Tibber Grid Rewards – laad slim en verdien extra cash!

Tibber Grid Rewards – laad slim en verdien extra cash!

De energiemarkt is letterlijk en figuurlijk regelmatig best spannend. Zo zijn er altijd wel ontwikkelingen waardoor energie leuker of goedkoper wordt. Om u volledig op de hoogte te houden wil ik u vandaag graag iets vertellen over een leuke nieuwe ontwikkeling, namelijk Grid Rewards van energieleverancier Tibber.

Door middel van Grid Rewards kan u als Tibber klant extra cash verdienen terwijl u thuis bent. En hier hoeft u niets voor te doen! Wordt ook een superheld en verdien zelfs slapend extra cash.

In dit artikel zal ik u het een en ander vertellen over Tibber Grid Rewards. Zo leg ik uit hoe ook u extra geld kunt verdienen met dit programma. Daarnaast ligt ik enkele voor- en nadelen toe. Op basis van deze informatie kunt u eenvoudig inschatten of dit programma ook voor u interessant is.

Tip: Nog geen klant bij Tibber? Wordt nu klant en bespaar gemiddeld €553 door uw auto slim te laden met dynamische energietarieven! Bereken hier uw persoonlijke maandbedrag.

 

Wat is Tibber Grid Rewards?

Via Tibber kunt u nu nieuwe superkrachten ontwikkelen. Zo kunt u geld verdienen terwijl u thuis op de bank ligt. Maar hoe werk dit nu precies?

Wie zijn auto elektrisch laadt via Tibber kan Grid Rewards aanzetten om beloond te worden. Door de auto op momenten te laden dat stroom ruimschoots beschikbaar ontlast je het energienet. Daarnaast verdien je ook nog eens extra cash.

Alle korting die u verdient met Grid Rewards wordt rechtstreeks van uw energierekening afgetrokken. Hierdoor bespaart u direct op uw maandelijkse energiekosten.

 

Verlaag uw energierekening met Grid Rewards

 

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen aan Grid Rewards van Tibber is heel eenvoudig. Het enige wat u moet doen is uw elektrische auto en laadpunt verbinden met de Tibber-app. Daarnaast is het van belang dat u ‘’Slim laden’’ inschakelt.

 

Grid Rewards startpakket – Dit heeft u nodig

Meedoen aan Grid Rewards is best eenvoudig maar u heeft wel diverse technologische hoogstandjes nodig. Zo kunt u alleen meedoen met een:

 1. Energiecontract bij Tibber.
 2. Geschikt laadpunt van Zaptec, Easee, Wallbox of go-e.
 3. Een load balancer zoals de Tibber Pulse.

Wanneer u nog geen laadpunt of load balancer heeft dan kunt u nu via Tibber een aantrekkelijk startpakket aanschaffen. Met dit startpakket ontvangt u een Easee Lite laadpunt en een Tibber Pulse load balancer tegen een korting van maar liefst 45 procent. Hierdoor betaalt u nu geen €798,95 maar slechts €440.

 

Bespaar gemiddeld €106 per jaar

Door slim te laden bij Tibber verdient u Rewards, een directe korting op de energierekening. Gemiddeld gezien levert het slim laden van uw auto u €106 per jaar op. Dit voordeel komt bovenop de €553 die Tibber gemiddeld gezien al goedkoper is door de slimme werking van dynamische energietarieven.

Wie nu al elektrisch laadt maar nog geen load balancer heeft kan deze feitelijk gezien dus enorm snel terugverdienen. Elke jaar dat u mee doet aan Grid Rewards bespaart u namelijk al snel meer dan €100.

Naast het feit dat Tibber Grid Rewards goed is voor uw portemonnee helpt u ook nog eens actief mee aan de energietransitie. Zo ontlast u het netwerk wanneer er veel stroom beschikbaar is. Daarnaast stopt de auto juist met laden wanneer er een tekort dreigt. Zo komt het energienetwerk steeds beter in balans.

 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Verdien extra cash wanneer u thuis bent en bespaar zo op uw energierekening.
 • Weinig inspanning nodig om mee te doen.
 • Bespaar gemiddeld 106 euro bovenop de 553 euro die u gemiddeld al bespaart met dynamische energietarieven.
 • Helpt met het balanceren van het energienetwerk.
 • Neem het startpakket af en ontvang maar liefst 45% korting.

Nadelen

 • Alleen beschikbaar voor klanten van energieleverancier Tibber.
 • Meedoen kan alleen wanneer u een elektrische auto heeft.
 • Werkt momenteel alleen in combinatie met laadpunten van Zaptec, Easee, Wallbox, of go-e.
 • Ook een load balances zoals de Tibber Pulse is vereist.

 

Conclusie: Hoe interessant is Tibber Grid Rewards?

In mijn ogen is Tibber Grid Rewards een leuke manier om extra geld te besparen op de energierekening. Het programma stelt Tibber klanten namelijk in staat om op een relatief eenvoudige manier meer dan €100 per jaar te verdienen.

Grid Rewards is echter geen reden in mijn ogen om bijvoorbeeld direct elektrische te gaan rijden. Het is gewoon een leuke extra. Daarnaast is het van belang om te vermelden dat er specifieke appratuur vereist is.

Zo moet u een laadpunt hebben van Zaptec, Easee, Wallbox en Go-e (en binnenkort ook Alfen). Wie een andere merk laadpunt heeft kan voorlopig niet mee doen (wellicht wanneer deze ooit wordt aangesloten). Daarnaast is ook een load balancer benodigd. Ook dit vereist moeite en geld om dit te installeren.

Alles bij elkaar is Grid Rewards leuk voor wie al een passende installatie heeft of voor mensen die echt heel serieus met hun energiezaken bezig zijn. Wie liever niet te veel gedoe wil kan beter kijken naar alternatieve manieren om geld te besparen op de energierekening.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave