Energiecontract verlengen

Bent u tevreden over uw huidige energieleverancier? Dan is het vaak ook mogelijk om een verlengingsaanbod te accepteren. Dit aanbod krijgt u vaak per mail opgestuurd of u kunt het vinden in uw persoonlijke omgeving online. Wanneer u geen actie onderneemt dan gaat u automatisch over op een flexibel energiecontract wat maandelijks opzegbaar is. Maar dan betaald u vaak wel te veel. Gaat u in op het verlengingsaanbod? Dan sluit u weer een nieuw energiecontract voor een bepaalde looptijd. Naast deze twee opties is het natuurlijk ook belangrijk om het aanbod opnieuw te vergelijken met de mark.

 

Vergelijk uw verlengingsaanbod met de markt!

Het is natuurlijk mooi als u tevreden bent. Maar toch raden wij u aan het verlengingsaanbod te vergelijken met de huidige markt. Het kan namelijk zijn dat de aangeboden tarieven helemaal niet zo voordelig zijn. En dan betaald u ongemerkt veel te veel! Wanneer u uw verlengingsaanbod vergelijkt met de energiepakketten in onze energievergelijker dan weet u zeker dat u goed zit! Kans is groot dat u ergens anders voordeliger uit bent. Wanneer u overstapt kunt u namelijk vaak profiteren van scherpe energie aanbiedingen en welkomstkortingen!

 

Is het aanbod wel zo voordelig?

Check hieronder of het aanbod van uw energieleverancier wel zo voordelig is. Voer uw woon- en verbruiksgegevens in en check wat u bij de andere energieleveranciers per jaar kwijt bent. De kans is groot dat u ergens anders voordeliger uit bent. Is het verschil erg groot? Stap dan direct over!

 

Verlengen of niet?

Wanneer u tevreden bent en het prijsverschil niet zo groot is dan kan het slim zijn om te verlengen. Dan weet u namelijk zeker dat u tevreden bent over de service en dienstverlening. Bent u tevreden maar bent u ergens anders een stuk goedkoper uit? Dan kunt u uw energieleverancier eventueel ook opbellen en kijken of ze een beter aanbod doen. Blijft het prijsverschil dan nog te groot? Dan raden wij u aan over te stappen. Bijna alle energieleveranciers leveren een prima service, en uit onderzoeken blijkt dat ze allemaal voldoendes halen. Om deze reden hoeft u dan ook niet bang te zijn dat de service ergens anders opeens een stuk slechter is.

 

Overstappen van energieleverancier

Heeft u een aanbieding gevonden die voordeliger is dan uw verlengaanbod? Dan kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Overstappen is tegenwoordig heel eenvoudig en aanmelden kost u misschien enkele minuten. Na uw aanmelding ontvangt u direct een bevestiging en uw bedenktijd gaat in. Binnen uw 14 dagen bedenktijd kunt u altijd nog annuleren. Uw nieuwe energieleverancier zal uw huidige opzeggen. Wel zo eenvoudig! Zelf hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Hiermee kan uw huidige energieleverancier namelijk een juiste eindafrekening maken.