Budget Energie

Over

Energieleverancier Budget Energie doet al weer een tijdje mee in energiemarkt, en met succes. Het energiebedrijf werd opgericht in het jaar 2011 en momenteel levert het bedrijf energie aan ongeveer 800.000 Nederlandse huishoudens. Hiermee is het de op drie na grootste energieleverancier van Nederland!

Wat Budget Energie anders maakt? Het houdt het graag simpel en eenvoudig! Wanneer u nu kiest voor Budget Energie dan ontvangt u duurzame energie, persoonlijke service en blijvende scherpe tarieven voor stroom en gas. Bent u benieuwd wat u kunt besparen? Zoek dan de beste deal op de website van Budget Energie of gebruik onze energievergelijker!

In de vergelijkingsmodule ontvangt u hetzelfde aanbod als op de bekende vergelijkingswebsites of zelfs een beter deal. U ontvangt dus altijd de beste deal! Bekijk hier de website van Budget Energie!

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: Budget Energie
Actief in: Nederland
Markt: Particuliere en Zakelijke

Adresgegevens:
Vijzelstraat 20
1017HK Amsterdam

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.
Lid geschillencommissie: Ja.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Acceptgiro: Niet mogelijk
Kosten: Niet van toepassing
Automatisch incasso: Mogelijk
Kosten 1e herinnering: Geen kosten

Voorschotsgegevens
Wijziging mogelijk: Ja.
Methode: Online via Mijn Budget, telefonisch of per mail.
Hoeveelheid: Onbeperkt mogelijk.
Verlaging: Geen minimum.
Verhoging: Geen maximum.

Extra diensten

Online diensten

Via Mijn Budget kunt u onder andere;

Uw meterstanden doorgeven.
Een verhuizing doorgeven.
Uw maandvoorschot verhogen of verlagen.
Persoonlijke gegevens wijzigen.
Uw maandfactuur bekijken.
Uw energieverbruik bekijken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ontvang ook altijd duurzame energie! Kies voor Budget Energie en ontvang energie opgewekt door middel van windmolens (23%) en zonnepanelen (77%). Momenteel staat 74% van de windmolens op Nederlandse bodem. Alle geleverde zonne-energie is afkomstig uit Italië. Een duurzame keuze kan dus ook zeer voordelig zijn.

Downloads

Stroometiket.
Algemene voorwaarden.

MKB/ZZP

Budget Energie Zakelijk

Ook voor bedrijven en ondernemers biedt energieleverancier Budget Energie enkele voordelige energiepakketten. Dus, bent u MKB’er of ZZP’er? En bent u op zoek naar een voordelige energieleverancier? Gebruik dan onze vergelijker en check direct wat u gaat betalen! Lees hier meer over Budget Energie Zakelijk.

Budget Energie vergelijken

Wilt u alle energiepakketten van energieleverancier Budget Energie vergelijken? Voer dan hieronder uw verbruik in en check direct welk energiepakket het beste bij uw verbruik past. Hiernaast kunt u de pakketten ook vergelijken met de energiepakketten van andere energieleveranciers. Zo ziet u direct waar u het goedkoopste uit bent!

Waarom kiezen voor Budget Energie?

Budget EnergieEr zijn diverse redenen om te kiezen voor Budget Energie. Wilt u graag energie zonder overbodige poespas? Kies dan voor Budget Energie! Wilt u een klantvriendelijke energieleverancier? Ook dan zit u hier goed! Klanten beoordelen deze energieleverancier namelijk met een 8,1. Regelt u graag al uw energiezaken online? Ook dat is geen probleem bij deze energieleverancier. Via Mijn Budget geeft u namelijk bijvoorbeeld eenvoudig uw meterstanden door. Daarnaast is het online wijzigen van gegevens of termijnbedragen ook heel eenvoudig. En een verhuizing? Ook die geeft u online door!

✅ Biedt als eerste energieleverancier stroom en gas onder het prijsplafond.
✅ Uw overstap is binnen enkele minuten geregeld.
✅ Regel al uw energiezaken eenvoudig online via Mijn Budget of via de Budget Energie app.
✅ Online altijd het beste aanbod.
✅ Altijd groene stroom dus lekker duurzaam.
✅ Bespaar blijvend op uw jaarlijkse energierekening.
✅ Beoordeelt door klanten met een 8,1.
✅ Altijd goed bereikbaar via social media, live chat of telefoon.

 

Budget Energie gratis stroom tijdens weekenden

Sinds begin van 2024 heeft Budget Energie iets nieuws, gratis stroom tijdens weekenden. Gedurende de lente- en zomerweekenden kunnen klanten nu profiteren van gratis stroom. Deze gratis stroom is alleen beschikbaar tussen 12:00 en 17:00. De momenten waarop normaliter veel stroom opgewekt wordt waardoor het energienet onder druk komt te staan.

Hou er wel rekening mee dat deze gratis stroom alleen beschikbaar is voor klanten die een nieuw 1-jarig energiecontract afsluiten. Daarnaast is het goed om er rekening mee te houden dat alleen het kale leveringstarief gratis is. Ondanks dit betaalt u wel gewoon nog energiebelasting over uw energieverbruik.

 

Budget Energie gratis stroom tijdens weekenden

 

Budget Energie; geen goede keuze voor eigenaren van zonnepanelen

Naast gratis stroom heeft Budget Energie onlangs nog iets nieuws geïntroduceerd, de terugleverheffing. Dit is een speciale heffing die huishoudens betalen die stroom opwekken met zonnepanelen.

Aangezien het terugleveren van stroom energieleverancier veel geld kost heeft onder andere Budget Energie een nieuwe heffing bedacht voor eigenaren van zonnepanelen. Door middel van deze heffing zouden de lasten eerlijker verdeeld worden.

Door de extra heffing zouden klanten moeten kunnen profiteren van lagere tarieven voor stroom en gas. Dit is mogelijk zo, maar mocht u zelf energie opwekken dan zal deze heffing erg negatief voor u uitpakken. Zo kost de heffing u mogelijk tot wel meer dan €1000 per jaar. Welke heffing u gaat betalen, hangt af van uw totale teruglevering. In dit artikel kunt u meer informatie vinden over de terugleverheffing bij Budget Energie.

 

Versla het prijsplafond met Budget Energie

Sinds iets meer dan een jaar rijzen de energiekosten de pan uit. Om mensen met een kleine portemonnee te ondersteunen bedacht de overheid eerder al de energietoeslag. Een eenmalige toelage van €190 in november en december 2022. Daarnaast werd ook de belasting over uw energieverbruik tijdelijk verlaagd. Maar voor 2023 zullen deze kleine maatregelen niet voldoende zijn.

Om huishoudens nog verder te ontzien is er sinds 2023 een zogenoemd prijsplafond actief. In het kort komt het er op neer dat u door het prijsplafond een maximum betaald voor energie tot een verbruik van 1200 m3 gas en 2900 kWh stroom. Het maximale tarief voor gas is vastgesteld op €1,45 per m3 en voor stroom is dit €0,40 per kWh.

Voor al het verbruik boven het prijsplafond betaalt u de normaal geldende prijs bij uw energieleverancier. In veel gevallen is dit boven de €2,50 per m3 gas en rond de €0,70 per kWh stroom. Maar bij Budget Energie niet, hier liggen de tarieven nu namelijk onder het prijsplafond. Zo betaalt u €1,39 per m3 gas en €0,39 per kWh stroom. Hierdoor maakt het niets uit of u meer of minder dat het plafond verbruikt.

 

Versla het prijsplafond bij Budget Energie – Profiteer van tarieven onder het prijsplafond!

 

Overstappen naar Budget Energie

Wilt u ook profiteren van alle voordelen van energieleverancier Budget Energie? Dat is online heel eenvoudig geregeld! Ga nu naar de website van Budget Energie en zoek de beste deal voor uw verbruiksgegevens in te vullen of te schatten. De module zoekt vervolgens direct het beste aanbod voor uw verbruik. Dit aanbod is altijd gelijk aan dat wat u krijgt bij de bekende Nederlandse vergelijkingswebsites. Na het kiezen van uw energieproduct hoeft u alleen enkele gegevens in te vullen om uw overstap in gang te zetten. Na uw aanmelding ontvangt u direct een bevestiging en vervolgens gaan uw 14 dagen bedenktijd in. Binnen deze 14 dagen kunt u altijd nog kosteloos opzeggen.

Na uw bedenktijd zal Budget Energie uw eventuele oude energiecontract opzeggen. Hier hebt u dus zelf geen werk aan. Vervolgens ontvangt u 1 week voor de levering een definitieve bevestiging en informatie over uw huidige termijnbedrag. Dit bedrag kunt u zelf eventueel nog wijzigen via Mijn Budget. U ontvangt als laatst 1 werkdag voor de startdatum van de energielevering een email waarin gevraagd wordt u meterstanden door te geven. Hiermee kan uw oude energieleverancier een juiste eindafrekening maken. Zo eenvoudig is het! Meer weten? Bekijk dan de website van Budget Energie!

 

 

Waarop letten voor u klant wordt

Hier zijn enkele algemene tips bij het beoordelen van een energieleverancier zoals Budget Energie. Gebruik deze voor u daadwerkelijk een overstapt maakt naar deze energieleverancier.

  • Tarieven vergelijken: Vergelijk de tarieven van Budget Energie met die van andere energieleveranciers. Gebruik online vergelijkingstools om de kosten van verschillende leveranciers in jouw regio te bekijken.
  • Klantbeoordelingen: Lees beoordelingen van klanten om inzicht te krijgen in de ervaringen van anderen met Budget Energie. Kijk naar zowel positieve als negatieve feedback om een evenwichtig beeld te krijgen.
  • Contractvoorwaarden: Controleer de voorwaarden van het energiecontract. Let op zaken als contractduur, opzegtermijnen, boetes en eventuele extra kosten.
  • Duurzaamheidsopties: Als duurzaamheid een belangrijke factor voor u is, controleer dan of Budget Energie groene energie-opties aanbiedt.
  • Klantenservice: Overweeg de kwaliteit van de klantenservice. Snelle en behulpzame klantenservice kan belangrijk zijn als je vragen hebt of assistentie nodig hebt.
  • Betrouwbaarheid: Onderzoek de betrouwbaarheid van de energieleverancier. Bekijk of er klachten zijn over storingen of problemen met de levering.
  • Aanbiedingen en kortingen: Kijk of Budget Energie speciale aanbiedingen of kortingen heeft die u kan helpen geld te besparen.

Onthoud dat de juiste keuze afhangt van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Wat voor de ene persoon een goede keuze is, hoeft dat niet per se voor een ander te zijn. Het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan het vergelijken van verschillende energieleveranciers om de beste optie voor uw situatie te vinden.

 

Budget Energie Tarieven 2024

Wilt u de tarieven van energieleverancier Budget Energie voor het jaar 2024 vergelijken? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Met onze handige tool vergelijkt u eenvoudig en snel de tarieven voor stroom en gas. Hierbij kunt u Budget Energie vergelijken met andere energieleveranciers, maar ook de diverse eigen energiepakketten kunt u op prijs en voorwaarden vergelijken. Benieuwd wat u kunt besparen op uw energiekosten? Check dan ook de tarieven en bekijk of u ergens anders voordeliger uit bent!

 

Salderen bij Budget Energie

Huishoudens met zonnepanelen kunnen bij Budget Energie salderen. Dit betekent dat al uw opgewekte stroom wordt weggestreept tegenover uw energieverbruik. Hierdoor kunt u met zonnepanelen flink besparen op uw energierekening.

Eerder besloot Budget Energie maandelijks te gaan salderen, wat nadelig is voor klanten. Met maandelijks salderen zit u in zonrijke maanden met een fors overschot, en in de dure wintermaand met een tekort. Hierdoor betaalt u onder de streep meer voor stroom.

Gelukkig heeft Budget Energie de salderingsgregeling na forse kritiek weer terug gedraaid. Dit betekent dat u gewoon weer jaarlijks kan salderen zoals u gewend bent. Zonnepaneeleigenaren die al benadeeld zijn zullen met terugwerkende kracht gecompenseerd worden.

 

Salderen bij Budget Energie

 

Budget Energie opzeggen

Wilt u Budget Energie opzeggen? Dat is tegenwoordig heel eenvoudig! Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan zegt die uw oude energiecontract met Budget Energie op. Hier hebt u zelf geen omkijken naar. Stapt u niet over maar heeft u helemaal geen energieleverancier meer nodig omdat u bijvoorbeeld samen gaat wonen? Neem dan contact op met de klantenservice en zeg op deze manier op. Wanneer uw contract nog niet verlopen is dan moet u wel rekening houden met een opzegvergoeding. Dit is een vergoeding die Budget Energie vraagt omdat u uw contract voortijdig openbreekt.

 

Het scherpste aanbod voor 1 jaar

Budget Energie biedt het scherpste aanbod voor 1 jaar. Om deze reden is de energieleverancier dan ook winnaar van het energiecollectief van de Consumentenbond. Wilt u ook 1 jaar lang profiteren van de scherpste tarieven voor stroom en gas? Kies dan ook voor Budget Energie! Via de website of hieronder kunt u direct berekenen wat u per maand gaat betalen. Grote kans dat dit minder is dan bij uw huidige energieleverancier. Bereken ook uw voordeel en stap vandaag nog over.

 

Verlengen

Budget Energie belooft haar klanten blijvend lage tarieven. Om deze reden biedt het dan ook speciale verlengdeals. Deze deals zijn exclusief af te sluiten voor vaste klanten. Door het aanbieden van lage tarieven probeert Budget Energie zo klanten aan zich te binden. Wanneer u kiest voor de overstap deals dan zou dit voordelig kunnen zijn, maar wij van GoedkopeEnergieenGas.nl raden u wel aan om altijd goed te blijven vergelijken. Over het algemeen is het namelijk zo dat overstappen het meest voordelig is. Zelf vergeleken met de verlengdeals van de meeste energieleveranciers.

 

Budget Energie Klantenservice

Heeft u nog vragen? Of wilt u bijvoorbeeld uw energiecontract opzeggen? Neem dan tussen 08:30 en 18:00 (werkdagen) contact op met de klantenservice van Budget Energie. Hoe? Dat kan op verschillende manieren. Zo bereikt u de klantenservice eenvoudig en snel via het telefoonnummer 020-2055555. Daarnaast kunt u via de website ook een live chat starten, waarmee u direct een chat start met een van de medewerkers van Budget Energie. Naast de chat kunt u ook een bericht verzenden via het contactformulier op de website. Wilt u een brief verzenden? Maak dan gebruik van onderstaand adres.

Adres
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam

 

Klachten Budget Energie

Heeft u een klacht over Budget Energie? Dat is niet de bedoeling! Energieleverancier Budget Energie streeft er namelijk naar om u zo goed en persoonlijk mogelijk van dienst te zijn. Volgens de klachtenprocedure krijgt u bij Budget Energie altijd binnen 5 werkdagen schriftelijke bevestiging van uw ingestuurde klacht. Daarnaast ontvangt u binnen 15 werkdagen een definitieve reactie op uw klacht. Deze tijdens zijn gebaseerd op de officiële richtlijnen van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Uw klacht kan per post naar Budget Energie Klantenservice, t.a.v. Klachtencoördinator, Postbus 11950, 1001 GZ Amsterdam.

 

Storing melden

Heeft u last van een storing? Geef deze dan door via het gratis telefoonnummer 0800-9009. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar voor al uw stortingen op het gebied van stroom en gas.

 

Verhuizen

Bent u klant bij Budget Energie en gaat u verhuizen? Regel dan uw energiezaken op tijd. Uw verhuizing kunt u eenvoudig online doorgeven via Mijn Budget. En wanneer u de meterstanden tijdig doorgeeft, dan ontvangt u binnen 4 tot 6 weken uw eindafrekening. Wanneer u energie wil ontvangen op 2 adressen dan is dit ook mogelijk. Dit mag alleen niet langer dan 2 maanden plaatsvinden.

 

De goedkoopste deal?

Benieuwd of Budget Energie de goedkoopste deal voor u is? Dat is nogal afhankelijk van uw stroom- en gas verbruik. Om deze reden raden wij u aan om bovenstaande vergelijker te raadplegen tijdens het vergelijken. Door deze tool te gebruiken kunt u de energiepakketten van Budget Energie eenvoudig vergelijken. En hierbij vergelijkt u niet alleen de pakketten van deze energieleverancier. Maar ook de pakketten van andere bekende energieleverancier zoals Essent, NLE en Nuon.

De beste deal gevonden na het invullen van uw verbruiksgegevens? Klik dan op de rode button om het energiepakket direct af te sluiten. Aanmelden is heel eenvoudig en vaak binnen enkele minuten gebeurd. Na uw bedenktijd wordt uw overstap vanzelf in gang gezet. Zelf hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven. Benieuwd wat u kunt besparen? Check het in een paar klikken en bespaar ook op uw jaarlijkse energierekening!

 

Budget Energie beoordelingen

2,0
2,0 van 5 sterren (op basis van 4 reviews)
Uitstekend25%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk75%

Laatste beoordelingen

Fijne energieleverancier

januari 29, 2024

Vanaf het moment dat ik besloot over te stappen naar Budget Energie, verliep het hele proces soepel en efficiënt. Het aanmelden was eenvoudig en overzichtelijk, en ik werd goed geïnformeerd over alle stappen die nodig waren om mijn energie over te zetten. De website was gebruiksvriendelijk en bood duidelijke informatie over de verschillende tarieven en pakketten, wat het kiezen van de juiste optie voor mijn behoeften vereenvoudigde.

Wat mij vooral opviel, was de transparantie in communicatie. Ik ontving regelmatig updates over mijn overstap en werd tijdig geïnformeerd over de status van mijn aanvraag. Het klantenserviceteam was altijd bereikbaar en vriendelijk, en ze beantwoordden al mijn vragen met geduld en duidelijkheid.

Een ander aspect dat mijn waardering verdiende, was de prijs-kwaliteitverhouding die Budget Energie bood. Mijn energierekening is aanzienlijk lager dan voorheen, en ik waardeer het dat ik kon besparen zonder in te leveren op de kwaliteit van de service.

Tot nu toe heb ik geen enkel probleem ondervonden met mijn energievoorziening, en de overstap naar Budget Energie is een beslissing waar ik geen spijt van heb. Ik ben blij met mijn keuze en zal Budget Energie zeker aanbevelen aan vrienden en familie die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare energieleverancier.

Max K.

Simpel je bank nummer veranderen . is onmogelijk. !!! Dus een nieuwe energiemij. is de oplossing.

juni 12, 2023

Slecht

Geen antwoord dan wordt het contract opgezegd !!

J Aansorgh

Waardeloos

februari 8, 2023

Nog voor het verstrijken van de 3 weken voor het doorgeven van de meterstanden wordt er ineens een bevestiging van onze standen gestuurd. 6000Kwh te veel! Terwijl we nog netjes voor januari de standen hadden doorgegeven i.v.m. prijsplafond regeling. De chat geeft aan dat je moet bellen, bel je geven ze aan dat dit via de chat kan, vervolgens zijn ze dicht.

Laurens Duijm

Veel geld gekost

oktober 20, 2020

Wij hebben bij een aankoop in de mediamarkt een aanbieding gekregen voor budget energie.

Lijkt leuk maar achteraf heeft het ons veel geld gekost! NIET DOEN DUS!

We wilden onze overstap laten aansluiten op einde contractdatum, maar door een fout bij budget energie zijn wij 12 dagen voor contractdatum opgezet om te veranderen.

Hierdoor betalen we niet alleen boete van 2x €50,- (die wordt wel vergoed), maar ook boete correctie vergoeding 2x €125,-! Dus voor 12 dagen te vroeg betalen wij nu €350,- boete!!!!

Vorige energie leverancier geeft aan alleen via heran procedure nog wat te kunnen doen, maar Budget Energie weigert. We zouden wel kunnen opzeggen, maar er wordt dan niet bij vermeld dat je dan nog eens 2x €125,- boete krijgt!

Ik heb er maar een woord voor: oplichters!

velleman

 

Ervaring met Budget Energie toevoegen

Hebt u ervaring met energieleverancier Budget Energie? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten met het vinden van een nieuwe energieleverancier. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave