ENGIE

Over

Positief over energie. Energie die mooi is voor de wereld en voor u. Dat levert de nieuwe energieleverancier ENGIE. ENGIE was vroeger bekend als Electrabel en het bedrijf vind dat het tijd is voor positieve energie. Het gaat dus niet over wat niet meer mag, maar over wat er allemaal kan. Daarom maakt deze energieleverancier de energie van morgen vandaag al voor u beschikbaar. Bij dit nieuwe energiemerk werken meer dan 800 medewerkers aan deze positieve doelstellingen. Nu nog onder verschillende namen, maar binnenkort allemaal onder de naam ENGIE. Kies ook voor positieve energie en kies voor scherpe tarieven voor stroom en gas, persoonlijk contact en een zorgeloze overstap. Meer weten? Bekijk hier de website van ENGIE!

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: ENGIE Nederland Retail B.V. (Voorheen Electrabel)
Actief in: Nederland / Europa
Markt: Particulier en Zakelijk.

Adresgegevens:
Postbus 10087
8000 GB Zwolle

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.
Lid geschillencommissie: Ja.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Acceptgiro: Ja.
Kosten: €2,00 per acceptgiro.
Automatisch incasso: Ja
Kosten 1e herinnering: Onbekend

Voorschotsgegevens
Wijziging mogelijk: Ja.
Methode: Online of Schriftelijk.
Hoeveelheid: Onbekend.
Verlaging: Onbekend
Verhoging: Onbekend.

Extra diensten

Online diensten

Meterstanden doorgeven.
Een verhuizing doorgeven.
Maandvoorschot verhogen of verlagen.
Persoonlijke gegevens wijzigen.
Maandfactuur bekijken.
Energieverbruik bekijken.

Overige

Overig

Altijd groene stroom.
Eerder bekend in Nederland als Electrabel. Sinds tegenwoordig volledig over op de nieuwe merknaam.
Algemene voorwaarden kleinverbruikers.

Duurzaamheid en ENGIE

Klanten van ENGIE ontvangen altijd 100% groene energie die herleidbaar is naar de bron. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld windmolens op de Noordzee, of één van de andere 100 Nederlandse energiebronnen. En als klant kunt u zelfs kiezen van welk energieproject u energie af wil nemen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld het windpark Riedpolder, of lokale energiebronnen van een bedrijf bij u in de buurt. En jaarlijks komen er vele projecten bij, waardoor u steeds meer keuze hebt. Zo wordt op termijn het nieuwe zonnepark Flevokust geopend met ruim 90.000 zonnepanelen.

En niet alleen in Nederland timmert ENGIE aan de weg op het gebied van duurzaamheid. Dit doet ENGIE namelijk wereldwijd! Op dit moment is ENGIE actief in 70 landen en wekt het voldoende energie op door middel van zon, wind, water en biomassa om 30 miljoen huishoudens van energie te voorzien. Hierdoor genieten ongeveer 100 miljoen mensen wereldwijd van duurzaam opgewekte energie door ENGIE. Mede hierdoor staat ENGIE al jaren op de internationale A-lijst met pioniers op het gebied van de energietransitie. As klant van ENGIE maakt u dus echt een verschil.

 

ENGIE Energie vergelijken

Wilt u alle energiepakketten van ENGIE met de markt vergelijken? Dat kan! Maak dan gebruik van onderstaande vergelijker. Voer hieronder uw verbruik in en klik op het logo van ENGIE. Dan vergelijkt u enkel de energiepakketten van energieleverancier ENGIE. Wilt u ENGIE ook vergelijken met andere energieleveranciers? Klik dan niet het ENGIE logo aan maar laat alle energieleveranciers in de vergelijker terug komen. Zo ziet u direct waar u het goedkoopste uit bent!

Waarom kiezen voor energieleverancier ENGIE?

Energieleverancier ENGIEEnergieleverancier ENGIE biedt slimme energie-oplossingen, produceert energie en levert stroom en gas aan particuliere en zakelijke klanten. Wanneer u klant wordt bij deze energieleverancier dan kunt u uit gaan van levering van duurzame energie en 24/7 online service. Daarnaast staat ENGIE garant voor persoonlijk contact, voordeel en zorgeloos overstappen. Niet voor niets wordt ENGIE door klanten beoordeelt met een 8,6 en zou maar liefst 96% van alle klanten deze energieleverancier aan andere aanbevelen. Wilt u ook overstappen naar deze nieuwe energieleverancier? Dat is heel eenvoudig! U ontvangt namelijk uw persoonlijke OverstapCoach! Deze OverstapCoach regelt alles voor u. Ook met de energieleverancier die u gaat verlaten. Bent u benieuwd wat u gaat betalen? Bekijk hier alle energiepakketten van ENGIE!

Voordelen

Voordelen ENGIE Een voordelige en duurzaam keuze.Voordelen ENGIE U kunt altijd zorgeloos overstappen.
Voordelen ENGIE Betaald mee aan uw eventuele boete.Voordelen ENGIE Scherpe tarieven voor stroom en gas.
Voordelen ENGIE Ontvang 24/7 online service.Voordelen ENGIE Een uitstekende service.
Voordelen ENGIE Altijd persoonlijk contact.Voordelen ENGIE Voor particuliere en zakelijke klanten.

 

Regel al uw energiezaken via MijnENGIE

Bij energieleverancier ENGIE regelt u al uw energiezaken eenvoudig online. Wilt u uw meterstanden doorgeven? Een verhuizing doorgeven? U maandbedrag verhogen of verlagen? Of uw laatste factuur inzien? Log dan eenvoudig online in op uw persoonlijke account. Hier regelt u eenvoudig en snel al uw energiezaken. En komt u er even niet uit? Dan kunt u natuurlijk ook gewoon bellen of per post uw klacht versturen!

 

Overstappen naar ENGIE

Zoals eerder gezegd, overstappen naar ENGIE is heel eenvoudig! Na het kiezen van een van de voordelige energiepakketten krijgt u uw eigen OverstapCoach toegewezen. Deze Coach zal u tijdens het hele proces ondersteunen met de overstap. Na uw aanmelding gaan tevens altijd 14 dagen bedenktijd in, binnen deze periode kunt u altijd nog zonder opgaaf van reden annuleren. Wanneer uw bedenktijd verstreken is, zal uw OverstapCoach uw oude energiecontract opzeggen. Zelf hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Hierdoor kan uw oude energieleverancier namelijk een juiste eindafrekening maken. Meer weten over uw overstap naar ENGIE? Ga dan naar de website van ENGIE.

 

Energieleverancier ENGIE

 

CO2-gecompenseerd gas van ENGIE

Wanneer u aardgas gebruikt om uw woning en water te verwarmen dan stoot u veel CO2 uit. En dit is slecht voor het milieu. Alles bij elkaar is een gemiddeld huishouden jaarlijks goed voor de productie van 2.642 kilo koolstofdioxide. En voor bedrijven of grote huishoudens ligt dit nog een stuk hoger. Om deze uitstoot te compenseren kunt u er nu voor kiezen om CO2-gecompenseerd aardgas af te nemen bij ENGIE. Hierdoor wordt u CO2-uitstoot gecompenseerd door investeringen in energieprojecten die de uitstoot van CO2 verminderen. Een van de opties is bijvoorbeeld ENGIE haar eigen Gold Standard cookstove project in Eritrea. Dit project ondersteunt de lokale bevolking met schone kooktoestellen waardoor er tot 70% minder hout en houtskool nodig is. Op deze manier werkt u samen met ENGIE mee aan minder ontbossing, een beter luchtkwaliteit en een sterke CO2-reductie!

 

Energiepakketten ENGIE

Bij energieleverancier ENGIE hebt u nu de keuze uit 3 voordelige energiepakketten. U kunt nu kiezen voor een ENIE Helder energiecontract met vaste prijzen en een vaste looptijd van 1 of 3 jaar. Bij deze energiepakketten profiteert u op dit moment ook nog eens van een voordeel dat kan oplopen tot wel €405,00! Hebt u liever een flexibeler contract? Kies dan voor het modelcontract (ENGIE Open). Dan hebt u geen vaste looptijd en betaald u altijd een actueel variabel energietarief. Meer weten, vergelijken of direct uw maandlasten berekenen? Klik hier om naar de website van ENGIE te gaan!

ENGIE Helder 3 Jaar

ENGIE Helder 1 Jaar

ENGIE Open

Drie jaar geen prijsstijgingen.Een jaar geen prijsstijgingen.Altijd een actueel tarief.
Kosteloos opzegbaar.Vast energietarief!Flexibele contract.
Altijd groene stroom!Kortlopend energiecontract!Altijd flexibel.

 

ENGIE Tarieven

Wilt u overstappen naar energieleverancier ENGIE? Dan is het verstandig om de tarieven voor stroom en gas goed te vergelijken. Net als alle andere energieleveranciers zal ENGIE per 1 januari 2019 weer nieuwe tarieven hanteren. En naar verwachting zullen de tarieven voor stroom en gas licht stijgen. Om deze reden is het dan ook verstandig om nu al over te stappen. Met onze vergelijker kunt u onder andere de energietarieven van ENGIE vergelijken. Daarnaast kunt u ook de energiepakketten van andere energieleverancier vergelijken. Zo weet u direct of de tarieven voor u interessant zijn. Naast de kale tarieven vergelijkt u met onze vergelijker ook alle overige kosten. U voorkomt zo dus nare verrassingen achteraf.

 

Tot €405,00 goedkoper ENGIE Helder 3 Jaar!

Wanneer u nu overstapt naar ENGIE Helder 3 Jaar dan profiteert u van een voordeel dat kan oplopen tot wel €405,00! U ontvangt namelijk energie en gas tegen zeer scherpe tarieven. Kies ook voor ENGIE Helder 3 Jaar en bespaar tot wel €405,00 ten opzichte van vergelijkbare energiepakketten bij de grootste drie energieleveranciers in Nederland (o.b.v. een gemiddeld energieverbruik van 3.500 kWh en 1.175 m3).  Stap vandaag nog over en bespaar ook honderden euro’s op uw energierekening!

 

ENGIE opzeggen

Bent u klant bij energieleverancier ENGIE? En wilt u opzeggen? Dat kan op diverse manieren afhankelijk van uw situatie. Gaat u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan hoeft u niet zelf op te zeggen. Na uw aanmelding zal uw nieuwe energieleverancier namelijk uw energiecontract bij ENGIE opzeggen. Stapt u niet over? Omdat u helemaal geen energie meer nodig heeft? Dan moet u zelf uw energiecontract bij ENGIE opzeggen. Dit kan u doen door tijdig contact op te nemen met de klantenservice van ENGIE. Let op: Zegt u uw contract voortijdig op? Dan kan het zijn dat uw energieleverancier een opzegvergoeding in rekening brengt.

 

Verlengen

Bent u momenteel klant bij ENGIE? Dan kunt u uiteraard uw contract verlengen wanneer u tevreden bent. Dit kunt u eenvoudig en snel doen via uw persoonlijke MijnENGIE omgeving. Een maand voor dat uw huidige contract afloopt zal er een verlengingsaanbod klaar komen te staan in uw persoonlijke omgeving. Wij raden consumenten overigens wel aan dit aanbod altijd te vergelijken met de markt. Het kan namelijk goed zijn dat het verlengingsaanbod een stuk duurder is. In dat geval kan het dus slimmer zijn om toch over te stappen.

 

Klachten

Heeft u een klacht over ENGIE? Dan zoekt ENGIE hier graag een oplossing voor. Alle klanten kunnen online via de website hun klachten achterlaten. Wanneer u dit doet dan ontvangt u altijd binnen 2 dagen een bevestiging van uw klacht. Daarnaast wordt uw klacht altijd binnen twee weken inhoudelijk behandeld. En komen jullie er hierna toch nog niet uit? Neem dan contact op met de Geschillencommissie. Deze onafhankelijke partij kan eventueel een bindend advies uitbrengen over de zaak. Hier moeten beide partijen zich aan houden.

 

Annuleren

Hebt u zich aangemeld bij ENGIE maar hebt u zich toch bedacht? Of hebt u ergens anders een beter aanbod gevonden? Dan kunt u altijd binnen twee weken annuleren. Deze twee weken zijn namelijk door de overheid vastgesteld als de wettelijke bedenktijd. Neem direct contact op met de klantenservice om uw annulering door te geven. Hier zijn geen kosten aan verbonden (zolang binnen de bedenktijd).

 

Verhuizen

Bent u klant bij ENGIE en gaat uw verhuizen? Geef dan uw verhuizing door via uw MijnENGIE omgeving. Wanneer u dit op tijd doet dan kan uw energiecontract gewoon meeverhuizen. Het enige wat van belang is, is dat u uw meterstanden tijdens de oplevering doorgeeft. Wanneer dit goed gedaan wordt dan kan uw energiecontract gewoon doorlopen tijdens uw verhuizing.

 

Klantenservice ENGIE

Heeft u een vraag? Of wilt u iets doorgeven? Neem dan contact op met de klantenservice van ENGIE. Dit kunt u op diverse manieren doen. Zo kunt u bellen, een brief verzenden of uw vraag via de website stellen. Wanneer u uw vraag via de website stelt dan zal u eerst antwoord krijgen van een computerrobot. Wanneer dit geen uitkomst biedt dan zal uw vraag worden doorgestuurd naar de klantenservice. Heeft u gewoon liever direct contact? Maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens ENGIE

Adres: ENGIE Nederland Retail, Postbus 10087 8000 GB Zwolle
Telefoonnummer: 088 444 66 66
Webcare: Twitter Facebook

 

Storingen

Bent u klant bij ENGIE? En ervaart u een storing met het stroom- of gasnetwerk? Bel dan gratis naar het nationale storingsnummer 0800 9009. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

 

ENGIE beoordelingen

3,3
3,3 van 5 sterren (op basis van 4 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed75%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk25%

Laatste beoordelingen

Misleidend

april 28, 2020

” Engie energie” snel uitgelegd slecht en misleidend

Maron

Voordelig

augustus 11, 2015

Voordelige energieleverancier, ben er al jaren klant. Tot nu toe is de service altijd goed geweest en ontvang ik elk jaar netjes op tijd mijn eindafrekening.

Tol

Keurig

december 14, 2014

De overdracht verloopt soepel, ik werd keurig op de hoogte gehouden.

Geverifieerde gebruiker

Jasper W

december 8, 2014

Goedkope energiecontract afgesloten!

Jasper W

 

Ervaring met ENGIE toevoegen

Hebt u ervaring met energieleverancier ENGIE? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten met het vinden van een nieuwe energieleverancier. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave