of er geld valt te besparen door over te stappen. Hierbij wordt bijvoorbeeld berekent wat de gemiddelde besparing is. Aangezien Tros Radar regelmatig van zulke onderzoeken uitvoert blijven consumenten, vergelijkingswebsites en energieleverancier scherp. Wat voor alle partijen binnen de markt belangrijk is!

 

Naast Tros Radar houdt ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een scherp oog op de Nederlandse energiemarkt. Zo ontdekte de ACM onlangs dat het aanbod tijdens het energie vergelijken vaak te onduidelijk is. Waardoor objectief energie vergelijken lastig was. Vattenfall vermelden bijvoorbeeld de hoogte van de netbeheerkosten niet duidelijk genoeg. En De Windunie verstuurde belangrijke informatie te laat. Daarnaast was deze informatie ook niet duidelijk omschreven. Om deze reden legde de ACM hoge dwangsommen op. Naast de informatievoorziening en het prijs vergelijken onderzoekt de ACM ook regelmatig manipulatie binnen de energiemarkt. Energieleveranciers moeten door de ACM aan meer strenge regels voldoen. Waardoor consumenten beter beschermd worden tegen oneerlijke praktijken.

 

Energie Vergelijken Tros Radar
Energie vergelijken is één van de vaste jaarlijkse onderwerpen bij Tros Radar

 

Interessante onderzoeken over energie vergelijken door Tros Radar

Tros Radar doet veel en publiceert veel onderzoeken die handig zijn bij het energie vergelijken. Zo bleek onlangs dat de goedkope energietarieven bij sommige leveranciers vaak duurder uitpakken. Dit omdat de vastrechtkosten bijvoorbeeld een stuk hoger liggen dan normaal. Ook is uit recent onderzoek gebleken dat het meedoen aan een collectieve inkoop energie lang niet altijd voordelig is. Dit komt vooral door de hoge marketingkosten die de organisatoren doorberekenen.

Uit ander recent onderzoek onder de 10 grote energieleveranciers bleek ook dat energiecontracten met lage tarieven voor stroom en gas vaak gepaard gaan met zeer hoge vastrechtkosten. Waardoor de beoogde besparing veel lager uitvalt. De drie grootste energieleveranciers in de energiemarkt (Essent, Eneco en Vattenfall ) rekenen relatief weinig vastrechtkosten. Maar deze rekenen dan wel weer hogere leveringstarieven.

 

Energie vergelijken o.b.v. All-in-kosten

Al met al is het duidelijk dat u goed moet opletten tijdens het vergelijken van energieleveranciers. Door te vergelijken op basis van All-in-kosten kan u een hoop ellende schelen. Tijdens zo’n vergelijking worden namelijk alle overige kosten in de berekening meegenomen. Onze energievergelijker berekent altijd op basis van All-in kosten. Hier voorkomt u onverwachte kosten op uw eindafrekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Voer dan hieronder uw postcode en verbruiksgegevens in en check het direct!

Tips van Tros Radar

Om teleurstelling te voorkomen heeft Tros Radar diverse tips bij het vergelijken van energie. Aan de hand van deze tips moet u beter kunnen vergelijken waar u het voordeligste uit bent. Daarnaast weet u waar u aan toe bent, en wat u echt per maand gaat betalen. Hieronder enkele van de belangrijkste tips;

  1. Websites: Vergelijken niet alleen energieleveranciers, maar ook vergelijkingswebsites. Sommige energievergelijker hebben een aanbod dat honderden euro’s goedkoper is in vergelijking met de duurste vergelijker. Kies een paar vergelijkers, voer uw verbruik in en check waar u het beste aanbod ontvangt!
  2. Aanbod: Sommige vergelijkingswebsites vergelijken enkel producten van een select aantal energieleveranciers. Hierdoor krijgt u niet een volledig beeld, en bent u mogelijk te duur uit. Ook dit is een belangrijke reden om meer websites te gebruiken.
  3. Kosten; In onze vergelijker ziet u altijd het all-in-tarief, waardoor u een eerlijk beeld krijgt van de totale kosten. Maar bij sommige energievergelijkers zijn de kosten niet altijd helemaal duidelijk. Wij raden u dan ook aan altijd te dubbelchecken of alle kosten zoals meterhuur, transportkosten en energiebelasting verwerkt zijn.
  4. Korting; Een goede tip is om ook te kijken of u gebruik kunt maken van kortingen, en wanneer u deze ontvangt. Wordt deze direct uitgekeerd, pas aan het einde van het jaar of jaarlijks? Zorg dat u dit goed duidelijk hebt!

 

Populair item; Energierekening Vattenfall

Onlangs werd er tijdens Tros Radar weer aandacht geschonken aan de energierekening. De reden hiervoor? Veel Vattenfall-klanten klachten over het feit dat hun termijnbedrag flink steeg. Uit een steekproef van Radar bleek dat de premie met gemiddeld 40% steeg. Dit is voor veel consumenten natuurlijk schrikken, dit kost men maandelijks namelijk een hoop extra geld. Hierop volgde de vraag bij veel consumenten; ‘’Klopt deze prijsverhoging van Vattenfall of is de overheid hiervoor verantwoordelijk?’’.

Uit een rondgang onder enkele prijsvergelijkers bleek dat de prijsverhoging inderdaad juist is. De energierekening zal in 2019 namelijk flink stijgen door hogere belastingen en hogere energieprijzen. Voor veel huishoudens zal het gaan om een prijsstijging van ongeveer 300 euro per jaar. Dit is omgerekend ongeveer €25,- per maand. Een woordvoerder van Vattenfall liet overigens ook weten dat veel mensen meer zijn gaan verbruiken, wat tevens gecompenseerd moest worden met een stijgend termijnbedrag. Op deze manier voorkomt de energieleverancier dat mensen achteraf flink bij moeten betalen.

 

Klacht melden bij Tros Radar

Heeft u een klacht over bijvoorbeeld een bedrijf, uw netbeheerder of energieleverancier? Dan kunt u deze melden bij Tros Radar. In sommige gevallen kan Tros Radar u helpen bij het vinden van een oplossing. Onlangs besteedden Tros bijvoorbeeld nog tijd aan het aanbieden van het product ”Adressenbestand Online” door de Kamer van Koophandel (KVK). Door het leveren van dit product aan telemarketingbedrijven werden vele ZZP’ers eindeloos lastig gevallen met producten en diensten waaronder zakelijke energiecontracten. Mede door afleveringen van Radar omtrent deze agressieve verkoopmethode heeft de KVK nu besloten te stoppen met het doorverkopen van deze bedrijfsinformatie. Hierdoor zullen ZZP’ers op termijn minder vaak lastig gevallen worden door telemarketeers en malafide bedrijven.

 

Top 5 Goedkoopste Energieleveranciers 2024

Via onze website kunt u energie vergelijken op basis van uw persoonlijke verbruik. Hierdoor hebt u altijd een goed beeld van de te verwachten kosten. Naast deze vergelijking kunt u ook een goed beeld krijgen door te kijken onderstaande tabel met de goedkoopste energieleveranciers. Onderstaande energieleveranciers zijn namelijk het goedkoopst bij een gemiddeld jaarverbruik. Dit energieverbruik bedraagt momenteel 2.910 kWh per jaar en 1.410 m3 gas per jaar. De getoonde korting is reeds in de getoonde jaarprijs verwerkt. Benieuwd welke energieleverancier voor uw verbruik het voordeligste is? Gebruik dan onze energievergelijker!

EnergieleverancierContractKosten per maandInformatie
1. NextEnergyDynamisch€190,59Bereken maandbedrag
2. TibberDynamisch€194,59Bereken maandbedrag
3. Frank EnergieDynamisch€195,50Bereken maandbedrag
4. Budget EnergieDynamisch€200,57Bereken maandbedrag
5. Live EnergyDynamisch€211,86Bereken maandbedrag
6. Energiedirect3 Jaar Vast€219,35Bereken maandbedrag
7. Powerpeers1 Jaar Vast€221,33Bereken maandbedrag
8. Oxxio1 Jaar Vast€224,13Bereken maandbedrag
9. Essent3 Jaar Vast€227,89Bereken maandbedrag
10. Eneco3 Jaar Vast€230,87Bereken maandbedrag

 

Meer consumenten vergelijken energie

Uit een nieuwsbericht op de website van Radar blijkt dat steeds meer consumenten energie vergelijken. Ook stappen steeds meer consumenten over naar een andere energie aanbieder. In 2015 stapten 13,1% van alle consumenten minimaal een keer over. Dit percentage lag het jaar ervoor nog op 12,5! Volgens de ACM neemt dit percentage gestaag toe en kunnen sommige huishoudens tot wel €314,00 besparen door over te stappen van energieleverancier. Sinds de vrije keuze binnen de energiemarkt is 44% van alle consumenten minimaal 1 keer overgestapt van energieleverancier. Uit recent onderzoek blijkt ook dat 40% van de consumenten van plan is om binnen de komende 2 jaar over te stappen van energieleverancier. Bent u ook benieuwd wat u kunt besparen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker en stap ook over van energieleverancier.

 


Energie vergelijken en overstappen via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker vindt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen en kunt u overstappen naar de goedkoopste energie. Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.


koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave