Welkomstpremie energie – ontvang korting bij uw energiecontract

Voorheen was het heel normaal om een welkomstpremie te ontvangen bij uw nieuwe energieleverancier. In sommige gevallen was het mogelijk om honderden euro’s korting te ontvangen. Hierdoor profiteerde u het eerste jaar vaak van een extra lage energierekening.

Sinds het uitbreken van de energiecrisis is de energiemarkt echter flink veranderd. Momenteel biedt geen enkele energieleverancier meer een welkomstpremie bij een energiecontract.

Ondanks dat u geen welkomstpremie bij energie meer kan ontvangen heeft het vergelijken van de energiemarkt nog wel degelijk zin. Sinds het uitbreken van de energiecrisis zijn de prijsverschillen tussen energieleverancier alleen maar groter geworden. Om deze reden kan u nu tot wel duizend euro per jaar besparen door over te stappen van energieleverancier. Gebruik op deze pagina onze energievergelijker en bekijk direct waar u nu het goedkoopste uit bent.

Top 10 Welkomstpremies in 2024

Check onderstaande tabel voor een overzicht van de top 10 populairste aanbiedingen met een welkomstpremies van 2024. Stap vandaag nog over en profiteer van een welkomstpremie met een waarde tot wel €500,00! Klik op ‘’Meer informatie’’ om uw maandtarief te berekenen. Hier kunt u zich overigens ook aanmelden voor een van energie aanbiedingen inclusief welkomstcadeau.

Hoe werkt een welkomstkorting bij het afsluiten van een nieuw energiecontract?

Een welkomstkorting bij het afsluiten van een nieuw energiecontract is een kortingsbedrag dat je ontvangt als beloning voor het overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Het is een manier voor energieleveranciers om nieuwe klanten aan te trekken. Hier is hoe het over het algemeen werkt:

  • Aanbieding bij het afsluiten: Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract biedt de energieleverancier een welkomstkorting als onderdeel van hun aanbieding. Deze korting kan worden weergegeven als een vast bedrag of als een percentage van de totale energiekosten.
  • Toepassing op de eerste jaarafrekening: De welkomstkorting wordt meestal toegepast op de eerste jaarafrekening nadat het nieuwe contract is ingegaan. Het doel is om de aanvangsperiode voor de nieuwe klant aantrekkelijker te maken en de overstap te stimuleren.
  • Voorwaarden: Het is belangrijk om de voorwaarden van de welkomstkorting zorgvuldig te lezen. Sommige kortingen kunnen bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de duur van het energiecontract, en er kunnen voorwaarden zijn voor opzegging of vroegtijdige beëindiging.
  • Duur van de korting: De welkomstkorting is meestal van toepassing gedurende het eerste jaar van de overeenkomst. Na deze periode gelden de standaardtarieven van de energieleverancier.
  • Automatische verrekening: De welkomstkorting wordt doorgaans automatisch verrekend op uw energierekening. U hoeft geen aparte stappen te ondernemen om de korting te ontvangen; het wordt normaal gesproken automatisch toegepast door de energieleverancier.
  • Vergelijk aanbiedingen: Bij het vergelijken van energie aanbiedingen is het belangrijk om niet alleen naar de welkomstkorting te kijken, maar ook naar de algemene tarieven, contractvoorwaarden en eventuele andere voordelen die de energieleverancier biedt.

Houd er rekening mee dat terwijl een welkomstkorting een aantrekkelijke stimulans kan zijn, het belangrijk is om het volledige plaatje te bekijken en ervoor te zorgen dat het energiecontract als geheel aansluit bij uw behoeften en voorkeuren. Lees altijd de contractvoorwaarden om onaangename verrassingen te voorkomen.

Uitgelichte korting van dit moment: €250 korting bij Vattenfall

Sinds vorige week is Vattenfall eindelijk weer terug met een lekkere welkomstkorting. Wie nu namelijk voor het eenjarige energieproduct kiest ontvangt maar liefst €250 korting. Deze korting wordt automatisch verrekenend met de eerste jaarafrekening. Hierdoor is de kans op bijbetalen lekker klein.

De korting die u ontvangt is alleen geldig in combinatie met het 1 jaar vast energieproduct voor stroom en gas. Helaas is het wel zo dat bezitters van zonnepanelen geen gebruik kunnen maken van deze korting.

Naast €250 welkomstkorting profiteert u nu ook nog eens van scherpe tarieven voor stroom en gas. Deze tarieven zijn iets hoger dan normaal, maar hier staat wel een dikke korting tegenover.

Benieuwd wat u met actuele Vattenfall 1 jaar vast tarieven gaat betalen? Bereken het nu zelf via de website van deze energieleverancier (klik hier).

 

Vattenfall 1 jaar vast tarieven vs overige Vattenfall producten

Populaire aanbiedingen

Onderstaande aanbiedingen zijn vanwege de huidige marktomstandigheden waarschijnlijk niet meer beschikbaar.

Vattenfall Overstapdeal

Kies nu ook voor de Overstapdeal en ontvang €300,00 welkomstkorting + 100% groene energie van eigen bodem! Daarnaast ontvangt u 36 maanden lang stroom en gas tegen vaste lage tarieven. U hebt dus geen last van prijsstijgingen. En of dat niet genoeg is ontvangt u ook nog eens een oplopende korting op stroom tot maar liefst 25%. En overstappen? Dat neemt Vattenfall u volledig uit handen! Ook profiteren van €300,00 korting? Meldt u dan vandaag nog aan!

Vattenfall Overstapdeal; €300,00 Welkomstkorting

€150,00 Welkomstkorting

Wanneer u nu klant wordt bij Energiedirect.nl dan kunt u profiteren van een welkomstkorting die oploopt tot €150,00. Kies ook voor Groene Stroom & Gas 2 Jaar en zet uw tarieven twee jaar lang vast. Hierdoor hebt u geen last van prijsstijgingen. Daarnaast regelt Energiedirect.nl uw overstap en ontvangt u 100% groene energie. Naast groene energie (uit 100% Wind) ontvangt u ook nog eens CO2-gecompenseerd aardgas. Hiermee maakt u dus een bewuste en duurzame keuze! Meer weten? Check dan de website van Energiedirect!

€150,00 Welkomstkorting bij Energiedirect.nl

Powerpeers €200,00 Korting

Wanneer u nu overstapt naar energie van Powerpeers dan profiteert u van €200,00 welkomstpremie. Daarnaast ontvangt u stroom en gas tegen vaste lage tarieven. U hebt dus 12 maanden geen last van prijsstijgingen. Naast voordelig is Powerpeers ook nog is erg duurzaam. U kiest namelijk zelf uw energie van een duurzame energieproject in Nederland. Daarnaast ontvangt u CO2-gecompenseerd aardgas. En uw overstap? Die regelt Powerpeers van A tot Z! Ook profiteren van deze tijdelijke aanbieding? Check dan de website van Powerpeers!

€200,00 Welkomstpremie bij Powerpeers

Nu €120,00 Welkomstpremie

Wanneer u nu kiest voor 1 Jaar Vast van UnitedConsumers dan profiteert u van €50,00 extra welkomstpremie. Hierdoor ontvangt u nu niet €70,00 maar zelfs €120,00 korting op uw energierekening. Naast deze korting profiteert u tevens 12 maanden lang van vaste lage tarieven voor stroom en gas. En overstappen? Dat neemt UnitedConsumers u volledig uit handen. Wanneer nodig betaalt UnitedConsumers zelfs uw overstapboete. Meer weten of direct uw maandtarief berekenen? Check dan de website van UnitedConsumers!

Tijdelijk €120,00 Korting bij UnitedConsumers

€110,00 Welkomstpremie bij Oxxio

Wanneer u nu kiest voor Oxxio 3 Jaar Vast dan profiteert u van een welkomstpremie van minimaal €110,00! Daarnaast profiteert u ook van 100% Europese windenergie, de handige Oxxio overstapservice en vaste lage tarieven voor stroom en gas. Hierdoor bent u lekker voordelig uit. Wist u dat Oxxio ook verkozen is tot de beste energieleverancier? En overstappen? Dat wordt allemaal geregeld! Meer weten over deze actie? Ga dan naar de website van Oxxio!

Minimale welkomstpremie van €110,00 bij Oxxio

€150,00 Welkomstpremie (DELTA)

Wanneer u nu kiest voor DELTA dan profiteert u van een welkomstpremie van €150,00. Deze korting wordt aan het einde van het eerste jaar verrekend waardoor u extra voordelig uit bent. Naast deze korting profiteert u tevens van vaste lage tarieven voor groene energie. DELTA wekt haar eigen stroom namelijk duurzaam op in Zeeland! En uw overstap? Ook die regelt DELTA van A tot Z voor u! Meer weten over deze actie? Check dan de website van DELTA!

€150,00 Welkomstpremie bij DELTA

€100,00 Korting bij Eneco

Wanneer u nu kiest voor Eneco dan profiteert u van 100,00 extra korting. Daarnaast profiteert u 12 maanden lang van vaste lage tarieven voor stroom en gas. Hierdoor hebt u dus geen last van prijsstijgingen en hebt u zekerheid over uw energietarieven. Hiernaast regelt Eneco uw overstap en ontvangt u 100% groene stroom. Wel zo prettig. Benieuwd wat u per maand gaat betalen? Check dan de website van Eneco!

Tijdelijk Online Aanbod; Ontvang €100 Korting bij Eneco

Welkomstpremie Essent (€150,00)

Stap nu over naar Essent en profiteer van een speciale welkomstpremie bij een eenjarig energiepakket! Met dit energiepakket profiteert u van een tarief dat minstens zo voordelig is als wat u op vergelijkingssites vindt. Momenteel bestaat het actieaanbod uit een scherp actietarief voor stroom en gas + €150,00 welkomstpremie! Hierdoor bent u extra voordelig uit! Daarnaast kunt u een jaar later al weer overstappen naar een andere deal. Bereken uw maandtarief op de website van Essent en check direct wat u kunt besparen!

€150,00 Welkomstpremie bij Essent

€300,00 Korting bij Vandebron

Wanneer u nu kiest voor ‘’goeie energie’’ van energieleverancier Vandebron dan ontvangt u van een korting die kan oplopen tot €300,00. Daarnaast profiteert u van 100% duurzame energie uit ons eigen land. Lekker duurzaam dus. U kunt bij Vandebron zelfs uw eigen energiebron kiezen! Naast deze voordelen profiteert u van vaste lage tarieven voor stroom en gas waardoor u geen last hebt van prijsstijgingen. En uw overstap? Die neemt Vandebron u volledig uit handen! Meer weten over deze tijdelijke actie? Check dan de website van Vandebron!

100% Groen + €300,00 Korting bij Vandebron

Tot €350,00 Korting bij Pure Energie

Wanneer u nu kiest voor Pure Energie dan profiteert u van een korting die kan oplopen tot maar liefst €350,00. Uw exacte korting is namelijk afhankelijk van de door u gekozen looptijd. Een flinke korting om te vieren dat Pure Energie voor de vijfde keer is verkozen tot duurzaamste energieleverancier van Nederland. Naast deze korting profiteert u tevens altijd van de 100% groene energie en de handige Overstapservice. Hierdoor hebt u zelf geen omkijken naar uw overstap. Benieuwd hoe het allemaal werkt? Check dan de website van Pure Energie!

Tot €350 Korting bij Pure Energie

Budget Energie €150,00 Korting

Wanneer u nu kiest voor Budget Energie 3 Jaar Vast dan profiteert u van €150,00 extra Korting. Hierdoor bent u het eerste jaar extra voordelig uit! Naast deze korting ontvangt u stroom en gas tegen vaste lage tarieven. U hebt dus geen last van prijsstijgingen. Wel zo prettig, want zo weet u precies waar u aan toe bent! Naast voordelig is Budget Energie ook nog eens duurzaam en servicegericht. Zo ontvangt u 100% groene stroom en regelt Budget Energie uw overstap. Meer weten? Check dan de website van Budget Energie!

Budget Energie 3 Jaar Vast met €150,00 korting

Waarop letten bij een welkomstpremie?

Wanneer u energiepakketten met een welkomstpremie gaat vergelijken, of een energiepakket met een korting hebt afgesloten, dan kunt u op diverse dingen letten. Bereken bijvoorbeeld voor u zelf na of een aanbieding wel zo voordelig. Dit kunt u doen door de korting te delen door het aantal maanden dat u energie afneemt, en dit bedrag van het maandtarief af te halen. Vb. U ontvangt bij een eenjarig energiecontract (12 maanden) €100,00 korting, en u betaalt maandelijks €75,00 (inclusief korting) voor stroom en gas. Het maandtarief is dan eigenlijk €75,00 + €100/12= €8,33 = €83,33. Wellicht is de prijs nu wel hoger dan andere aanbiedingen? En wilt u voortijdig overstappen? Let dan op de actievoorwaarden! In veel gevallen raakt u dan namelijk uw welkomstpremie kwijt!

 

Ook profiteren van een mooie korting?

Stap dan over via onze website! In ons overzicht met energie acties vindt u veel energiepakketten met een aantrekkelijke welkomstpremie of bijvoorbeeld een gratis welkomstcadeau / gratis tablet! Door over te stappen kunt u op deze manier eenvoudig flink besparen op uw vaste lasten.

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave