Energieleveranciers vergelijken


Gebruik onze energievergelijker en vergelijk energieleveranciers op basis van bijvoorbeeld prijs, contractduur en duurzaamheid. Door het invoeren van uw persoonlijke verbruik en uw postcode kunt u de beste vergelijking voor uw situatie maken. Overstappers die in 2020 energieleveranciers vergelijken kunnen tot wel €400,00 besparen!

Beoordeeld door

WUA-Logo

 

Voordelen GoedkopeEnergieenGas.nl

Voordelen Energieleveranciers Vergelijken via Goedkope Energie en Gas Scherpste energie aanbiedingen
Energie vergelijken Bespaar tot wel €400,00
goedkope-energie-gas Onafhankelijk advies
voordelen-goedkope-energie-gas Altijd de nieuwste kortingen
voordelen-goedkope-energie-gas Uw overstap van A tot Z geregeld
energie-vergelijken-goedkope-energie-gas Altijd 14 dagen bedenktijd
Energie vergelijken Al meer dan 750.000 vergelijkers

 

Energie vergelijken
1. Voer uw woongegevens in.
2. Kies uw verbruik.
3. Filter op uw wensen.
4. Stap over en bespaar.

 

Waarom energie vergelijken?
De energierekening kan flink oplopen. Een gemiddeld huishouden betaald al snel meer dan €100,00 per maand. Kom ook in actie en verlaag uw maandelijkse energierekening. Energieleveranciers vergelijken is vaak in enkele minuten gebeurd. Ondanks de kleine investering kan het u tot wel €340,00 besparen!

 

Tips
Druk op meer informatie om een prijsopbouw te kunnen zien. Wilt u meer informatie over een energiepakket? Druk dan op aanvragen en lees alles op de website van de desbetreffende energieleverancier.

 

Ruim 90% tevreden
Uit de Energiemonitor van de ACM blijkt dat 91% van alle overstappers tevreden is met zijn overstap. Toch is 26% van de Nederlanders ondanks dit nog nooit overgestapt. Zonde! Overstappers besparen gemiddeld €150,00!

 

Bespaar tot €400,00
In 2017 konden overstappers tot wel €400,00 besparen! Een hoge besparing die in enkele minuten te realiseren is!

Energieleveranciers vergelijken d.m.v. handige filters

Wilt u ook energieleverancier vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, voorwaarden en duurzaamheid? Maak dan gebruik van bovenstaande vergelijker. Door middel van onze vergelijker checkt u eenvoudig het aanbod binnen de markt op basis van diverse factoren. En door gebruik te maken van onze filters past het aanbod precies bij uw voorkeuren. Zo kunt u door te filteren onder andere vergelijken op basis van;

 • Prijs; Door het invoeren van uw energieverbruik (huidige of verwachten) checkt u direct welk energiepakket momenteel het voordeligste is. Wanneer u uw verbruik niet weet kunt u dit ook schatten. Zo hebt u altijd een goede indicatie van wat u per maand gaat betalen.
 • Duurzaamheid; Wilt u gewone grijze energie, groene energie of graag enkel groene energie uit Nederland? Geef dit dan aan tijdens het vergelijken van energieleverancier met onze vergelijker. Naast de duurzaamheid op het gebied van stroom kunt u ook kiezen voor een duurzame vorm van aardgas. Deze zogenoemde ‘’bos gecompenseerde’’ aardgas is een extra milieubewuste keuze.
 • Tariefsoort; Wilt u graag een actuele prijs of hebt u liever zekerheid? Aan u is de keuze! Kiest u voor een vast tarief? Dan betaalt u de gehele looptijd hetzelfde voor energie. Kiest u voor een variabele energieprijs? Dan betaalt u een actuele prijs voor energie die twee keer per jaar wordt bijgewerkt aan de hand van de nationale marktprijzen.
 • Looptijd; Wilt u een vaste looptijd of blijft u liever flexibel? Ook dit kunt u zelf bepalen! Met een vaste looptijd zet u uw tarieven vast voor bijvoorbeeld 1, 3 of 5 jaar. Zo hebt u dus extra zekerheid. Met een variabele looptijd kunt u maandelijks opzeggen, wat ook weer zijn voordelen heeft. Wanneer u kiest voor een variabele looptijd dan betaalt u ook een variabele energieprijs.
 • Product; Hebt u stroom en gas nodig? Of hebt u enkel stroom of enkel gas nodig? Het maakt allemaal niet uit! Met onze vergelijker kunt u energieleveranciers vergelijken op basis van alle soorten energieproducten.
 • Energieleveranciers; Weet u zeker dat u bij een specifieke energieleverancier geen klant wilt worden? Dan kunt u deze uitsluiten van de vergelijking. Ook kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld maar een paar energieleverancier te vergelijken. Klik op de logo’s van de energieleverancier om ze uit te sluiten of toe te voegen aan de vergelijking.

 

Energieleveranciers vergelijken in uw regio

Het maakt niet uit waar u woont, onze vergelijker werkt namelijk voor inwoners van alle regio’s van Nederland! Door het invoeren van uw postcode en huisnummer haalt de vergelijker automatisch de juiste tarieven op. Hierdoor hebt u altijd een goed beeld van de te verwachten kosten per maand. Onze energievergelijker wordt onder andere gebruikt voor consumenten uit;

Klik op de provincie waar uw woont om meer te lezen over uw regionale energiemarkt. Hierdoor kunt u onder andere meer lezen over het aanbod, aanbiedingen, uw netbeheerder en extra toeslagen in uw regio. Ook leest u meer over ontwikkelingen op het gebied va duurzaamheid waaronder bijvoorbeeld stadsverwarming.

 

Vele vergelijkers in Nederland

Steeds meer Nederlanders worden zich bewust van het feit dat energie vergelijken loont. Zo stapten er afgelopen jaar al meer dan 2 miljoen aansluitingen over naar een andere energieleverancier. Zeker nu de energierekening in 2018 weer stijgt is het belangrijk om de markt te vergelijken en over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Kom ook in actie en bekijk wat u kunt besparen. Al vele huishoudens uit onder andere Alkmaar, Almere, Amsterdam, Breda, Den Haag, EindhovenEnschede, HaarlemLeeuwarden, Rotterdam en Tilburg gingen u voor en bespaarde honderden euro's. Zeker nu diverse energieleveranciers meer dan €200,00 korting bieden valt er veel te besparen. Dus voer ook uw verbruik in en check wat voor u de mogelijkheden zijn.

 

Aanbiedingen en Welkomstkortingen

In onze energievergelijker vindt u ook diverse aanbiedingen. Met deze aanbiedingen kunt u vaak profiteren van een korting of cashback. Zo kunt u op dit moment wel profiteren van een korting die oploopt tot €150,00 bij Oxxio. Naast een directe korting, die vaak na 12 maanden wordt verrekend, zijn er ook aanbiedingen met cadeaus of percentages korting. Zo biedt Budget Energie nu bijvoorbeeld energiecontracten met een korting en nog eens 25% extra korting op stroom. Daarnaast biedt Nuon bijvoorbeeld een energiepakket inclusief gratis Samsung Tablet. Ook profiteren van een mooie aanbieding? Vul dan ook uw energieverbruik in en check welk energiepakket goedkoop en voordelig is!

 

Energieleveranciers vergelijken; Hoe werkt het?

Met onze energievergelijker kunt u heel eenvoudig een ruime selectie energieleveranciers uit de energiemarkt vergelijken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen om geld te besparen. Zo bespaarde consumenten in 2016 tot wel €375,00 door een overstap te maken. Daarnaast kunt u ook overstappen op basis van andere factoren. Hierbij kunt u onder andere denken aan duurzaamheid en service. Wilt u een energieleveranciers die echt duurzaam is? Dan kunt u het beste terecht bij bijvoorbeeld Pure Energie, Greenchoice en Qurrent. Wilt u echt goede service? Kies dan over het algemeen niet voor een prijsvechter. Ga ook aan de slag en kijk welk energiepakket bij uw wensen past. Het werkt als volgt;

 • Geef aan of uw stroom en gas, alleen stroom of alleen gas nodig hebt. Dit kunt u doen door het juiste product in de tabjes te selecteren.
 • Voor uw postcode en huisnummer in. Hierdoor worden de juiste tarieven opgehaald.
 • Voer uw stroom- en gasverbruik in. Hierdoor kunt u de beste vergelijking maken. Houdt ook rekening met veranderingen in uw verbruik. Dit kan namelijk voor verschillen zorgen.
 • Geef aan of u bijvoorbeeld duurzame energie wilt ontvangen of bos gecompenseerd aardgas. Wanneer u geen voorkeur heeft kunt u deze stap overslaan.
 • Kies voor een specifieke looptijd, energieleverancier of tariefsoort. Wanneer u geen voorkeur heeft dan kunt u deze stap eventueel ook overslaan.
 • Check de goedkoopste energieleveranciers en besluit welke het beste bij u past.
 • Sluit uw nieuwe energiecontract af via de website van de energieleverancier. Soms is het ook mogelijk om het energiepakket in onze energievergelijker af te sluiten.

Na het afsluiten van uw energiecontract ontvangt u direct een bevestiging. Dit kan ook tot een uur na uw aanmelding duren. Wanneer u de bevestiging heeft met voorwaarden gaan uw 14 dagen bedenktijd in. Binnen deze bedenktijd kunt u altijd nog kosteloos annuleren. Zonder opgaaf van reden!

 

Bespaar ook tot wel €400,00

Dat energieleveranciers vergelijken loont blijkt uit diverse onderzoeken. Op dit moment kunnen consumenten tot wel €400,00 minder betalen door over te stappen. Daarnaast ligt de gemiddelde besparing rond de €200,00. Een flinke kostenbesparing voor slechts enkele minuten werk! Vergelijk nu ook de beste acties en check direct bij welke energieleverancier u tegen all-in tarieven het voordeligste uit bent. Na het vergelijken kunt u zich razendsnel aanmelden, dit is slechts minuten werk. Uw nieuwe energieleverancier zal uw huidige energieleverancier inlichten en opzeggen. Zelf hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Voer nu ook uw gegevens in en check direct hoeveel goedkoper u uit kunt zijn!

 

Afsluiten contract in energievergelijker

Afhankelijk van welke deal uit kiest kunt u overstappen via onze vergelijker, of via de website van de energieleverancier. Wij hebben met diverse energieleveranciers afspraken waardoor u rechtstreeks via onze vergelijker hun producten kunt afnemen. Hierbij gaat het onder andere om Oxxio, Vandebron, UnitedConsumers en Powerpeers. Dit bespaart u een hoop tijd, en zorgt er voor dat u direct het juiste product afsluit. Wel zo prettig.

Sommige energieleverancier hebben liever dat u hun producten enkel via hun website afsluit. In dit geval kunt u in de vergelijker op ‘’Aanvragen’’ klikken en direct naar het juist aanbod op de website van de energieleverancier navigeren. Op deze manier werken wij onder andere met Nuon, Eneco, ENGIE, NLE en Essent. Op deze website van de energieleverancier vindt u tevens meer informatie over de voorwaarden en overstappen.

 

Opzeggen energiecontract

Wanneer uw bedenktijd is verlopen zal uw nieuwe energieleverancier uw oude energieleverancier opzeggen. Alleen wanneer u aangeeft dat u geen gebruik wilt maken van de overstapservice zult u dit zelf moeten doen. Wanneer u gebruik maakt van de overstapservice dan hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Wanneer u dit hebt gedaan, ontvangt u vanzelf de datum wanneer de overstap definitief is. Deze datum kan soms verschillen aangezien energieleverancier vaak rekening houden met de afloopdatum van uw huidige contract. Ligt deze datum ver in de toekomst? Dan wordt uw contract vaak voortijdig opzegt. Hier kunnen eventuele kosten aan verbonden zijn. Deze vergoedt uw nieuwe energieleverancier in sommige gevallen. Check altijd de voorwaarden van uw energieproduct om zeker te weten welke kosten er ontstaan, en voor wie zijn rekening deze zijn.

 

Opzegtermijn energiecontract

Wanneer u wil overstappen dan moet u altijd rekening houden met uw opzegtermijn. In principe is de standaard opzegtermijn voor consumenten 30 dagen. Dit betekent dat u na uw opzegging nog 30 dagen klant blijft voordat u overgaat op uw nieuwe energieleverancier. Wanneer u een zwaarder energie aansluiting hebt dan gebruikelijk dan kan het zijn dat u een afwijkende opzegtermijn heeft. Hierbij gaat het om aansluitingen met een maximale capaciteit van meer dan 3×80 A of meer dan 40 kubieke meter aardgas per uur. Mocht er een afwijkende opzegtermijn voor u gelden dan kunt u deze terug vinden in de algemene voorwaarden van uw energiecontract.

 

Overstapboete

Hebt u nog een energiecontract die nog niet is afgelopen? Dan kunt u te maken krijgen met een overstapboete. Dit is een vergoeding die u betaalt aan uw energieleverancier aangezien u voortijdig opzegt. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de nog resterende looptijd van uw energiecontract. Check in onderstaande tabel hoe hoog uw eventuele overstapboete is.

Soms betaalt uw nieuwe energieleverancier een deel of uw complete overstapboete. Dit kunt u terug vinden in de algemene voorwaarden of actievoorwaarden. Dit doen sommige energieleveranciers omdat ze u graag als nieuwe klant verwelkomen. Ondanks dat dit vroeger gebruikelijk was komt het wel steeds minder voor dat energieleverancier de boete overnemen. En als ze het doen, dat is het vaak maar voor een beperkt deel.

Weet u niet of uw contract verlopen is of niet? Neem dan contact op met uw huidige energieleverancier. Vaak kunt u de afloopdatum van uw contract ook in een online klantenportaal vinden. Houdt overigens ook altijd rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit is gebruikelijk binnen de Nederlandse energiemarkt.

 

Ontwikkeling energieprijzen

­­­Door regelmatig energieleveranciers te vergelijken krijgt u een goed idee van de ontwikkeling van de energieprijzen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw tarieven vast zetten op een moment dat de relatief laag staan. Sinds het begin van 2017 zijn de tarieven niet veel veranderd. Zo bleven de tarieven in januari nagenoeg gelijk en stegen ze slechts ligt per 1 juli 2017. Wel namen de transportkosten toe waardoor huishoudens wat meer ging betalen. Al met al verschillen de prijsontwikkelingen per energieleverancier. Zo stegen de tarieven bij sommige energieleveranciers niet of nauwelijks terwijl andere tientallen euro’s meer vroegen. Nog een indicatie dat het verstandig kan zijn om de energiemarkt te vergelijken. De prijzen variëren namelijk flink per energiepakket en energieleverancier.

 

Energierekening in 2019

Na een forse prijsstijging in 2017 en 2018 stijgt de energierekening in 2019 opnieuw. Een gemiddeld huishouden zal dit jaar geconfronteerd worden met een nota die €250,00 tot €300,00 hoger uitvalt. De reden voor deze flinke hogere energierekening heeft meerdere oorzaken. Zo zijn de energietarieven per 1 januari 2019 gestegen, gas werd ongeveer 20% duurder en stroom ongeveer 17%. Hiernaast steeg de energiebelasting over gas opnieuw flink, wat een kleine daling in de energiebelasting over stroom niet goedmaakt. Naast de kale tarieven steeg ook de Heffing Opslag Duurzame Energie (ODE) opnieuw en daalde de vermindering energiebelasting. Door beide maatregelen betalen consumenten opnieuw flink meer aan energiebelasting.

 

Goedkoopste energieleveranciers (Top 5)

Benieuwd welke energieleverancier goedkoop zijn? Check dan onderstaande tabel! Hierin vindt u namelijk de top 5 goedkoopste energieleveranciers. Hierbij is gekeken naar het aanbod in onze vergelijker op basis van het gemiddelde energieverbruik. Dit ligt momenteel op 2.910 kWh stroom en 1.410 kubieke meter aardgas.

EnergieleverancierKortingLooptijdDuurzaamheidKosten Informatie
UnitedConsumers€225,001 Jaar100% (Europa)€1648,78Gebruik vergelijker
Innova€222,001 Jaar100% (Europa)€1657,77Gebruik vergelijker
Oxxio€195,001 Jaar100% (Europa)€1667,30Gebruik vergelijker
NLE€350,003 Jaar100% (Europa)€1687,39Gebruik vergelijker
Budget Energie€50,001 Jaar100% (Europa)€1689,08Gebruik vergelijker

Op dit moment is Oxxio de goedkoopste energieleverancier bij een gemiddeld energieverbruik. Dit komt voornamelijk omdat deze energieleverancier een flinke cashback geeft. Momenteel loopt de korting op tot wel €300,00. Wat zorgt voor een zeer aantrekkelijk jaartarief. Benieuwd welke energieleverancier het goedkoopste is op basis van uw verbruik? Vul het dan direct in! Zo weet u binnen enkele klikken welk energiepakket voor u het voordeligste is.

 

Goedkoopste stroom- of gasleverancier

Hebt u alleen stroom of alleen gas nodig? Ook dan hebben wij een handig top 5 tabel voor u samengesteld. In deze tabel kunt u zien welke energieleveranciers het goedkoopste zijn voor enkel stroom of enkel gas. Hierbij is opnieuw gekeken naar het aanbod op basis van een gemiddeld energieverbruik. Check op de volgende pagina’s meer over de voordeligste energieleveranciers van dit moment;

Uiteraard kunt u ook de stroom- of gasleverancier vergelijken op basis van uw persoonlijke energieverbruik. Voor in dit geval uw persoonlijke stroomverbruik of gasverbruik op in bovenstaande vergelijker en kiest voor het product dat u nodig hebt. Meer weten over een specifieke energieleverancier? Check dan het bedrijfsprofiel in het menu onder ‘’Energieleveranciers’’.

 

Energie acties

Met onze vergelijker kunt u energieleveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs en duurzaamheid. Aangezien veel energieleveranciers graag hoog staan in de energievergelijker bieden deze interessante energie acties. Hierbij profiteren consumenten bijvoorbeeld van extra lage tarieven voor stroom en gas. Ook kunnen overstappers via onze vergelijker profiteren van hoge kortingen en cashbacks. Hierdoor komen deze acties voordelig uit in de vergelijker, waardoor meer mensen zich aanmelden. Dit is belangrijk voor de energiebedrijven, en overstappers profiteren van extra voordeel.

Buiten onze energievergelijker om bieden veel energieleveranciers ook nog andere toffe acties. Met deze acties kunt u bijvoorbeeld profiteren van een gratis welkomstcadeau. Populaire cadeaus die u bij uw energiecontract kunt ontvangen zijn onder andere spelcomputers, slimme thermostaten en tablets. Check onderstaande tabel voor een overzicht van de populairste acties van dit moment.

 

Aanrader: Vattenfall Powerdeal

Met de Vattenfall Powerdeal profiteert u van scherpe tarieven en een korting van €200,00. Om deze reden is deze energie aanbieding al tijden zeer populair. Bereken uw maandbedrag op de website van Vattenfall!

Gemiddelde beoordeling:  
 3 reviews
door P. Stam over Vattenfall Overstapdeal

Forse korting ontvangen en groene energie. Daarnaast werd de overstap geheel verzorgd. Heb er eigenlijk niks van gemerkt. Zeker een aanrader.

 

Zakelijke energieleveranciers vergelijken

Via onze website kunt u ook zakelijke energieleveranciers vergelijken. Afhankelijk van uw verbruik kunt u kiezen voor een specifiek zakelijk contract of gewoon voor een regulier energiecontract. Hebt u bijvoorbeeld een zaak aan huis? Dan kunt u ook gewoon kiezen voor een regulier energiecontract voor particuliere. Hebt u niet aan huis een zaak of bijvoorbeeld een hoog energieverbruik? Dan kunt u ook kiezen voor een zakelijke overeenkomst. In dit geval ontvangt u energie tegen andere tarieven en voorwaarden. Of dit voordelig voor u is hangt af van uw situatie. Zo is een zakelijk energiecontract niet per definitie goedkoper. Check daarom altijd het aanbod op basis van uw persoonlijke energieverbruik. Zo weet u precies wat het goedkoopste is! Maak op deze pagina gebruik van onze vergelijkingsmodule voor zakelijke overeenkomsten.

Waarop moet ik letten in het jaar 2020?

Uiteraard zijn er altijd wat belangrijke dingen waar u op kunt letten. Hierover hebben wij onlangs een uitgebreid artikel over geschreven. Wilt u ook weten waar u op moeten letten tijdens het vergelijken? Dan is het misschien handig om het artikel even snel door te nemen. Op deze manier komt u snel meer te weten over dingen als welkomstkortingen  en het beste overstapmoment. Daarnaast kunt u lezen hoe u het beste kunt vergelijken en wat voor energietarief u het beste kunt kiezen. Benieuwd geworden? Bekijk hier onze 9 tips tijdens het vergelijken van energieleveranciers in 2020! Hebt u zelf nog goede tips? Dan horen wij dat graag! Laat in dat geval een bericht achter via ons contactformulier. U kunt ook direct mailen naar info@goedkopeenergieengas.nl.

Ervaring overstappen energieleverancier

Veel Nederlands doen het. En het worden er ook elk jaar meer. Mensen die overstappen naar een andere energieleverancier. Waarom? Het wordt steeds eenvoudig en de besparing is erg groot. Sterker nog, Nederlanders zijn koplopers op het gebied van overstappen. In heel 2014 stapten 13,3% van alle huishoudens over op een ander energiebedrijf. En in 2015 steeg deze hoeveelheid nog eens met 15%. Hiermee was 2015 het vijfde jaar op rij dat het aantal overstapper steeg. In totaal kregen de Nederlandse energieleverancier 2,3 miljoen overstapverzoeken voor hun kiezen. De belangrijkste reden hiervoor? Steeds meer consumenten zien de voordelen en vergelijkingswebsites verlagen de drempel enorm. Wordr geen slaper en kom ook in actie! Vergelijk en bespaar honderden euro's op uw rekening!


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie acties vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina's of bekijk hier de FAQ.