Frank Energie

Over

Frank Energie is een nieuwe energieleverancier die zich wil onderscheiden van ‘traditionele’ energieleveranciers. Zij doen dit door middel van transparant te zijn en weinig kosten te rekenen. Teveel marges op de energieprijs en inefficiënte processen, daar doen zij niet aan. Spreekt dit u aan? Ga naar onze energievergelijker en klik op Frank Energie om naar de website te gaan.

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: Frank Energie B.V.
Actief in: Nederland.
Markt: Particulier.

Adres:
Gustav Mahlerlaan 1025
1082 MK AMSTERDAM

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Automatisch incasso: Ja.
Kosten eerste herinnering: Onbekend.

Handmatige betaling: Ja.
Extra kosten: Onbekend.

Extra diensten

Online diensten

Meterstanden doorgeven.
Een adreswijziging doorgeven.
Inzicht in verbruik in de Frank Energie App.

Overige

Overige

Frank Energie heeft zoveel mogelijk processen geautomatiseerd, dit scheelt in de kosten. Waar de meeste energieleveranciers werken met duur personeel, een hip kantoor met dure leasewagens, daar doet Frank Energie niet aan mee. Veel processen zijn geautomatiseerd, werken vanuit een klein kantoor en doen niet aan een constante stroom van welkomstcadeaus.

Downloads

Algemene voorwaarden.

 

 

Frank Energie vergelijken

Wilt u alle energiepakketten van Frank Energie met de markt vergelijken? Dat kan! Maak dan gebruik van onderstaande vergelijker. Voer hieronder uw verbruik in en klik op het logo van Frank Energie. Dan vergelijkt u enkel de energiepakketten van energieleverancier Frank. Wilt u Frank Energie ook vergelijken met andere energieleveranciers? Klik dan niet het Frank Energie logo aan maar laat alle energieleveranciers in de vergelijker terug komen. Zo ziet u direct waar u het goedkoopste uit bent!

Hoe werkt Frank Energie?

Bij Frank betaald u de inkoopprijs. De prijs van gas en stroom verandert constant dus uw maandrekening zal er ook elke maand anders uitzien. Het voordeel hiervan is dat u niet vast zit aan een hoog tarief, of u nou een vast of variabel contract heeft. Over het algemeen kunt u daarom stellen dat u in de zomer een lagere rekening heeft dan in de winter. Nu de gasprijs zo hoog is, betaald u bij Frank Energie ook wat meer. Al is dit waarschijnlijk evengoed minder dan bij een andere leverancier waar u een variabel contract zou hebben.

Frank Energie hanteert een dynamisch tarief. Dat betekent dat uw maandbedrag elke maand anders kan zijn. Uw maandbedrag is afhankelijk van de inkooprijzen voor gas en stroom en uw verbruik. U betaald elke maand vooraf voor uw energieverbruik. Vervolgens wordt er eind van de betreffende maand de balans opgemaakt en het verschil vergeleken tussen uw energieverbruik en de energie inkoopprijzen. Het verschil hiertussen wordt vervolgens bij uw volgende factuur verrekend. Meer weten over Frank Energie? Ga dan via onze energievergelijker naar Frank Energie.

 

Frank Energie

 

 

Duurzame en groene stroom en gas

Bij Frank Energie betaald u de inkoopprijs. De prijs van gas en stroom verandert constant dus uw maandrekening zal er ook elke maand anders uitzien. Het voordeel hiervan is dat u bij Frank Energie niet vast zit aan een hoog tarief, of u nou een vast of variabel contract heeft. Over het algemeen kunt u daarom stellen dat u bij Frank Energie in de zomer een lagere rekening heeft dan in de winter. Nu de gasprijs zo hoog is, betaald u bij Frank Energie ook wat meer. Al is dit waarschijnlijk evengoed minder dan bij een andere leverancier waar u een variabel contract zou hebben.

Frank Energie hanteert een dynamisch tarief. Dat betekent dat uw maandbedrag elke maand anders kan zijn. Uw maandbedrag is afhankelijk van de inkooprijzen voor gas en stroom en uw verbruik. U betaald elke maand vooraf voor uw energieverbruik. Vervolgens wordt er eind van de betreffende maand de balans opgemaakt en het verschil vergeleken tussen uw energieverbruik en de energie inkoopprijzen. Het verschil hiertussen wordt vervolgens bij uw volgende factuur verrekend. Meer weten over Frank Energie? Ga dan via onze energievergelijker naar Frank Energie.

 

Waarom kiezen voor Frank Energie?

Frank Energie hanteert een nieuwe manier van werken, anders dan de ‘traditionele’ energieleveranciers. Frank Energie hanteert voor u als klant de inkoopprijzen. Dit vergeleken met uw verbruik maakt het dat u elke maand een ander bedrag betaald voor uw stroom en gas. Zo zal u waarschijnlijk in de zomer minder geld kwijt zijn aan uw energierekening dan in de winter. Daarnaast kan Frank Energie u een scherpe prijs aanbieden, namelijk tegen inkoopprijzen, omdat zij een groot deel van de dienstverlening hebben gedigitaliseerd en omdat zij zelf een kleine winstmarge vragen.

Uw contract bij Frank Energie opzeggen? Dat kan maandelijks, zonder extra kosten.

 

De Frank Energie App

Zodra u klant bent bij Frank Energie, kunt u gebruik maken van de Frank Energie App. In deze app kunt u eenvoudig en snel zien wat uw verwachte verbruik is en uw werkelijke. Op die manier ziet u meteen of u de betreffende maand teveel of te weinig hebt betaald. Dit wordt vervolgens een maand later gecompenseerd. Daarnaast wordt het volgende ook weergegeven in de app:

  • Actuele prijzen van stroom en gas.
  • U kunt makkelijk vergelijken wat uw verbruik was de afgelopen dagen, maanden of jaren. Daardoor kunt u precies zien hoe uw maandelijkse kosten tot stand zijn gekomen.
  • Al uw facturen kunt u terugvinden in uw app.
  • De app geeft u slimme seintjes zoals wanneer de prijzen op het laagst of hoogste zijn dus wanneer u het beste een was kunt draaien.
  • Daarnaast kunt u ook een hoop praktische zaken regelen via de app, zoals uw persoonlijke gegevens wijzigen, contactgegevens wijzigen of feedback geven aan Frank Energie zelf.

 

Frank Energie opzeggen

Bent u al klant bij Frank Energie en wilt u uw energiecontract opzeggen? Dit kan snel en eenvoudig worden geregeld. U kunt contact opnemen met de klantenservice via het emailadres klantenservice@frankenergie.nl. In de e-mail moet dan uw klantnummer worden vermeldt en per welke datum u het contract wilt opzeggen. U krijgt binnen enkele werkdagen een reactie van de klantenservice bij Frank Energie.

Het is ook mogelijk om met een medewerker van Frank Energie te chatten, dit kan via de website van Frank Energie. Op werkdagen is een medewerker van Frank Energie via de chat bereikbaar van 09:00 tot 17.00 uur. In het weekend is het niet mogelijk om met een medewerker van Frank Energie te chatten.

Gaat u overstappen? Maakt u zich dan niet druk. In dit geval zegt uw nieuwe energieleverancier uw contract met Oxxio op. Hier hoeft u zelf niet voor te doen!

 

Frank Energie

 

Klachten

Heeft u een klacht over Frank Energie? Dan zoekt Frank Energie graag samen met u naar een oplossing. Via de website van Frank Energie kunt u contact opnemen, bijvoorbeeld via de chat of e-mail. En komen jullie er hierna toch niet uit? Neem dan contact op met de Geschillencommissie. Deze onafhankelijke partij kan eventueel een bindend advies uitbrengen over de zaak. Hier moeten beide partijen zich aan houden.

 

Annuleren

Hebt u zich aangemeld bij Frank Energie maar hebt u zich toch bedacht? Of hebt u ergens anders een beter aanbod gevonden? Dan kunt u altijd binnen twee weken annuleren. Deze twee weken zijn namelijk door de overheid vastgesteld als de wettelijke bedenktijd. Neem direct contact op met de klantenservice om uw annulering door te geven. Hier zijn geen kosten aan verbonden (zolang binnen de bedenktijd).

 

Verhuizen

Bent u klant bij Frank Energie en gaat u verhuizen? Geef dan uw verhuizing door via de Frank Energie App. Wanneer u dit op tijd doet dan kan uw energiecontract gewoon meeverhuizen. Het enige wat van belang is, is dat u uw meterstanden tijdens de oplevering doorgeeft. Wanneer dit goed gedaan wordt dan kan uw energiecontract gewoon doorlopen tijdens uw verhuizing.

 

Frank Energie Klantenservice

Wilt u graag contact opnemen? Chat of email dan de klantenservice. Daarnaast zijn er nog diverse andere handige communicatiemiddelen. Zo kunt u gratis hulp inschakelen via de Frank Energie App. Daarnaast is het ook mogelijk om uw vraag via social media te stellen. Stuurt u liever een bericht? Verstuur dan uw bericht via de website van Frank Energie.

Contactgegevens
Chatten met een medewerker via de website van Frank Energie.
Bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Email: klantenservice@frankenergie.nl
Social media; Stuur een bericht op Facebook of stuur een bericht via LinkedIn voor direct contact.

Wilt u een brief per post versturen? Stuur hem dan naar het volgende adres;
Frank Energie B.V.
Gustav Mahlerlaan 1025
1082 MK AMSTERDAM

 

Frank Energie beoordelingen

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Laatste beoordelingen

Eenvoudige overstap

januari 20, 2024

Onlangs zonder problemen overgestapt naar Frank energie. Eenvoudige procedure en duidelijke communicatie. Handige app waarin je duidelijk kunt zien wat je verbruikt, en wat dit kost. Veel inzichtelijker als dit wordt het niet. In mijn ogen zijn dynamische energietarieven dé oplossing voor de huidige energiemarkt.

Max K.

Handige smartphone app

februari 6, 2023

Sinds januari klant bij Frank Energie. Tot nu toe erg tevreden.

Pluspunten

– Handige app met overzicht van prijzen en verbruik per uur

– Duidelijke communicatie per email

– Scherpe tarieven

– Eerlijk voorschot

Nadelen

– Kan via de app nog niet goed vinden hoeveel stroom mijn zonnepanelen hebben opgewekt.

Koen

 

Ervaring met Frank Energie toevoegen

Hebt u ervaring met energieleverancier Frank Energie? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten met het vinden van een nieuwe energieleverancier. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave