Essent

Over Essent

Essent is een energieleveranciers die gas, energie, warmte en andere energiediensten levert aan zowel consumenten als bedrijven in Nederland en België. Het overgrote deel van de geleverde energie produceren zij zelf. Kijkend naar de productie van groene energie is het zelfs de grootste producent van Nederland. Deze energieleverancier is sinds het jaar 2009 onderdeel van het Duitse RWE. RWE is actief op het gebied van de opwekking, verkoop, transport en levering van elektriciteit en gas in Europa. Op dit moment is Essent een van de Nederlandse energiereuzen. Het levert namelijk stroom aan 2,5 miljoen klanten en aardgas aan ruim 2,2 miljoen klanten. Op deze pagina vindt u meer informatie over het overstappen, de producten en de service van energieleverancier Essent. Ook kunt u meer lezen over huidige aanbiedingen. Profiteer nu bijvoorbeeld van een gratis Bol.com cadeaubon ter waarde van €150,00, €200,00 Korting bij Essent 1 Jaar Vast of €250,00 Korting bij Essent 3 Jaar Vast. (Zie energiepakketten onder aan de pagina) Direct aanmelden? Bekijk hier de website van Essent!

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: Essent
Actief in: Europa (Nederland en België)
Markt: Particulier en Zakelijk.

Adres: Postbus 1484
5200BM ‘s-Hertogenbosch

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.
Lid geschillencommissie: Ja.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Acceptgiro: Nee.
Automatisch incasso: Ja. (Mogelijk)
Kosten 1e herinnering: €0,-
Kosten verhuizing: €0,-

Voorschotsgegevens

Wijziging mogelijk: Ja.
Methode: Online via de verbruiksmanager.
Hoeveelheid: Onbeperkt.
Verlaging: Onbeperkt.
Verhoging: Onbeperkt.

Extra diensten

Online diensten Essent

Online meterstanden doorgeven.
Een verhuizing doorgeven.
Maandvoorschot wijzigen.
Persoonlijke gegevens wijzigen.
Maandfactuur bekijken.
Energieverbruik bekijken.
Ontdek uw bespaarkansen.

Overige

Overige

Duurzaamheid: Niet duurzaam.
Veel voordelige acties.
Exclusieve klantacties.
Beste website in de energiebranche.

Downloads

Stroometiket.
Algemene voorwaarden.

Essent vergelijken

Benieuwd wat u bij Essent gaat betalen? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Met onze energievergelijker vergelijkt u eenvoudig de energiepakketten van Essent en andere energieleveranciers. Zo ziet u in enkele klikken waar u het goedkoopst uit bent!

Waarom energie van Essent?

goedkope-energie-en-gas-energieleverancier-essent

Essent is een van de grotere energieleveranciers van Nederland en dat betaald zich uit in een betrouwbare levering en prima service. Naast de levering van stroom en gas kunt u bij Essent ook terecht voor slimme energieoplossingen zoals Zonnepanelen, Zonneboilers of Huisisolatie. Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu! Naast de levering van energie aan de particuliere markt kunt u ook als zakelijke klant terecht bij deze energieleverancier. Er zijn diverse aantrekkelijke energiecontract voor zakelijke gebruikers, ZZP’ ers of voor het MKB. Naast alle aantrekkelijke overstapacties heeft Essent in 2016 (en januari 2017) ook weer de leveringstarieven verlaagd!

Voordelen

Voordelen Essent Verlaagde prijzen in 2015 , 2016 en 2017!Voordelen Essent Groene Energie = Even duur.
Voordelen Essent Altijd een prima service.Voordelen Essent Vast of variabel energietarief.
Voordelen Essent Geen overstapkosten.Voordelen Essent Ontvangt een rapportcijfer 6,8.
Voordelen Essent Handige overstapservice.Voordelen Essent Flexibele contractduur.

 

Alle Essent Acties

Op dit moment heeft energieleverancier Essent diverse leuke acties. Met deze acties kunt u onder andere profiteren van een gratis cadeaubon of een flinke welkomstkorting. Hierdoor wordt u extra voordelig klant en profiteert u van een maximaal voordeel. In onderstaande tabel vindt u alle actieve Essent acties van dit moment. Klik op de titel van de actie voor meer informatie. Klik op ‘’Meer informatie’’ om uw maandtarief te berekenen of om u aan te melden.

AanbiedingType KlantLooptijd Aanmelden
Gratis €150,00 Bol.com cadeaubonNieuwe1 JaarVerlopen
Gratis keuze cadeaukaart t.w.v. €250,00Nieuwe1 JaarVerlopen
€150,00 Korting bij Essent 1 Jaar Vast!Nieuwe1 JaarVerlopen
Gratis €250,00 Bol.com Cadeaubon bij EssentNieuwe3 JaarVerlopen
€300,00 Korting bij Essent 3 Jaar Vast!Nieuwe3 JaarVerlopen
Gratis Philips Hue startpakketNieuwe3 JaarActie verlopen
Gratis Ring Video DeurbelNieuwe1 JaarActie verlopen
Gratis Nest E ThermostatNieuwe3 JaarActie verlopen
Gratis Kobo Forma e-reader bij Essent!Nieuwe3 JaarActie verlopen
Gratis Samsung Galaxy Tab A 10.1Nieuwe3 JaarActie verlopen
Gratis Fitbit Charge 2Nieuwe1 JaarActie verlopen
Gratis Sonos Play:1 Duo SpeakersNieuwe5 JaarActie verlopen
Gratis Honeywell Lyric T6 ThermostaatNieuwe1 JaarActie verlopen
Gratis Innr Startpakket bij Essent!Nieuwe3 JaarActie verlopen
Gratis Playstation 4 Slim 500GBNieuwe3 JaarActie verlopen
Harman Kardon Omni 20 Plus SpeakerNieuwe3 JaarActie verlopen
Essent Altijd DaltariefNieuwe3 JaarActie verlopen
Gratis JBL draadloze hoofdtelefoonNieuwe1 JaarActie verlopen
Wehkamp Cadeaubon t.w.v. €300,00Nieuwe3 JaarActie verlopen

 

Overstapservice van Essent

Heeft u nog een energiecontract lopen bij een andere energieleverancier? Of wordt dit uw eerste energiecontract? Dat is allemaal geen probleem! Essent heeft namelijk een handige overstapservice waardoor u zich alleen hoeft aan te melden via de website. De overige administratieve afhandeling wordt u helemaal uit handen genomen. Tevens wordt uw eventuele overstapboete helemaal betaald voor u! Hierdoor wordt overstappen heel eenvoudig. U hoeft zich alleen online aan te melden via de website en uw meterstanden door te geven! Essent zal uw oude energiecontract opzeggen en zorg dragen voor uw nieuwe aansluiting. En wanneer alles gereed is ontvangt u automatisch bericht van uw overstap. Meer weten? Ga dan naar de website van Essent.

 

Energieleverancier Essent biedt comfort

 

Energiepakketten Essent

Bij Essent doen ze iets nieuws. U krijgt nu namelijk bij een eenjarig energiecontract van Essent een gratis Bol.com cadeaubon ter waarde van €150,00. Daarnaast kunt u ook kiezen voor €250,00 Korting bij een driejarig energiepakket. Liever toch een wat korter energiepakket? Kies dan voor het eenjarige energiepakket met €200,00 actiekorting! Kies net als meer dan 2 miljoen andere huishoudens voor Essent en profiteer mee! Krijg 24/7 grip op uw energiezaken met uw online account en bespaar op energiekosten. Kies ook voor voordelige energietarieven en handige bespaartips. Stapt u ook over? Kies dan alleen nog even voor de direct korting of een Bol.com cadeaubon. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van deze energieleverancier. Bekijk hier de website van Essent!

1 Jaar Zeker

3 Jaar Zeker

3 Jaar Vast

Nu met €150,00Nu met €300,00Gratis Bol.com
korting!korting!cadeaubon (€150,00).
Laagste Essent tarief!Vaste energietarieven.Vaste energietarieven.

 

Essent versterkt positie in Nederlandse energiemarkt

Het marktaandeel van Essent binnen de Nederlandse energiemarkt is onlangs weer wat gestegen. De reden hiervoor is dat de energieleverancier een overname heeft gedaan. Dit keer werd energieplatform Vandebron overgenomen. Hierdoor is Essent in één klap bijna 200.000 klanten rijker. Met de aankoop van Vandebron wil Essent zich richten op de ‘’diep groene’’ consument. Vandebron is namelijk een platform waarop consumenten en producten van duurzame energie rechtstreeks samenkomen. Hierdoor kunnen mensen zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier stroom afnemen. Een concept waar men ook bij Essent in gelooft. Wat de overname voor klanten van Vandebron en Essent zal beteken moet nog blijken. Maar wel is duidelijk dat veel diensten uitgewisseld zullen gaan worden.

 

Essent en Duurzaamheid

Wanneer u kiest voor Essent dan ontvangt u groene energie. Deze energie is over het algemeen opgewekt door middel van Nederlandse windmolens. Daarnaast wordt ook een deel van de energie opgewekt in het buitenland, en dan met name in Noorwegen. Hier produceert het moederbedrijf RWE namelijk veel duurzame energie door middel van waterkrachtcentrales. Naast groene stroom, is het ook mogelijk om te kiezen voor CO2 neutraal gas. Dit is de duurzame versie van gewoon aardgas.

 

Energie besparen met Essent

Bij Essent kunt u niet alleen terecht voor duurzame energie, maar ook voor het besparen van energie. Zo wordt uw huis nog duurzamer, en nog comfortabeler. Een eerste logische stap waarbij Essent u kan helpen is isoleren. Door het isoleren van uw muren, dak en vloer kunt u eenvoudig een hoop energie besparen. En dat merkt u in de portemonnee! Door het isoleren van uw dak bespaart u bijvoorbeeld gemiddeld €800,00 per jaar. Hierdoor hebt u uw investering vaak binnen enkele jaren al terugverdiend. Benieuwd wat het isoleren van uw woning u oplevert? Doe dan de isolatiecheck op de website van Essent.

Naast isolatie kan Essent u ook helpen met cv-ketel onderhoud. Hierdoor verwarmt u uw woning optimaal, en is de veiligheid gewaarborgd. Benieuwd naar alle bespaarmogelijkheden? Doe dan eens de PlusJeHuis check via de website van Essent. Deze check kost u ongeveer 5 minuten en geeft u inzicht in hoe u uw woning nog energiezuiniger kunt maken. Wanneer u wilt kan u het advies zelfs telefonisch bespreken en Essent de offerte en installatie laten regelen. Wel zo handig!

 

Slimme thermostaat bij Essent

Helaas, de aanbieding in combinatie met een slimme Nest thermostaat is niet meer beschikbaar.

Wilt u graag een slimme thermostaat in huis? Zodat u bijvoorbeeld eenvoudig op afstand de verwarming bedienen? Of zodat u op slimme wijze energie kunt besparen? Kies dan voor een energiepakket met de slimme thermostaat Nest. Wanneer u nu een een 5 jarige Groene Stroom & Gas Zeker energiecontract afsluit ontvangt u de slimme thermostaat ter waarde van €219,00 helemaal gratis! Liever een wat korter energiecontract? Bij een energiecontract van 3 jaar en bij bijbetaling van slechts €99,00 ontvangt u de slimme thermostaat ook thuisgestuurd! Inclusief gratis installatie! Uiteraard geldt deze actie ook voor huidige klanten van Essent!

Slimme Nest thermostaat bij Essent

 

Opzeggen

Wilt u uw contract met Essent opzeggen? Dat kan. U kunt uw contract zelf op zeggen door te bellen met 0800-3773680 (gratis). Heeft u nog een lopend contract? Dan moet u rekening houden met een opzegvergoeding. Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dat hoeft u uw energiecontract niet zelf op te zeggen. Dit doet namelijk uw nieuwe energieleverancier. Vergelijk hieronder direct alle voordeligste energiepakketten en stap over. Uw nieuwe energieleverancier zal dan zorgen dat uw contract ontbonden wordt.

 

Verlengen

Bent u momenteel klant bij Essent? En bent u tevreden over de dienstverlening? Dan is het natuurlijk mogelijk om uw energiecontract te verlengen. Voor uw energiecontract afloopt zult u van Essent een nieuw scherp aanbod krijgen. Daarnaast staan er ook diverse standaard aanbiedingen klaar op de website van Essent. Tevens is het mogelijk om samen met een medewerker van Essent een vrijblijvende ContractCheck te doen. Tijdens zo’n check kunt u samen kijken of het contract nog bij u past en of u niet te veel betaalt.
Ondanks dat u tevreden bent raden wij altijd wel aan om het aanbod van Essent met de energiemarkt te vergelijken. Het kan namelijk zijn dat u veel te duur uit bent. Over het algemeen zijn overstappers het voordeligste uit. Dit komt omdat overstappers vaak van hogere welkomstpremies profiteren.

 

Klantenservice

Wilt u direct contact met Essent? Neem dan contact op met de klantenservice. Dit kunt u doen door te bellen met het telefoonnummer 0900 1550. U kunt de klantenservice op werkdagen bereiken van 08:00 tot 20:00. Op zaterdag is de klantenservice tevens aanwezig van 09:00 tot 13:00. Naast bellen kunt u uiteraard ook een mail sturen, een brief versturen of uw vraag stellen via social media. Op deze website van Essent is het tevens mogelijk om een contactformulier in te vullen.

Telefonisch: 0900 1550
Email: klantenservice@essent.nl

Postadres
Essent
Willemsplein 4
5211 AK Den Bosch

 

Klachten

Bent u klant bij Essent? En hebt u een klacht? Laat deze dan achter via de website van Essent. Na het inzenden van uw klacht ontvangt u een bevestiging van het inzenden van uw klacht. Tevens wordt er binnen één week contact met u opgenomen. Essent zal altijd proberen uw klacht zo goed mogelijk op te lossen. Bent u toch nog niet tevreden met de oplossing? Laat dit dan weten. En komen jullie er samen echt niet uit? Dan kunt u altijd nog contact opnemen met bijvoorbeeld de Geschillencommissie.

 

Storingen

Heeft u last van een storing? Geef deze dan door via het gratis telefoonnummer 0800-9009. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar voor al uw stortingen op het gebied van stroom en gas.

 

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan kan uw energiecontract van Essent gewoon meeverhuizen. Het is wel belangrijk dat u uw verhuizing tijdig doorgeeft. Doe dit uiterlijk 1 dag voor de sleutel overdacht via Mijn Essent, uw persoonlijke online omgeving. Heef hierbij aan op welke datum u uw nieuwe sleutel ontvangt, wanneer u uw oude sleutel afgeeft en voer uw nieuwe adres in. Check voor meer specifieke vragen omtrent energie en verhuizen op de website van Essent.

Tip: Check na uw verhuizing of u nog steeds wel voordelig uit bent bij Essent. Het is goed mogelijk dat uw verbruik gewijzigd is omdat u verhuist ben. Zo kan uw woonoppervlakte zijn gewijzigd. Of het aantal bewoners. Dit heeft allemaal invloed op uw energierekening. Dus check na uw verhuizing weer waar u het goedkoopste uit bent!

 

Essent beoordelingen

3,8
3,8 van 5 sterren (op basis van 4 reviews)
Uitstekend50%
Heel goed25%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk25%

Laatste beoordelingen

Prima

februari 6, 2023

Jaren klant geweest. Communicatie duidelijk, verder niks aan te merken. Toch overgestapt vanwege lage tarieven.

Frank

Prima

juni 7, 2020

Onlangs klant geworden bij Essent voor de gratis Ring deurbel. Overstap verliep zoals verwacht en na ongeveer 2 maanden hing de deurbel op mijn woning. Erg blij mee. Voelt toch veiliger om te weten wie er aanbelt. Daarnaast handig bij gemiste pakketjes.

Nico

Geen problemen

november 18, 2014

Sinds een half jaar klant en tot nu toe geen problemen mee gehad. Hiervoor zat ik bij de Nuon. Toen ik ging verhuizen heb ik veel gedoe gehad met Nuon. Al met al vond ik de klantenservice niet vriendelijk en weinig begripvol.

Geverifieerde gebruiker

Niks extra voor trouwe klanten

september 24, 2014

Hallo,

Ik ben al ruim 20 jaar klant en ik stoor mij behoorlijk aan alle cadeaus voor nieuwe klanten. Ik verwacht van essent ook een tv of tablet voor zijn trouwe klanten.

Het is belachelijk dat ik moet overstappen naar een andere leverancier om ook eens een voordeel of een cadeau te krijgen van essent

Rene

 

Ervaring met Essent toevoegen

Hebt u ervaring met energieleverancier Essent? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten met het vinden van een nieuwe energieleverancier. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave