NextEnergy tarieven & reviews

Over

Sinds enkele maanden bestaat er weer een nieuwe energiemaatschappij, NextEnergy. Deze nieuwe energieleverancier claimt vooruitstreven te zijn en gericht op de wereld van morgen. Maar wat betekent dit dan precies? En wat vertellen de NextEnergy tarieven en reviews ons? Is dit dé nieuwe speler, of slechts weer een vluchtige passant? We vertellen je hieronder alles!

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: NextEnergy
Actief in: Nederland.
Markt: Particulier.

Adres:
Europalaan 500 Z.1.5
3526 KS, Utrecht

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Automatisch incasso: Ja.
Kosten eerste herinnering: Onbekend.

Handmatige betaling: Ja.
Extra kosten: Onbekend.

Extra diensten

Online diensten

Meterstanden doorgeven.
Een adreswijziging doorgeven.
Huidige energieprijzen bekijken, de EPEX spotprijzen voor elektriciteit en de EEX spotprijzen voor gas

Overige

Overige

NextEnergy richt zich op efficiëntie en het klein houden van de organisatie. Alleen hierdoor kan het klanten de meest lage tarieven bieden. NextEnergy doet dus niks met grote marketing campagnes en het heeft geen grote kantoorpanden. Het bestaat uit een klein team van enthousiaste teamspelers die de energiemarkt willen veranderen!

Downloads

Algemene voorwaarden
Aanvullende leveringsvoorwaarden
Kwaliteitscriteria

 

Voordelen NextEnergy

✅ Koop energie in tegen inkoopsprijzen.

✅ Altijd 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd aardgas.

✅ Je zit nergens aan vast, je kan altijd kosteloos overstappen.

✅ Profiteer van scherpe dynamische tarieven.

 

NextEnergy tarieven – Wat ga ik bij NextEnergy betalen?

Wat je uiteindelijk bij NextEnergy gaat betalen hangt natuurlijk af van hoeveel energie je verbruikt. Wat we je wel kunnen betalen is dat je altijd profiteert van erg scherpe NextEnergy tarieven. NextEnergy verdiend namelijk niks aan jouw verbruik, je betaalt namelijk de inkoopprijzen. Je betaalt dus precies wat NextEnergy betaald als inkoopprijs op de groothandelsmarkt.

 

 

Boven op de inkoopprijzen voor stroom en gas betaal je als klant maandelijks €5 voor elektriciteit en €5 voor gas. Deze toelage betaal je als klant aan NextEnergy voor de service die ze jou verlenen.

Voer nu hieronder jouw geschatte verbruik in en bereken wat je ongeveer gaat betalen met de huidige NextEnergy tarieven.

 

NextEnergy, momenteel een van de goedkoopste energieleveranciers

Door de lage NextEnergy tarieven komt deze energieleverancier bij veel mensen als goedkoopste optie uit de energievergelijker. Hierdoor wordt deze energieleverancier dan ook steeds populairder.

Alhoewel de NextEnergy tarieven per uur of dag kunnen verschillen, zijn ze over het algemeen erg laag. Voor stroom betaalt u nu vaak tussen de €0,30 en €0,35 per kWh. Hiermee is NextEnergy dus goedkoper dan het prijsplafond.

Op momenten dat er veel stroom wordt opgewekt ligt de stroomprijs zelfs nog een stuk lager, en zijn zelfs momenteel dat stroom helemaal gratis is. Op zulke momenten maakt NextEnergy voor veel mensen echt het verschil.

Voor gas liggen de kosten vaak rond de €1,40 per kubieke meter. Hiermee ligt dus ook de prijs voor gas net onder het prijsplafond. Dit is goed voor uw portemonnee, en die van de overheid. Zo hoeft de overheid namelijk minder bij te springen met subsidie.

Voer nu uw energieverbruik in bij onze energievergelijker en bekijk direct wat u gaat betalen met de huidige NextEnergy tarieven.

 

Wie zit er achter NextEnergy?

NextEnergy is een nieuwe energieleverancier opgericht door Gijs Wubbe en Frederik op de Beeck. Beide oprichters hebben jarenlange ervaring binnen de energiesector en zagen dat het anders moest. Traditionele energieleverancier richten zich vooral op het verkopen van meer energie om de winst te verhogen. Maar met de huidige energiecrisis zouden energieleveranciers hun klanten juist moeten helpen met het verminderen van hun verbruik.

NextEnergy richt zich op het inzetten van techniek om de laatste noodzakelijke stappen te zetten binnen de energietransitie. Door apparaten slim aan te sturen op momenten dat energie gunstig geprijsd is laat het klanten geld besparen en meehelpen aan een beter milieu.

Oprichters NextEnergy
NextEnergy is opgericht door Gijs Wubbe en Frederik op de Beeck

 

Hoe werken de dynamische prijzen van NextEnergy

Bij NextEnergy gebruikt men slimme tools om jou te laten profiteren van nog lagere energieprijzen. Meerdere keren per dag raakt het energienetwerk overbelast door een grote instroom van zonne- en windenergie. Op deze momenten is de prijs voor stroom erg laag waarvan jij kunt profiteren. NextEnergy laat jouw energie inkopen op de momenten wanneer het prijspeil zo laag mogelijk ligt.

Het idee is om vooral energie je verbruiken op momenten dat het goedkoop is. Het doen van een was of het opladen van jouw auto doe je dus wanneer er veel aanbod op de markt is. Dit helpt het energienetwerk ontladen, en is tevens goed voor jouw portemonnee!

 

Dynamische energietarieven; Al snel 35% goedkoper

Afgelopen jaar was het eerste jaar dat energieleveranciers met dynamische tarieven, zoals NextEnergy, echt een opmars maakte. En dit had vooral te maken met het prijsverschil tussen traditionele contracten en deze nieuwe contractvorm.

Kijkend naar een onderzoekrapport van de Vereniging van Dynamische Energieleveranciers (VvDE) dan kunnen we stellen dat dynamische tarieven vorig jaar een stuk goedkoper waren. Huishoudens met een variabel energiecontract waren afgelopen jaar 54% duurder uit voor stroom. Voor stroom lag dit percentage op 33%.

Met een variabel energiecontract betaalde consumenten afgelopen jaar gemiddeld €1176, dit is ruim €400 meer dan de €761 die consumenten met een dynamisch contract gemiddeld betaalde.

Ook gas wat stukken goedkoper bij dynamische energieleveranciers zoals NextEnergy. Zo betaalde mensen met een variabel contract gemiddeld €1728 versus €1298 bij dynamische energieleveranciers. Ook dit verschil is ruim €400.

Consumenten met een dynamische energieprijs waren afgelopen jaar dus gemiddeld meer dan €800 goedkoper uit dan conusmenten met een variabele energieprijs. Dat toont wel aan waarom energieleveranciers als NextEnergy steeds populairder worden.

 

Dynamische energietarieven; Al snel 35% goedkoper

 

Is NextEnergy betrouwbaar?

NextEnergy heeft een leveringsvergunning van de Autoriteit Consument & Markt (AMC). Een dergelijke vergunning krijg je niet zomaar. Alleen bedrijven die door strenge keuringen gekomen zijn kunnen aanspraak maken op een leveringsvergunning. Zo checkt de AMC of de bedrijven in kwestie:

 • Een verzorgde administratie voeren.
 • Financieel gezond zijn.
 • Duidelijk offerte bieden en correcte overeenkomsten.
 • Duidelijk en redelijk zijn over het betalen van de geleverde energie.
 • Een duidelijke en redelijke regeling bieden om een energiecontract stop te zetten.
 • Klachten van klanten op een juiste manier afhandelen.

Om deze reden kunnen we er vrij zeker van zijn dat NextEnergy betrouwbaar is. Dit betekend natuurlijk niet dat er nooit NextEnergy klachten zullen zijn, maar in essentie zou het bedrijf betrouwbaar moeten zijn.

 

Zijn er ook klachten over NextEnergy?

Hier kunnen we duidelijk over zijn, Ja. NextEnergy heeft net als elke andere energieleverancier ook klachten. Soms gaan er dingen fout, en het belangrijkste is dat dit dan snel en correct opgelost wordt.

Wat betreft NextEnergy hebben wij nog geen signalen opgepikt dat het bedrijf buiten proportie veel klachten ontvangt. Online kun je op forums en reviewsites wel diverse klachten vinden, maar dit geld voor elke energieleverancier.

Wat NextEnergy zelf wel heeft aangegeven is dat ze aan het begin capaciteitsproblemen hebben gehad. De energiecrisis heeft het bedrijf net als veel klanten overvallen en daarom was er soms te weinig capaciteit om klanten goed te helpen.

Gelukkig heeft NextEnergy de capaciteit van de klantenservice weten uit te breiden. Hierdoor worden klanten nu sneller geholpen en zullen problemen eerder verholpen zijn. Een goede ontwikkeling dus!

 

NextEnergy App

Klanten van NextEnergy kunnen gebruiken maken van een app voor iOS of Android. De app van NextEnergy helpt onder andere met het slimmer verbruiken van energie. Daarnaast kun je de app gebruiken om:

 • Actuele en historische energieprijzen te bekijken.
 • Prijsalerts te krijgen als energie goedkoop is.
 • Inzicht te krijgen in jouw verbruik en kosten.
 • De status van je thuisbatterij te checken.

Helaas zijn er over de app momenten nog veel klachten. Zo klagen veel gebruikers over het feit dat de app niet opstart. Ook doen bepaalde functionaliteit het af en toe niet. Deze problemen zijn erg jammer en moeten zo snel mogelijk opgelost worden mocht NextEnergy serieus genomen willen worden.

 

NextEnergy app - Work in progress

 

Klant worden

Klant worden bij NextEnergy is heel eenvoudig. Je kan nu jouw persoonlijke aanbod bereken via onze vergelijker. Hierna kan je dit aanbod afsluiten via de website van de energieleverancier.

NextEnergy kan voor jou je huidige energieleverancier opzeggen wanneer nodig. Hierdoor kost de overstap u maar enkele minuten.

Wanneer de overstap geregeld is ontvangt u vanzelf bericht over de definitieve startdatum dat NextEnergy energie gaat leveren.

 

Goed om te weten

 • Een slimme meter is een voorwaarde om klant te worden bij NextEnergy. Wanneer je nog geen slimme meter hebt dan moet je eerst contact opnemen met je netbeheerder om deze te laten besparen.
 • Op dit moment kan NextEnergy vanwege extreme drukte geen spoedaansluitingen bieden.

 

NextEnergy contact

Zoals eerder verteld is de capaciteit van de klantenservice van NextEnergy flink vergroot, hierdoor zijn de wachttijden gelukkig teruggelopen. Als je direct contact wil dan kun je telefoneren or chatten met een klantenservicemedewerker van NextEnergy.

Bellen kan elke werkdag van 09:00 tot 15:00 via het telefoonnummer 030 203 5800. De live chat is elke werkdag beschikbaar van 09:00 tot 18:00. Je kan de live chat openen via de website van NextEnergy.

Je kan ook via email contact opnemen met NextEnergy. Mail jouw vraag of klacht naar vragen@nextenergy.nl.

Voor algemene vragen heeft NextEnergy ook een grote veelgestelde vragen sectie op hun website. Deze kun je gebruiken om de meest voorkomende vragen te beantwoorden.

 

NextEnergy opzeggen

Klanten van NextEnergy kunnen altijd weg, zonder boete. U zit dus nooit vast aan een duur of oneerlijk contract.

Wanneer u NextEnergy wil opzeggen dan kan u dit eenvoudig via de klantenservice doen. Voor u gaat opzeggen is het belangrijk om te bepalen per welke datum u wil opzeggen. Vanaf deze datum zal u namelijk een nieuwe energieleverancier nodig hebben.

Als alternatief kunt u ook direct op zoek gaan naar een nieuwe energieleverancier. Wanneer u zich namelijk bij een nieuwe energieleverancier aanmeldt dan geeft deze u de optie om NextEnergy voor u op te zeggen. Zo heeft u er zelf minder werk aan.

Voor meer vragen omtrent overstappen of opzeggen kunt u altijd bij de klantenservice van NextEnergy terecht.

 

NextEnergy reviews

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Laatste beoordelingen

Top

januari 29, 2024

Onlans contact gehad met Kiki van NextEnergy voor het regelen van energie op 2 adressen in verband met een verhuizing. Dit was heel snel geregeld. Vriendelijke service en werd goed op de hoogte gehouden.

Joyce vd K.

Transparant en voordelig

januari 23, 2024

Erg tevreden met NextEnergy. Heb momenteel energie op 2 adressen van NextEnergy vanwege een verhuizing. Tot nu toe erg blij met de inzichtelijke presentatie van mijn energiekosten. Verder geeft het maandelijks afsprekenen van mijn energiekosten veel rust. Als laatst wil ik graag toevoegen dat NextEnergy erg voordelig lijkt ten opzichte van mijn vorige energieleverancier.

Langedijk123

Totaal geen problemen

januari 14, 2023

Ik ben per 26 november overgestapt met gas en elektra naar NextEnergy. En ik heb totaal geen problemen ondervonden. Alles was heel helder en keurig geregeld. Ook netjes op de hoogte gehouden via de mail over het verloop van de overstap. Ik heb wel één keer de klantenservice proberen te bellen en werd direct verzocht om later terug te bellen, dus geen contact gehad. Dit zou zeker verbeterd kunnen worden. Ook in de App zou je moeten kunnen schakelen tussen prijzen inclusief alle kosten en exclusief. Vandaar mijn 4 sterren ipv 5. Verder ben ik tot nu toe dik tevreden met NextEnergy. En vandaag bijna gratis stroom!! 🙂

A de Ruiter

 

Laatste tips

Als je overweegt om over te stappen naar NextEnergy, raad ik je aan de volgende stappen te nemen:

 1. Controleer hun website: Bezoek de officiële website van NextEnergy voor de meest actuele informatie over hun diensten, tarieven en eventuele aanbiedingen.
 2. Lees recensies: Zoek online naar recensies van klanten die ervaring hebben met NextEnergy. Dit kan je een idee geven van de ervaringen van andere consumenten met betrekking tot de dienstverlening, klantenservice en betrouwbaarheid van NextEnergy.
 3. Vergelijk tarieven: Vergelijk de tarieven van NextEnergy met die van andere energieleveranciers om ervoor te zorgen dat je een concurrerend aanbod krijgt.
 4. Neem contact op: Als je specifieke vragen hebt of meer informatie nodig hebt, neem dan contact op met de klantenservice van NextEnergy. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van hun dienstverlening.
 5. Controleer contractvoorwaarden: Lees de contractvoorwaarden en algemene voorwaarden zorgvuldig door voordat je een beslissing neemt. Zorg ervoor dat je volledig op de hoogte bent van de voorwaarden van het energiecontract.

Als je specifieke vragen hebt over NextEnergy, raad ik je aan rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf of hun officiële website te raadplegen voor de meest actuele informatie.

 

Ervaring met NextEnergy toevoegen

Hebt u ervaring met energieleverancier NextEnergy? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten met het vinden van een nieuwe energieleverancier. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave