Goedkoopste gasleverancier 2020


Gas is relatief duur, en daarom is het belangrijk om voor de goedkoopste gasleverancier voor uw energieverbruik te kiezen. Terwijl stroom gemiddeld €0,22 per kWh kost, ligt de prijs van een kubieke meter gas al snel rond de €0,77 per m3. En ondanks dat de gasprijs in de afgelopen jaren maar een klein beetje is afgenomen, blijft gas enorm duur. Waarom? Dit komt omdat in 2016 de belasting over gas met ruim 32% is toegenomen. En ook in 2017, 2019 en 2020 heeft het kabinet de energiebelasting over uw gasverbruik verhoogt. Hierdoor betaalt u in 2020 al snel tussen de €70,00 en €100,00 meer aan gas in vergelijking met een paar jaar geleden.

Wat we hieruit kunnen concluderen? De gasrekening loopt flink op wanneer u geen actie onderneemt. Door het kiezen van de goedkoopste gasleverancier van 2020 kunt u eenvoudig honderden euro’s per jaar besparen. Zeker wanneer u een groot huis moet verwarmen! Vergelijk ook gasleveranciers via GoedkopeEnergieenGas.nl en stap over naar de goedkoopste! Vergelijk hieronder direct pakketten met alleen stroom, alleen gas of stroom en gas!

Gasleveranciers vergelijken 2020

Hebt u al een leveranciers voor stroom en bent u op zoek naar een energiepakket met enkel gas? Maak dan gebruik van onderstaande vergelijker! Kies in de tabje bovenin de vergelijker voor ''Alleen gas'' en vergelijk direct de beste pakketten! Wilt u enkel stroom of stroom en gas? Kies dan voor een van de andere tabjes.

Top 5 Goedkoopste Gasleveranciers

Wilt u enkel gas afnemen? Dan vindt u in onderstaande tabel de Top 5 Goedkoopste Gasleveranciers. Hierbij is gekeken naar de totale kosten bij een gemiddeld gasverbruik van 1.410 m3 gas per jaar. Eventuele kortingen zijn reeds in de totaalprijs verwerkt. Wilt u graag een duurzame keuze maken? Kies dan voor CO2 gecompenseerd gas. Dit is namelijk beter voor het milieu! Direct vergelijken op basis van uw eigen gasverbruik? Maak dan gebruik van de vergelijker onder de tabel.

EnergieleverancierKortingLooptijdDuurzaamheidKosten Aanmelden
NeoSmart€75,001 JaarCO2 gecompenseerd gas€1207,82Gebruik vergelijker
Pure Energie€35,001 JaarCO2 gecompenseerd gas€1260,64Gebruik vergelijker
NLE-1 JaarRegulier aardgas€1287,09Gebruik vergelijker
Veba-1 JaarCO2 gecompenseerd gas€1399,99Gebruik vergelijker
Eneco-1 JaarRegulier aardgas€1340,23Gebruik vergelijker

 

Ontwikkeling variabele gastarieven 2020

Uit een rondgang onder de grote Nederlandse energieleverancier blijkt dat de variabele gastarieven per 1 januari 2020 gelijk blijven. Wel is het zo dat de belasting over uw gasverbruik opnieuw toeneemt. Om mensen te motiveren over te stappen op duurzame verwarmingsbronnen verhoogd het kabinet opnieuw te belasting. Hierdoor gaat u in 2020 bijna 4 eurocent meer belasting betalen per verbruikte kubieke meter aardgas. Zeker huishoudens met een groot vrijstaand huishouden zullen geraakt worden door deze maatregel. Wel is het overigens zo dat de heffingskorting flink stijgt. Dit is om de sterk stijgende energiebelasting van vorig jaar te compenseren. Gemiddeld gezien zullen huishoudens hierdoor €100,00 minder energiebelasting betalen in 2020.

 

NLE goedkoopste gasleverancier 2020

De goedkoopste gasleverancier van 2020 is de NLE. Aan de start van 2020 betalen nieuwe klanten hier €0,7390 per kubieke meter aardgas. Door dit scherpe tarief is men bij een gemiddeld gasverbruik €1326,33 kwijt aan gas. Hiermee toont NLE nogmaals aan dat het zeer voordelig is op het gebied van gas. Zo betaalt u bij de nummer twee uit de vergelijking, Pure Energie, al meer dan €0,78 per kubieke meter gas. Bij nummer drie uit de vergelijking, Eneco, loopt de gasprijs zelfs op tot boven de €0,80 per m3. Hierdoor bent u hier op jaarbasis al snel €75,00 duurder uit.

 

Aanrader: Vattenfall Powerdeal

Met de Vattenfall Powerdeal profiteert u van scherpe tarieven en een korting van €200,00. Om deze reden is deze energie aanbieding al tijden zeer populair. Bereken uw maandbedrag op de website van Vattenfall!

Gemiddelde beoordeling:  
 3 reviews
door P. Stam over Vattenfall Overstapdeal

Forse korting ontvangen en groene energie. Daarnaast werd de overstap geheel verzorgd. Heb er eigenlijk niks van gemerkt. Zeker een aanrader.

door J.R. vdK over Vattenfall Overstapdeal

Eind oktober heb ik mij aangemeld voor de Powerdeal. Toen ontving ik nog €250,00 korting in plaats van €200,00. Begin november ontving ik de bevestiging met mijn contract erin. Verder heb ik eigenlijk niks gemerkt van mijn overstap. Pas in december hoorde ik weer van Vattenfall. Per 13 december zouden hun de energielevering overnemen. In februari heb ik mijn eerste energierapport ontvangen met informatie over mijn verbruik. Hierbij kon ik o.a. mijn verbruik vergelijken met dat van vergelijkbare woningen. Tot nu toe erg tevreden over de communicatie. Daarnaast is de hoge korting het eerste jaar natuurlijk erg fijn.

door Marieke over Vattenfall Overstapdeal

Snelle overstap en mooie korting. Tot nu toe niks aan te merken.

 

NLE Goedkoopste Gasleverancier start 2019

Op dit moment is de NLE de goedkoopste gasleverancier van 2019. Met een prijs van €0,6095 per m3 en €55,- extra kom erbij bonus profiteert u hier van de laagste jaarrekening. Naast NLE is ook Fenor redelijk goedkoop. Hier betaalt u in het eerste jaar slechts €2,00 meer. Ook SEPA, Pure Energie en Greenchoice vallen in onze top 5. Maar hier bent u snel toch al bijna €100,00 per jaar meer kwijt aan gas. Benieuwd naar de voordeligste keuze voor uw gasverbruik? Voer dan uw woon- en verbruiksgegevens in.

 

Goedkope energie- en gasleveranciers vergelijken

Door het vergelijken van energie- en gasleveranciers kunt u eenvoudig veel geld besparen. Vergelijk nu eenvoudig met onze energievergelijker en stap ook over. Een gemiddeld huishouden bespaard al snel enkele honderden euro's. Wanneer u het voordeligste energiecontract heeft gevonden kunt u eenvoudig overstappen via de website van de energieleverancier. Dit kost u niets, en is heel eenvoudig. U hoeft namelijk alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Direct bekijken wat u kunt besparen? Gebruik hier onze energievergelijker.

 

Vind de goedkoopste gasleverancier van 2020 in enkele klikken

Wilt u ook overstappen naar de goedkoopste gasleverancier van 2020? Daar kunnen wij u mee helpen! Met onze tool maken wij het vergelijken van het goedkoopste aanbod namelijk heel eenvoudig. Volg onderstaande stappen en maak ook de overstap naar de goedkoopste aanbieder voor uw verbruik;

 • Stap 1; Voer uw woongegevens in om de juiste gastarieven op te halen.
 • Stap 2; Voer uw gasverbruik in om de meest nauwkeurig vergelijking te maken. Weet u uw precieze verbruik niet? Dan kunt u dit schatten!
 • Stap 3; Filter eventueel op extra wensen die u heeft. Met onze gasvergelijker kunt u nu bijvoorbeeld kiezen voor extra duurzaam CO2-gecompenseerd aardgas. Daarnaast kunt u filteren op een specifieke looptijd van het contract.
 • Stap 4; Vergelijk de resultaten. Het bovenste resultaat is bij ons altijd het goedkoopste. Lekker overzichtelijk dus!
 • Stap 5; Klik op ‘’meer informatie’’ om de complete prijsopbouw te zien. Tevreden? Klik dan op ‘’Aanvragen’’.
 • Stap 6; Meldt u vervolgens aan door enkele gegevens in te voeren in onze vergelijker of op de website van de desbetreffende aanbieder.
 • Stap 7; Uw nieuwe gasleverancier zal uw huidige energieleverancier opzeggen. Daarnaast regelt het alles voor u nieuwe aansluiting.

Wanneer alles gereed is ontvangt u vanzelf bericht over de definitieve datum van uw overstap. Zo eenvoudig is het!

 

Gemiddeld gasverbruik

Wanneer u energiecontracten en energieleveranciers gaat vergelijken is het slim om te vergelijken op basis van uw persoonlijke verbruik. Hierdoor is de vergelijking namelijk extra nauwkeurig. Wat voor uw verbruik de goedkoopste gasleverancier is kan bijvoorbeeld voor een ander de duurste zijn. Uw eigen verbruik kunt u terugvinden op bijvoorbeeld de jaarafrekening van vorig jaar of u kunt het opvragen bij uw huidige leverancier. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 1.525 m3 gas en 3.340 kWh stroom per jaar. Dit levert een gemiddeld kostenplaatje op van gemiddeld €155,00 per maand, een flink bedrag dus! Van deze €155,00 is gemiddeld €100,00 alleen voor gas. Een flinke kostenpost. Door uw energieverbruik te verminderen en uw gastarief te verlagen kunt u flink besparen. De verwarming wat lager of het huis een goed isoleren kan u zo tientallen euro’s per maand schelen. Lees hieronder meer over de gemiddelde verbruikscijfers per woningtype (gas) en aantal bewoners (stroom).

 

Goedkoopste gasleverancier 2020

 

Gasprijzen energieleveranciers

In onderstaande tabel vindt u de gasprijzen van alle bekendere Nederlandse energieleveranciers. Hierbij is er gekeken naar het tarief bij een 1 Jaar Vast energiepakket. Opvallend is dat veel energieleverancier hun gasprijzen per 1 januari opnieuw verhoogt hebben. Op dit moment is de NLE de goedkoopste gasleverancier. Het biedt namelijk 1 m3 aardgas aan voor slechts €0,5493. Bij Essent kunt u de hoogste gasprijs vinden. Hier betalen klanten namelijk maar liefst €0,6343 per m3 aardgas. Conclusie hiervan is dat de verschillen enorm zijn. Tussen deze twee prijzen zit namelijk bijna €0,09 cent verschil. Een verschil dat bij een hoog gasverbruik op jaarbasis honderden euro’s kan schelen.

Update: Sinds 1 juli 2017 hanteren alle energieleveranciers weer nieuwe tarieven. Uit deze tarieven blijkt dat Fenor, Vandebron en NLE gas relatief goedkoop aanbiedingen. Al deze partijen rekenen rond de €0,55 en €0,56 per kubieke meter aardgas. In vergelijking; Essent, Nuon en Greenchoice rekenen momenteel rond de €0,61 / €0,62 per kubieke meter aardgas. Een flink verschil dat kan oplopen tot wel €0,07 per m3 aardgas!

AanbiederGasprijs per m3 (07/2020)Gasprijs per m3 (01/2020)Gasprijs per m3 (07/2019)Gasprijs per m3 (01/2019)Gasprijs per m3 (07/2018)Gasprijs per m3 (01/2018)Gasprijs per m3 (07/2017)Gasprijs per m3 (01/2017)Gasprijs per m3 (07/2016)Gasprijs per m3 (01/2015)
Budget Energie€0,6928€0,7581€0,6819€0,7612€0,6547€0,6212€0,5950€0,5854€0,5896-
Delta€0,7342€0,7951€0,7427€0,7612€0,6547€0,6212€0,5950€0,5854€0,5896-
Eneco€0,7574€0,8009€0,7452€0,7828€0,7066€0,6626----
Energiedirect.nl€0,7138€0,7828€0,7241€0,7681€0,7061€0,6620€0,6042€0,6107€0,5965€0,5779
ENGIE€0,7242€0,7950€0,7340€0,7337€0,6890€0,6528€0,6057€0,6156€0,5975€0,5561
Essent€0,7314€0,7769€0,7345€0,7750€0,7081€0,6841€0,6158€0,6343€0,5816€0,5801
Fenor--€0,7327€0,7508€0,6101€0,6020€0,5528---
Greenchoice-€0,7726€0,7206€0,7799€0,7036€0,6722€0,6272€0,6216€0,6086€0,5997
HVC--€0,6810 --€0,6673€0,5720-€0,56262-
NeoSmart€0,7117---------
NLE€0,6904€0,75719€0,6858€0,7248€0,6398€0,6095€0,5609€0,5493€0,5552€0,5087
Noord Energie€0,7325€0,76771€0,6858€0,7248€0,6398€0,6095€0,5609€0,5493€0,5552€0,5087
Oxxio€0,7232€0,79021€0,7443€0,7768€0,6994€0,6583€0,6054€0,6091€0,5953€0,6470
Powerpeers€0,7177€0,74846€0,6698€0,7481€0,6221-----
Pure Energie€0,7280€0,78821€0,6923€0,7900€0,6889€0,6485€0,6055€0,6108€0,5946€0,5441
UnitedConsumers-€0,7252€0,6658-€0,6380-----
Vandebron€0,7019€0,7479€0,6863€0,7460€0,6619€0,6136€0,5802---
Vattenfall€0,7469€0,81683€0,7033€0,7525€0,6737€0,6343€0,6244€0,6061€0,6272€0,6210
Vrijopnaam--€0,7131€0,7841€0,6543€0,6543----
Welkom Energie--€0,7041-------
Gemiddelde Gasprijs€0,7219
€0,7749€0,7131€0,7624€0,6710
€0,6451€0,5946€0,6029€0,59120
€0,57498

 

Hoge belastingen op het gebruik van gas

De overheid heft sinds jaar en dag hoge belastingen over het gebruik van gas. Vooral vanaf 2016 lopen de kosten uit de hand. In 2016 verhoogde de overheid de belasting over gas met 32 procent! Om deze reden is het dan ook belangrijk om regelmatig te kijken naar uw energiekosten. Aangezien de energierekening flink kan oplopen zijn de mogelijke besparingen ook groot. Naast het overstappen is ook het verminderen van uw verbruik belangrijk. Dus zet de verwarming een graadje lager en douche eens wat korter! Op deze manier kunt u flink op uw kosten besparen. Benieuwd hoe de belasting over gas zich ontwikkeld heeft? Check het in onderstaande tabel!

Jaar0 - 5000 m35001 - 170.000 m3170.001 - 1 miljoen m31 - 10 miljoen m310 miljoen + m3 (part.)10 miljoen + m3 (zakelijk)
2020€ 0,33307€ 0,33307€ 0,06444€ 0,02348€ 0,01261€ 0,01261
2019€ 0,29313€ 0,29313€ 0,06542€ 0,02383€ 0,01280€ 0,01280
2018€ 0,26001€ 0,26001€ 0,06464€ 0,02355€ 0,01265€ 0,01265
2017€ 0,25244€ 0,25244€ 0,06215 € 0,02265€ 0,01216€ 0,01216
2016€ 0,25168€ 0,25168€ 0,06954€ 0,02537 € 0,01212€ 0,01212
2015€ 0,1911€ 0,1911€ 0,0677€ 0,0247€ 0,0118€ 0,0118
2014€ 0,1894€ 0,1894€ 0,0446€ 0,0163€ 0,0117€ 0,0117
2013€ 0,1862€ 0,1862€ 0,0439€ 0,0160€ 0,0115€ 0,0115
2012€ 0,1667€ 0,1443€ 0,0400€ 0,0127€ 0,0119€ 0,0083
2011€ 0,1639€ 0,1419€ 0,0393€ 0,0125€ 0,0117€ 0,0082

 

Waarom gasleveranciers vergelijken?

Weet u hoeveel u maandelijkse kwijt bent aan stroom en gas? Veel mensen niet, en dat is vreemd. De gaskosten vormen vaak een van de hoogste maandelijkse vasten lasten. Een gemiddeld huishouden is al snel honderd euro’s per maand kwijt aan de energierekening. Benieuwd wat een vergelijkbaar huishouden kwijt is aan energie? Bekijk onderstaande tabel en check direct wat een normaal verbruik is voor uw soort woning.

WoningtypeGemiddeld gasverbruik (m3)Kosten per maand
Flat940€82,00
Tussenwoning1.300€105,00
Hoekwoning1.570€124,00
2 onder 1 kap1.860€143,00
Vrijstaand2.430€180,00
Gemiddeld1.410€113,00

 

Over GoedkopeEnergieenGas.nl

Via onze website kunt u onafhankelijk energieleveranciers met elkaar vergelijken. Tevens kunt u door middel van onze energievergelijker eenvoudig energiecontracten met elkaar vergelijken. Om de beste vergelijking te kunnen maken kunt u ervoor kiezen om uw woon- en verbruiksgegevens in te voeren. Op basis van de door u aangeleverde informatie maakt de module een uitgebreide vergelijking. Hierbij is uw privacy altijd gewaarborgd. Deze informatie wordt niet geregistreerd of bewaard. Vervolgens kunt u zelf het door u gewenste energiecontract via de website van de energieleverancier afsluiten.

 

Waarom overstappen naar de goedkoopste gasleverancier?

 • U kunt tot wel honderden euro’s besparen.
 • Overstappen is zo gepiept.
 • Trouwe klanten betalen meer.
 • Het switchen van gasleverancier kost u niks! (Alleen een paar minuten tijd)

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina's of bekijk hier de FAQ.