Vattenfall 1 jaar vast – €250 korting en vaste lage tarieven

Vattenfall 1 jaar vast - €250 korting en vaste lage tarieven

Ik heb goed nieuws voor een ieder die op zoek is naar een nieuw energiecontract. Zojuist heeft energieleverancier Vattenfall een nieuwe aanbieding gelanceerd. Met deze aanbieding profiteert u van zeer scherpe 1 jaar vast tarieven en een korting van maar liefst €250.

Met de actuele Vattenfall 1 jaar tarieven bent u 12 maanden lang verzekerd van een vaste scherpe prijs voor stroom en gas. Hierdoor hebt u zekerheid, en rust in uw hoofd wat betreft uw energiezaken.

In dit artikel ligt ik kort alle voor- en nadelen van Vattenfall 1 jaar vast toe. Daarnaast geef ik u een indicatie van hoeveel u met dit energieproduct gaat betalen. Benieuwd wat u op basis van uw persoonlijke situatie gaat betalen? Dat kunt u eenvoudig en snel via de website van Vattenfall berekenen.

 

 

Vattenfall 1 jaar vast tarieven

Wanneer u nu kiest voor de aanbieding met €250 korting bij Vattenfall dan gaat u de volgende tarieven voor stroom en gas betalen.

 • Stroom normaal: €0,3227 per kWh
 • Stroom dal: €0,3033 per kWh
 • Stroom piek: €0,3446 per kWh
 • Stroom leverkosten: €8,99 per maand
 • Gas: €1,3278 per m3
 • Gas vaste leverkosten: €7,99 per maand
 • Welkomstkorting: €250 eenmalig

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2910 kWh en 1410 m3 gas per jaar gaat u met dit energieproduct €253 per maand betalen. Na aftrek van de €250 korting zal dit zelfs gaan om €232 per maand. Hiermee is dit energieproduct meer dan concurrerend op dit moment.

 

Vattenfall 1 jaar vast tarieven vs overige Vattenfall producten

 

Nu €250 welkomstkorting bij Vattenfall

De afgelopen jaren had Vattenfall nog maar weinig energie aanbiedingen. Zeker gedurende de energiecrisis waren er weinig leuke deals te scoren.

Op dit moment is Vattenfall gelukkig terug met een toffe nieuwe actie met €250 welkomstkorting. Deze korting is alleen geldig in combinatie met de 1 jaar vast tarieven.

Hou er wel rekening mee dat Vattenfall deze korting helaas niet verstrekt aan klanten die energie terugleveren. Wie zonnepanelen heeft kan dus helaas geen gebruik maken van deze korting.

Wanneer u wel aanspraak kan maken op de €250 welkomstkorting dan zal deze verrekend worden met uw eerste jaarafrekening. Dit betekent dat deze korting net als een loyaliteitskorting werkt, en niet verstrekt zal worden wanneer u uw overeenkomst te snel opzegt.

 

Vattenfall 1 jaar vast tarieven vs overige Vattenfall producten

Met de huidige Vattenfall 1 jaar vast tarieven gaat u nu €232 per maand betalen na aftrek van de welkomstkorting. Hiermee is dit energieproduct fors goedkoper dan de overige energieproducten bij Vattenfall. Op basis van een gemiddeld energieverbruik betaalt u het volgende per product.

 • Variabel: €274 per maand
 • 1 jaar vast: €232 per maand
 • 3 jaar vast: €260 per maand

Zoals u kunt zien zijn de Vattenfall 1 jaar vast tarieven zo voordelig dat u maar liefst €42 per maand goedkoper uit bent in vergelijking met het variabele energiepakket. In vergelijken met Vattenfall 3 jaar vast is het eenjarige energieproduct ook €28 per maand goedkoper. Dit toont aan dat de combinatie van scherpe tarieven en de forse korting dit energieproduct erg interessant maakt.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Door uw tarieven 12 maanden vast te zetten hebt u gedurende deze periode geen last van prijsstijgingen.
 • Wie nu overstapt naar Vattenfall ontvangt eenmalig €250 korting gedurende het eerste jaar.
 • Vattenfall regelt uw overstap van A tot Z.
 • Mocht u zich bedenken dan kunt u altijd aanspraak maken op 14 dagen bedenktijd.
 • Dit energieproduct is goedkoper dan het variabele of 3 jaar vast energieproduct van Vattenfall.
 • Kies voor de zekerheid van één van Nederlands grootste energieleveranciers.

Nadelen

 • Deze korting is alleen verkrijgbaar bij een eenjarige overeenkomst voor stroom en gas.
 • Wie stroom teruglevert omdat men zelf energie opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen kan geen gebruik maken van deze korting.
 • De tarieven voor stroom en gas zijn iets hoger dan bij het standaard 1 jaar vast energiepakket. Ondanks dit bent u door de welkomstkorting het eerste jaar wel goedkoper uit bij een gemiddeld energieverbruik.

 

Overstappen naar Vattenfall

Voorheen was de algemene opinie dat overstappen een heel gedoe is, maar deze tijd ligt echt ver achter ons. Tegenwoordig is klant worden bij een andere energieleverancier echt een fluitje van een cent.

Wie ook gebruik wil maken van deze aanbieding kan online via de website van Vattenfall zijn maandbedrag berekenen. Is dit aanbod naar uw zin? Dan hoeft u alleen enkele persoonlijke gegevens in te voeren om uw overstap in gang te zetten.

Nadat uw aanmelding in ingestuurd ontvangt u direct een bevestiging per email. Vanaf het moment dat u deze ontvangen heeft gaat uw 14 dagen bedenktijd in. Binnen deze periode kunt u Vattenfall 1 jaar vast altijd nog annuleren.

Wanneer uw bedenktijd is verlopen zal Vattenfall uw nieuwe aansluiting regelen. Mocht u nu nog een andere energieleverancier hebben dan zal het deze opzeggen. Daarnaast zal Vattenfall uw meterstanden op afstand uitlezen om te zorgen dat alles financieel ook goed geregeld wordt.

Als alles is geregeld dan ontvangt u vanzelf bericht met de startdatum waarop Vattenfall begint met het leveren van stroom en gas. Zo eenvoudig is het!

 

Conclusie: is deze aanbieding een goede keuze?

Kijkend naar de actuele Vattenfall 1 jaar vast tarieven dan kan ik stellen dat deze zeker niet de scherpste zijn in de huidige energiemarkt. Zo zijn er diverse energieleveranciers die stroom en gas voordeliger aanbieden.

Ondanks dit maakt de €250 welkomstkorting dit energieproduct zeker wel interessant. Zo is het 1 jaar vast energieproduct aanzienlijk goedkoper dan het variabele energiepakket of het driejarige energieproduct.

Wil u graag de zekerheid van vaste tarieven en de zekerheid van één van Nederlands grootste energieleveranciers? Dan is deze aanbieding zeker het overwegen waard!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave