Goedkoopste energieleverancier 2024 – bereken uw persoonlijke top 10

Bijna iedereen zoekt in zoekmachines zoals Yahoo en Google wel is naar termen als ‘’goedkope energie’’, ‘’goedkoopste energieleverancier 2024’’ of ‘’goedkoopste energiebedrijf’’. Waarom we dit doen? Niemand wil te veel voor stroom en gas betalen! Vaste klanten betalen over het algemeen de jackpot want deze betalen speciale slapers-tarieven. Wilt u voorkomen dat u te veel geld betaalt? Stap dan ook over naar de goedkoopste energieleverancier van 2024 en bespaar eenvoudig enkele honderden euro’s op uw jaarlijkse energiekosten! Maak hieronder gebruik van onze energievergelijker en stap binnen enkele klikken over naar goedkope energie!

 

Wat is voor u de goedkoopste energieleverancier van 2024?

Benieuwd welke energieleverancier voor uw verbruik het goedkoopste is in 2024? Voer dan uw energieverbruik in en vergelijk direct de voordeligste energieleverancier van 2024! Heeft u deze beste keuze gevonden? Klik dan direct op aanvragen en meldt uzelf aan! Met onze vergelijker vergelijkt u alleen All-in-kosten, u komt dus nooit voor nare verrassingen te staan!

Top 10 Goedkoopste Energieleveranciers 2024

In onderstaande tabel vindt u de top 10 goedkoopste energieleveranciers van dit moment. Hierbij is gekeken naar de jaarlijkse kosten bij een gemiddeld energieverbruik. Dit energieverbruik bedraagt momenteel 2.910 kWh per jaar en 1.410 m3 gas per jaar. De getoonde korting is reeds in de getoonde jaarprijs verwerkt. Benieuwd welke energieleverancier voor uw verbruik het voordeligste is? Bereken het via de website van de aanbieder of maak gebruik van onze energievergelijker.

EnergieleverancierContractKosten per maandInformatie
1. NextEnergyDynamisch€190,59Bereken maandbedrag
2. TibberDynamisch€194,59Bereken maandbedrag
3. Frank EnergieDynamisch€195,50Bereken maandbedrag
4. Budget EnergieDynamisch€200,57Bereken maandbedrag
5. Live EnergyDynamisch€211,86Bereken maandbedrag
6. Energiedirect3 Jaar Vast€219,35Bereken maandbedrag
7. Powerpeers1 Jaar Vast€221,33Bereken maandbedrag
8. Oxxio1 Jaar Vast€224,13Bereken maandbedrag
9. Essent3 Jaar Vast€227,89Bereken maandbedrag
10. Eneco3 Jaar Vast€230,87Bereken maandbedrag

 

Waarom er niet één goedkoopste energieleverancier is

Goedkoopste energieleverancier 2021Uw jaarlijkse energierekening bestaat uit een deel vaste, en een deel variabele kosten. Het deel vaste kosten is altijd even hoog, ongeacht uw energieverbruik. Hierbij kunt u onder andere denken aan vastrechtkosten en de meterhuur. Het deel variabele kosten bestaat uit uw stroom- en gasverbruik. Hoe meer u verbruikt, hoe meer u hiervoor betaalt. Aangezien iedereen zijn energieverbruik anders is valt er niet te zeggen welke energieleverancier de goedkoopste is. Bij een laag energieverbruik zal namelijk een andere aanbieder voordeliger zijn dan bij een hoog energieverbruik.

Een andere factor die belangrijk is om te onthouden is dat energieleveranciers veel verschillende energieproducten aanbieden. En niet elk energieproduct kent dezelfde tarieven. Zo profiteren nieuwe klanten vaak van voordelige tarieven om deze over te halen klant te worden. Daarnaast zijn duurzame energieproducten soms iets duurder dan reguliere grijze energie. Om deze redenen raden wij consumenten altijd aan te vergelijken op basis van hun energieverbruik en voorkeuren. Op deze manier komt men namelijk altijd uit op een goedkoop en passend energieproduct.

 

NextEnergy goedkoopste energieleverancier 2024

Op basis van een gemiddeld energieverbruik is NextEnergy de goedkoopste energieleverancier van 2024. Met een gemiddeld maandtarief van slechts €190,59 is deze aanbieder ruimschoot het goedkoopst.

Tip: Scoor nu €50 extra korting met onze NextEnergy kortingscode!

Naast NextEnergy zijn de andere hoogste plekken in de top 10 goedkoopste energieleveranciers ook weggelegd voor dynamische energieleveranciers. Zo doen ook Tibber, Frank Energie, en Budget Energie dynamisch het erg goed. Bij al deze energieleveranciers betaalt u tussen de €195 en €200 per maand.

Wie zij energietarieven liever vast zet moet eens kijken naar Energiedirect, Powerpeers, of Oxxio. Al deze energieleveranciers bieden vaste contracten tegen scherpe tarieven. Hierdoor betaalt u maandelijks rond de €220 a €225 voor energie.

 

NextEnergy goedkoopste energieleverancier 2024

 

Goedkoopste energieleverancier binnen uw regio

Sinds ongeveer 15 jaar is de energiemarkt geliberaliseerd. Dit houdt in dat iedereen vrij is om zijn eigen energieleverancier te kiezen. Dit zorgt voor meer keuze, en meer concurrentie. Dit is een van de redenen waarom energieleveranciers soms zeer hoge korting bieden. Of u nu in Zeeland woont, of in Amsterdam, in principe heeft dit geen effect op welke energieleverancier de goedkoopste is. U kunt overal in Nederland namelijk energie afnemen van alle beschikbare energieleveranciers. Wel is het zo dat u in sommige gebieden meer heffingen over uw energieverbruik betaalt. Hierbij gaat het voornamelijk om netbeheerkosten en transportkosten. Hoe verder u bijvoorbeeld van Groningen woont, hoe meer transportkosten u betaalt voor uw verbruikte gas. Om deze reden is het belangrijk dat u uw juiste woongegevens invoert in onze vergelijker tijdens het maken van een vergelijking. Op deze manier worden namelijk de correcte tarieven opgehaald.

 

Populairste energie acties

Tegenwoordig bieden bijna alle energieleveranciers voordelige energie acties. Met deze acties kunt u profiteren van een flinke korting, cashback of leuk welkomstcadeau. Bent u benieuwd waar u momenteel van kunt profiteren? Check dan onderstaande tabel. In deze tabel vindt u de populairste energie acties van dit moment. Door te kiezen voor een van deze acties profiteert u van een leuk presentje of een forse korting. Hierdoor valt uw energierekening extra laag uit, of profiteert u van bijvoorbeeld een gratis slimme meter.

 

Waarom overstappen naar de goedkoopste energieleverancier belangrijk is

In de afgelopen jaren is energie flink duurder geworden. Zo steeg de energierekening in de afgelopen jaren alleen al met honderden euro’s al niet meer dan duizend euro. Dit komt voornamelijk door hogere belastingen die de overheid heft. Vooral gas is hierdoor flink duurder geworden, de overheid wil namelijk dat we minder gas verbruik in verband met de huidige klimaatproblematiek. Naast meer belasting over gas betaalt elk huishouden ook flink meer mee aan de Heffing ODE (Opslag Duurzame Energie). Als laatst trekt de economie ook nog eens aan, waardoor er meer vraag is naar energie. Deze verhoogde vraag zorgt ook voor stijgende leveringstarieven. Door al deze factoren stijgt de energienota explosief, en daarom is het zaak te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier van 2024. Op deze manier kunt u namelijk nog een lichte besparing realiseren!

 

Honderden euro’s korting op energie

Sinds enkele jaren concurreren energieleverancier behoorlijk op prijs. En dat is te merken in onze energievergelijker! Er zijn op dit moment veel aanbieders die reclame maken met honderden euro’s korting. Hiermee proberen zij klanten te trekken, en aan zich te binden met goede service. Door gebruik te maken van deze aanbiedingen kunt u flink besparen. Niet voor niets is de goedkoopste energieleverancier vaak de gene die de beste welkomstkorting biedt. Op dit moment biedt Essent bijvoorbeeld maar liefst €250,00 korting. En ook Oxxio biedt een megakorting, momenteel tot wel €300,00. Bent u benieuwd welke korting het beste bij uw verbruik past? Vergelijk het hierboven!

 

Goedkoopste energieleverancier 2020 - €200,00 Korting bij Essent!

 

Looptijd 1 of 3 jaar; Wat is goedkoper?

Wij krijgen vaak de vraag wat goedkoper is, een overeenkomst voor 1 of 3 jaar. Over het algemeen is het zo dat u de hoogste korting per jaar ontvangt wanneer u kiest voor een eenjarige overeenkomst. Hierdoor bent u dan ook het goedkoopste uit met een korte overeenkomst. Wanneer u kiest voor een 3 jaar overeenkomst dan is de totale korting vaak hoger, maar de korting per jaar lager. Om deze reden zal u dan ook meer betalen. Wanneer u nu bijvoorbeeld voor Essent kiest dan ontvangt u €145,00 korting bij 1 Jaar Vast. Daarnaast ontvangt u €250,00 korting bij 3 Jaar Vast. Dit betekent dat u bij 1 Jaar €145,00 korting per jaar ontvangt en bij 3 jaar €250,00 / 3 = €83,33. Door deze hogere korting is het korte energiecontract het goedkoopste.

Over het algemeen is het voordeligste om elk jaar over te stappen naar het goedkoopste eenjarig energiepakket. Hierbij is het dan wel zaak dat u elk jaar tijdig overstapt. Anders gaat u namelijk over op de hogere variabele energietarieven. Hebt u liever langere tijd geen omkijken naar uw energiezaken? Dan is een driejarige overeenkomst een prima alternatief. Dit scheelt u extra overstapwerk, en is evengoed relatief voordelig.

 

Energieprijzen vergelijken 2024

Ook in 2024 is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier voor uw energieverbruik. Hoe u dit regelt? Door even energieprijzen te vergelijken via GoedkopeEnergieenGas.nl! Wilt u energieleverancier vergelijken op basis van All-in-prijzen en aanbiedingen? Dat doet u eenvoudig via onze website! Hebt u uw jaarlijkse gas- en stroomverbruik bij de hand? Vergelijk dan eenvoudig de goedkoopst energieleverancier 2024 op basis van uw persoonlijke verbruik en uw persoonlijke wensen. Stap ook in 2024 over naar de voordeligste energieleverancier en profiteer van een van de vele aantrekkelijke energie aanbiedingen die momenteel geldig zijn.

 

Concurrentie drukt de prijzen!

Op dit moment profiteert u binnen onze energievergelijker van hoge kortingen. De concurrentie voor de bovenste plekken loopt namelijk flink op! Mede hierdoor ontvangt u momenteel bij Oxxio tot maar liefst €255,00 korting. Daarnaast profiteert u ook bij Nuon van €285,00 korting. En ook Essent en Vandebron doen momenteel lekker mee. Vandebron eindigt op de derde plek met een cashback van €200,00. Energieleverancier Essent staat momenteel vierde met een totale cashback van €150,00. Benieuwd welke energieleverancier bij uw verbruik het meest voordelig is? Voer dan uw woon- en verbruiksgegevens in. Zo ziet u direct wat u bij alle energieleverancier kwijt bent voor energie.

 

Goedkoopste energieleverancier 2024 vinden

Wilt u ook de goedkoopste energieleverancier van 2024 vinden? Daar helpen wij u graag mee. Maak gebruik maken onderstaande stappen en vind ook binnen enkele minuten de goedkoopste energieleverancier van 2024.

  • Stap 1. Voer uw stroom- en gasverbruik in bij bovenstaande vergelijker.
  • Stap 2. Kies eventueel voor enkele filters; Bijvoorbeeld looptijd of duurzaamheid.
  • Stap 3. Kies voor de goedkoopste energieleverancier die past bij uw wensen.
  • Stap 4. Klik op de rode button ‘’bekijken’’.
  • Stap 5. Check de deal nogmaals op de website van de energieleverancier en sluit af.
  • Stap 6. Uw overstap wordt helemaal geregeld, geef enkel eenmalig uw meterstanden door.
  • Stap 7. Gefeliciteerd, u bent overgestapt naar de goedkoopste energieleverancier van 2024!

Zo eenvoudig is het! Dus waar wacht u nog op? Voer bovenstaande stappen uit en kies ook voor goedkopere energie!

 

Op zoek naar een voordeligere energieleverancier?

Bent u op zoek naar een nieuw energiecontract voor dit jaar? En sluit u het liefst uw pakket af bij de goedkoopste energieleverancier van 2024? Dat kan eenvoudig via GoedkopeEnergieenGas.nl. De meeste energieleveranciers hebben een forse prijsstijging bekend gemaakt die per 1 januari 2024 van kracht zal gaan (bij variabele tarieven). Hierdoor zal een gemiddeld consumenten een paar honderd tot wel duizend euro meer per jaar kwijt zijn aan stroom en gas. Wilt u voorkomen dat u in 2024 te veel gaat betalen voor stroom en gas? Stap dan ook over! Hoe u dit doet? Vergelijk eenvoudig tarieven met bovenstaande vergelijkingsmodule.

 

Ervaringen met goedkope energieleveranciers

Veel consumenten denken dat de service bij de goedkoopste energieleveranciers van 2024 wel slecht zal zijn. Maar dit blijkt vaak helemaal niet zo te zijn. Tegenwoordig zijn Nederlandse consumenten bijna allemaal wel tevreden over hun energiebedrijf. Energieleveranciers moeten namelijk wel klantvriendelijk zijn anders stappen klanten zo over. Kijkend naar de rapportcijfers die regelmatig worden uitgedeeld is ook te zien dat alle energieleveranciers een voldoende ontvangen van hun klanten. Geen reden tot zorgen dus. Als voorbeeld, energieleverancier Budget Energie staat bekend om zijn goedkope energieprijzen maar ontvangt een 8,1 van haar klanten op het gebied van kwaliteit, service en producten.

 

Duurzaamheid

Wanneer u graag een duurzame keuze maakt dan raden wij u aan de filters in onze energievergelijker te gebruiken. Door het instellen van de filters kunt u er voor kiezen om alleen resultaten te zien waarbij u 100% groene stroom ontvangt. Hiernaast kunt u ook nog eens filteren op een voorkeur voor windenergie, zonne-energie of energie uit Nederland. En dat duurzaam niet altijd duurder hoeft te zijn bewijzen onder andere Vandebron en Powerpeers. Dit zijn twee zeer duurzame energieleveranciers die regelmatig in de top 6 goedkoopste energieleverancier staan! Voer nu uw verbruik in, filter op basis van uw voorkeuren en kies voor de goedkoopste groene energieleverancier!

 

Tip; Verbruik minder energie

Nadat u bent overgestapt op de goedkoopste energieleverancier kunt u nog meer geld besparen door energie te besparen. Dit kan soms heel eenvoudig, zonder het inleveren van comfort. Zo kunt u bijvoorbeeld thuis de verwarming 1 graad lager zetten. Hier heeft u met wat warmere kleding geen last van, maar u bespaart wel tussen de €80,00 en €100,00 per jaar. Naast minder warm stoken is het ook slim om de verwarming (tijdig) uit te schakelen wanneer u weg gaat en ruimtes los te verwarmen. Zo verliest u namelijk zo min mogelijk van uw warmte.

Naast slim verwarmen is het ook belangrijk om te zorgen dat u optimaal geniet van uw verwarming. Sluit bijvoorbeeld deuren naar vertrekken die niet verwarmt hoeven te worden en breng radiatorfolie en tochtstrip aan. Zo heeft geniet u maximaal van de momenten dat de verwarming wel aanstaat.

Uiteraard zijn er nog talloze andere tips te bedenken. Kijk bijvoorbeeld eens naar zuinigere verlichting, duurzamer witgoed en isolatie voor uw woning. Check deze pagina voor een overzicht met de beste tips om eenvoudig energie te besparen!

 

Veelgestelde vragen

Bij GoedkopeEnergieenGas.nl zijn we dag en nacht bezig met onderwerpen als overstappen, vergelijken en aanmelden. Maar dit geldt natuurlijk niet voor u! Om deze reden begrijpen wij het als u vragen heeft omtrent het overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij hieronder enkele veelgestelde vragen met de bijpassende antwoorden opgesomd. Zo weet u binnen enkele minuten precies waar u aan toe bent, en kunt u vertrouwd overstappen naar de goedkoopste energieleverancier van 2024!

Nee, wanneer u gebruik maakt van onze energievergelijker dan ziet u all-in kosten. Dit betekent dat alle mogelijk kosten zijn verrekend in het geschatte maandbedrag. Daarnaast is ook de korting al verwerkt in het maandtarief. Op deze manier kunt u het meest nauwkeurig de voordeligste energieleverancier vinden.

Wel is het mogelijk dat uw verbruik toeneemt, of dat de overheid de belastingen verhoogt. In dit geval kan het totaal van uw energierekening toch hoger uitvallen. In dit geval zal u aan het einde van het jaar geld bij moeten betalen. Om dit te voorkomen bericht uw energieleverancier vaak voortijdig als u meer energie verbruikt dan verwacht. Zelf kunt u uw totale verbruik vaak ook in de gaten houden via een handige app of via een online dashboard.

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het vinden van de goedkoopste energieleverancier 2019 kan u zich aanmelden. Hierna zal de energieleverancier controleren of u nog een contract heeft lopen bij een andere energieleverancier. In veel gevallen zal het wachten tot deze afloopt wanneer het contract binnen 2 of 3 maanden afloopt. Hierdoor kan de overstapt dus vertraagd worden. Dit zorgt er voor dat de totale overstap ongeveer 3 tot 4 maanden in beslag neemt.

Heeft u geen vaste overeenkomst meer met een energieleverancier? Dan kan het heel snel gaan! Na uw 2 weken bedenktijd zal uw nieuwe energieleverancier uw huidige contract opzeggen en alles administratief in orde maken. Daarna kan de overstap in enkele weken geregeld zijn. U ontvangt vanzelf bericht met de definitieve overstapdatum.

Ja, ook ZZP’ers kunnen profiteren van de energie acties die worden getoond in onze energievergelijker. Voer simpelweg uw verbruik in en check ook welke energieleverancier het voordeligste stroom en gas levert op uw adres. Als ZZP’er is het overigens vaak verstandiger om te kiezen voor een consumentenovereenkomst. Een zakelijk energiecontract biedt namelijk een stuk minder bescherming en minder gunstige voorwaarden.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave