Energie vergelijken in Groningen


Energie vergelijken Groningen

Energie vergelijken als inwoner van (de provincie) Groningen? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Groningen. Zo kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Energiemarkt Groningen

In de provincie Groningen waren inwoners vroeger standaard klant bij energieleverancier Essent. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 is iedereen vrij om zijn eigen energieleverancier te kiezen. U kunt dus zelf energieleveranciers vergelijken op bijvoorbeeld prijs en duurzaamheid en overstappen. Wanneer u nog nooit bent overgestapt dan bent u waarschijnlijk nog klant bij Essent. Dit is zonde want loyale klanten betalen altijd te veel. Benieuwd wat u kunt besparen? Check dan onze energievergelijker!

 

Energieprijzen Groningen

Onder de energieleveranciers die in Groningen leveren bestaan er flinke verschillen. Zo kan de ene energieleverancier zo honderden euro’s duurder zijn dan de ander. Dit komt voornamelijk omdat er diverse prijsvechters in de markt zijn die hoge kortingen bieden. En door deze kortingen, soms wel honderden euro’s, vallen andere energieleverancier al snel flink duurder uit. Om deze reden raden wij altijd aan om te vergelijken op basis van uw persoonlijke energieverbruik. Zo heeft u namelijk een goede schatting van wat u per maand gaat betalen.

Naast prijs kunt u natuurlijk ook nog op andere factoren letten. Zo kan ook de duurzaamheid van de geleverde energie belangrijk zijn. Daarnaast kunt u zelf ook nog eens kiezen voor bijvoorbeeld een vaste of variabel tarief en een specifieke looptijd. Veel energiebedrijven bieden flexibele contracten of contracten met een vaste looptijd zoals 1, 3 of 5 jaar. Binnen onze energievergelijker kunt u eenvoudig uw wensen aan te geven. Tip: Vergeet niet uw Groningse adres in te voeren om de juiste tarieven op te halen.

 

Netbeheer in Groningen

Netbeheerder Enexis is standaard de netbeheerder van alle Groningers. Dit is namelijk door de overheid besloten. U kunt niet uw eigen netbeheerder kiezen, wel uw eigen energieleverancier. De Nederlandse overheid heeft voor elk deel van Nederland een netbeheerder aangesteld. En voor Groningen is dit Enexis. Hiermee is Enexis verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienetwerk. Ook legt het energie aansluitingen aan en installeert het energiemeters. En ook storingen in het energienetwerk zijn de verantwoordelijkheid van Enexis. Voor meer informatie over alle werkzaamheden van Enexis kunt u op deze website terecht.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadsverwarming in Groningen

Op dit moment wordt er nog niet met stadsverwarming gewerkt in Groningen. Hier is wel een intentie voor. Door middel van stadsverwarming worden woningen en gebouwen vaak verwarmt met restwarmte. Deze restwarmte is afkomstig van lokale industrie en wordt hiermee toch nuttig gebruikt. Dit is duurzaam en wordt daarom steeds belangrijker.

Vanaf 2018 wil de gemeente Groningen wel gaan werken met stadsverwarming. Hiervoor heeft het een intentieverklaring getekend met De Gasunie. Door middel van het project WarmteStad wil Groningen vanaf 2018 ruim 10.000 woningen gaan verwarmen door middel van stadsverwarming. In het geval van Groningen niet met restwarmte van de industrie, maar door middel van bodemwarmte. Hiervoor zal een leidingnet van ongeveer 8 kilometer worden aanlegt. Stadsverwarming moet er voor gaan zorgen dat woningen minder afhankelijk worden van aardgas.

Wordt uw woning ook verwarmt door middel van stadsverwarming? Dan kunt u niet uw eigen warmteleverancier kiezen. Wel kunt u overstappen van stroomleverancier. Ook dit kunt u eenvoudig en snel doen via onze energievergelijker!

 

Populairste Aanbiedingen in Groningen

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Groningen. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen!

 

Energieleveranciers vergelijken in Groningen

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties. Benieuwd wat uw nieuwe energieleverancier wordt? Klik hier om direct energie te vergelijken!

 

Piek- en daltarief in Groningen

Wanneer u een energiemeter heeft met 2 telwerken dan kunt u kiezen voor het dubbeltarief. Wanneer u kiest voor dit daltarief dan betaalt u minder voor energie tijdens daluren, weekenden en feestdagen. In Groningen duren de daluren van 23:00 tot 07:00. Tijdens deze periode betaalt u dus het daltarief. Buiten deze tijden betaalt u het piektarief. Wat iets hoger ligt. Ondanks dat hier vroeger best een besparing mee viel te behalen lijkt het systeem wat achterhaald. Zo bleek uit recent onderzoek dat het gebruik maken van een daltarief slechts enkele euro’s per jaar scheelt. En in sommige gevallen kan het gebruik maken van het dubbeltarief zelfs duurder uitpakken.

 

Gasregio Groningen

Wanneer u gas verbruikt dan krijgt u automatisch te maken met een toeslag voor het gebruik van het gasnet. Deze toeslag wordt gebruikt voor het aanleggen en onderhouden van het landelijke gasnetwerk door De Gasunie. Afhankelijk van de gasregio waar u in woont betaalt u hierdoor een extra toeslag per verbruikte m3 aardgas. Hierbij geldt over het algemeen; ”Hoe verder u van Slochteren (winningsplaats) af woont, hoe hoger de toeslag”.

De gehele provincie Groningen ligt in gasregio 4. Dit is de goedkoopste gasregio die is er. Dit komt omdat Groningen vlakbij Slochteren ligt. In Groningen betalen consumenten daarom slechts €0,0035 toeslag per verbruikte kubieke meter gas. Ter vergelijking; In Maastricht betalen consumenten een toeslag van €0,0123 per verbruikte m3 aardgas.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.