Gratis Stroom bij Budget Energie tijdens weekenden

Gratis Stroom bij Budget Energie tijdens weekenden

Deze week introduceerde energieleverancier Budget Energie een extra heffing voor eigenaren van zonnepanelen, iets wat niet in goede aarde viel bij klanten. Gelukkig was er ook positief nieuws te melden. Zo introduceert Budget Energie gratis stroom voor klanten gedurende de lente- en zomerweekenden.

Maar hoe werkt deze gratis stroom propositie nou precies? En hoe interessant is deze promotie eigenlijk? Ik zocht het voor u uit. Lees het resterende deel van dit artikel om alles te weten te komen over gratis stroom bij Budget Energie.

 

 

Gratis groene stroom bij Budget Energie; hoe werkt het?

Wie nu een 1-jarig energiecontract afsluit bij Budget Energie kan profiteren van gratis groene stroom. Deze gratis groene stroom is beschikbaar gedurende lente- en zomerweekenden. Wie wil profiteren van de gratis stroom kan dit doen tussen 12:00 en 17:00. Maar waarom biedt Budget Energie nou eigenlijk precies gratis stroom aan?

 

Waarom biedt Budget Energie gratis stroom aan?

Bij Budget Energie zijn ze er van overtuigt dat we veel slimmer om kunnen gaan met energie. En om deze reden probeert deze energieleverancier klanten te overtuigen om energie te verbruiken op momenten dat het volop beschikbaar is.

Gedurende lente- en zomerweekenden is er vaak volop stroom beschikbaar. Soms zelfs te veel, waardoor het energienet onder druk komt. Om het netwerk wat te ontzien gaat Budget Energie gratis stroom aanbieden op momenten dat het voldoende beschikbaar is.

De gratis stroom promotie van Budget Energie zal ieder weekend van april tot en met augustus beschikbaar zijn. Hierbij gaat het om uw stroomverbruik tussen 12:00 en 17:00. Dit zijn normaliter momenten dat er veel stroom beschikbaar is. Dit komt omdat er dan veel wordt opgewekt met zonnepanelen, en mogelijk nog meer met windmolens.

 

Waar moet ik rekening mee houden?

Deze gratis stroom aanbieding klinkt natuurlijk erg interresant. Door te kiezen voor de juiste momenten kunt u bijvoorbeeld gratis een wasje draaien of kosteloos uw auto opladen. Maar zitten er ook nog nadelen aan? Nou, er zijn in ieder geval diverse dingen waar u rekening mee moet houden.

Zo is de gratis stroom actie momenteel alleen beschikbaar voor klanten met een nieuw 1-jarig energiecontract. U zult dus moeten overstappen van Budget Energie of u zal uw huidige energiecontract moeten verlengen. Dit laatste is overigens niet altijd mogelijk.

Verder moet u er rekening mee houden dat de stroom alleen gedurende de lente- en zomerweekenden gratis is tussen de uren 12:00 en 17:00.

Als laatst is het belangrijk om uzelf te realiseren dat de stroom gratis is, maar dat u nu nog steeds belastingen en BTW betaald. Het kale leveringstarief voor de stroom is nu €0,00 per kWh, maar u betaalt wel nog €0,10880 energiebelasting en BTW. Helemaal kosteloos stroom verbruiken is er dus niet bij.

 

Beperkingen

Er zijn overigens wel beperkingen in de actie opgenomen. Zo kan men wel zijn auto laden met de gratis stroom, maar niet een thuisbatterij. In hoeverre Budget Energie dit verschil kan opmerken is ons trouwens onduidelijk, dus u zou het altijd kunnen proberen.

Ook is het zo dat eigenaren van zonnepanelen wel gebruik kunnen maken van gratis stroom, maar dat deze op dergelijke momenten zelf toch al veel stroom opwekken. Hierdoor valt er weinig voordeel aan de actie te behalen. Daarnaast betaalt men wel een forse terugleververgoeding voor de stroom die zij terugleveren aan het energienet.

 

Wat vindt onze expert van deze actie?

Onze energie-expert Koen Verkerk vindt deze actie van Budget Energie en mooie manier om consumenten beter na te laten denken over de momenten dat ze stroom verbruiken. Door mensen te stimuleren stroom te verbruiken op momenten dat er veel opgewekt wordt kan er een positief resultaat behaald worden wat betreft de overprikkeling van ons energienet.

Of de actie verder financieel heel interessant is voor klanten is een ander verhaal. In de ogen van onze energie-expert is het waarschijnlijk interessanter om te kiezen voor een energieleverancier met een forse welkomstkorting. Of voor een dynamische energieleverancier waar de energietarieven over de gehele linie vaak erg goedkoop zijn op momenten waar er veel opgewekt wordt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave