Opnieuw meer overstappers binnen energiemarkt


Opnieuw meer overstappers binnen energiemarkt

Afgelopen jaar is het aantal consumenten en bedrijven die overstapten van energie opnieuw gestegen. In heel 2015 werden er door alle energieleveranciers in totaal 2,3 miljoen overstapverzoeken verwerkt. Dit is een forse stijging van 15% in vergelijking met het jaar ervoor. En ten opzichte van 2010 gaat het om een groei van 85%. Hiermee is 2015 het vijfde jaar op rij waarin er weer meer van energieleverancier gewisseld werd.

 

Drempel lager door vergelijkingswebsites

Volgens branchevereniging Energie-Nederland laten de cijfers zien dat de drempel om over te stappen steeds lager ligt. Dit komt voornamelijk omdat consumenten steeds beter begrijpen hoe de energiemarkt werkt en omdat vergelijkingswebsites zoals deze de consument steeds beter helpen bij het vergelijken en overstappen.

 

Aanbod op maat

Sinds 1 juli 2015 is het volgens de branchevereniging nog eenvoudiger om energietarieven van energieleveranciers te vergelijken. Dit komt omdat alle energieleveranciers hun producten aanbieden volgens een 'Aanbod op Maat', dat samen met toezichthouder Autoriteit Consument & Markt werd ontwikkeld. Dit ‘Aanbod op Maat’ contract, of ook wel modelcontract genoemd, maakt het voor consumenten makkelijker om leveranciers op tarieven en extra kosten te vergelijken.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.