Vattenfall 3 Jaar Vast Tarieven – wat kosten stroom en gas?

Vattenfall 3 Jaar Vast Tarieven - wat kosten stroom en gas?

Bent u op zoek naar een betrouwbare energieleverancier? En hebt u liever weer een tijdje geen omkijken naar uw energiezaken? Dan zou Vattenfall 3 Jaar Vast ideaal voor u kunnen zijn. Wanneer u kiest voor dit energiepakket dan zet u uw tarieven voor 3 jaar vast. Dit betekent dat u de gehele looptijd hetzelfde voor stroom en gas betaalt. Zo weet u precies waar u aan toe bent, en hebt u geen omkijken naar uw energiezaken!

En uw overstap? Dat neemt u Vattenfall u volledig uit handen! Geen administratieve rompslomp dus. U hoeft uzelf enkel aan te melden, en Vattenfall regelt de rest.

In dit artikel vertel ik u onder andere wat de voor- en nadelen zijn van het 3 Jaar Vast energieproduct van Vattenfall. Daarnaast vergelijk ik de tarieven met die van andere Vattenfall producten, en die van andere energieleveranciers. Zo kunt u een gedegen keuze maken of dit product past bij uw behoefte.

Benieuwd wat u met de huidige Vattenfall 3 jaar vast tarieven per maand gaat betalen? Bereken het zelf op de website van Vattenfall!

 

 

Tarieven Vattenfall 3 Jaar Vast (begin 2024

Sinds het begin van 2024 heeft Vattenfall weer nieuwe tarieven bekend gemaakt voor de 3 jaar vast overeenkomst. Nieuwe klanten die nu kiezen voor 3 jaar vast betalen de volgende tarieven.

 • Stroom enkeltarief: €0,314116 per kWh
 • Stroom daltarief: €0,297055 per kWh
 • Stroom piektarief: €0,334091 per kWh
 • Vaste leveringskosten stroom: €11,99 per maand
 • Gas: €1,292776 per m3
 • Leveringskosten gas: €8,99 per maand
 • Terugleververgoeding: €0,045 per kWh

 

Kijkend naar de tarieven dan zijn deze best concurrerend. Zo ligt de stroomprijs rond de gemiddelde prijs per kWh van €0,29 en gas is iets goedkopere dan de actuele gemiddelde gasprijs (€1,30 per kuub). Wat wel opvalt is dat de vaste maandelijks kosten relatief hoog zijn met €8,99 voor gas en €11,99 per maand voor stroom. Verder is de terugleververgoeding ook maar €0,045 per kWh, waarmee Vattenfall zeker niet hoort tot de energieleveranciers met de hoogste terugleververgoeding.

 

Prijsverschil verschillende Vattenfall producten

Als nieuwe klanten kunt u bij Vattenfall nu kiezen uit drie verschillende energieproducten. Elke van deze producten heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast heeft ook elk product zijn eigen tarieven.

Via de website van Vattenfall kunt u nu kiezen voor een variabel energieproduct, of een vast energieproduct met een loopt van 1 of 3 jaar. Het variabele energiepakket is het duurste, maar is wel maandelijks opzegbaar. Hierdoor bent u extra flexibel.

Het 1 jaar vast energieproduct is op basis van een gemiddeld energieverbruik nu het goedkoopste. Met die product betaalt u nu rond de €235 per maand. Ter vergelijking, met de huidige Vattenfall 3 jaar vast tarieven bent u nu maandelijks rond de €250 kwijt.

Uiteindelijk is het wel zo dat u persoonlijk voorkeur ook een grote rol speelt. Hebt u liever maximale zekerheid? Dan kan het vastzetten van uw tarieven voor 3 jaar logisch zijn. U weet immers nooit wat er met de energietarieven gaat gebeuren in de toekomst.

ProductVariabel1 Jaar Vast3 Jaar Vast
Stroom enkel (kWh)€0,339405€0,287859€0,314116
Stroom normaal (kWh)€0,362516€0,309639€0,334081
Stroom dal (kWh)€0,315447€0,269225€0,297055
Gas (m3)€1,502953€1,241956€1,292776
Teruglevering (kWh)€0,076€0,045€0,045

 

‘’Wie wil gaan voor de perfecte balans tussen zekerheid en prijsvoordeel kan het best kiezen voor het eenjarige energieproduct van Vattenfall. Dit product is namelijk aanzienlijk goedkoper, maar biedt voldoende zekerheid voor de meeste consumenten.’’ aldus Koen Verkerk, energie-expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl

 

Voor- en nadelen – Vattenfall 3 Jaar Vast tarief

Voordelen

 • U hebt de komende 3 jaar geen omkijken naar uw energiezaken.
 • Vattenfall regelt uw overstap van A tot Z. Geen administratieve rompslomp!
 • Profiteer u ook van Vattenfall Blijven Loont korting (bij stroom en gas).
 • Kies zelf de duurzaamheid van de geleverde energie.
 • Vaste lage tarieven voor stroom en gas. U hebt dus geen last van prijsstijgingen.
 • Krijg grip op uw verbruik en de handige Vattenfall App.
 • Spaar voor leuke cadeaus en extra’s met Vattenfall Exclusief.

Nadelen

 • De leveringskosten voor stroom en gas zijn relatief hoog in vergelijking met andere energieleveranciers.
 • De 3 jaar vast tarieven van Vattenfall zijn relatief hoog vergeleken met het eenjarige energieproduct.
 • Eigenaren van zonnepanelen krijgen een lage vergoeding voor teruggeleverde stroom.
 • Niet heel voordelig in vergelijking met andere energieleveranciers zoals Essent en Budget Energie.

 

Vattenfall versus Essent & Budget Energie

Onlangs keken wij ook naar de tarieven voor Essent 3 Jaar Vast en de Budget Energie 3 Jaar Vast tarieven. Om deze reden lijkt mij het Interresant om de tarieven van deze drie energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Op basis van een gemiddeld energieverbruik betaalt u bij deze energiemaatschappijen nu de volgende energiekosten per maand op basis van een 3 jaar vast overeenkomst.

 1. Budget Energie: €239,32 per maand
 2. Essent: €240 per maand
 3. Vattenfall: €250,45 per maand

Uit de vergelijking blijkt dat de tarieven elkaar niet heel veel ontlopen, maar dat Vattenfall momenteel toch relatief duur is. Zo betaalt u hier snel €10 meer per maand dan bij Budget Energie. Wel is het zo dat dit plaatje weer anders kan zijn op basis van een ander verbruik, of wanneer zonnepanelen worden toegevoegd. Probeer daarom altijd te vergelijken op basis van uw persoonlijke energieverbruik en eventueel opwekking.

 

Overstappen naar Vattenfall

Wilt u ook overstappen naar Vattenfall 3 Jaar Vast? Ga dan naar de website van Vattenfall om u aan te melden. Dit kost u slechts enkele minuten! Klik op deze link om naar de website van Vattenfall te gaan. Voer hier het aantal bewoners van uw huishoudens in en voer uw postcode en huisnummer in. Klik vervolgens op ‘’Stel uw energieproduct samen en bereken uw energieprijs’’.

Kies op de volgende pagina of u stroom, gas of stroom en gas wilt afnemen bij Vattenfall. Wanneer u kiest voor stroom en gas dan profiteert u ook nog eens van Vattenfall Blijven Loont. Hiermee spaart u voor een oplopende korting op stroom tot wel 25%! Hebt u uw verbruik bij de hand? Vul deze dan vervolgens in zodat de tool uw energiekosten kan berekenen. Het is ook mogelijk om het al ingevulde geschatte verbruik te gebruiken.

Scroll verder naar beneden en geef aan of u standaard of duurzame energie wil afnemen. Duurzame energie is iets duurder maar wel een stuk beter voor het milieu. U ontvangt namelijk groene stroom en of gas met CO2-compensatie. Uw stroom is 100% vrij van CO2-uitstoot en komt uit wind en water uit eigen land. Het geleverde gas is verduurzaamt door middel van ingekochte certificaten uit het buitenland.

Kies als laatst de looptijd van uw energiecontract. Kies voor Vattenfall 3 Jaar Vast als u de komende 3 jaar geen omkijken wilt hebben naar uw energiezaken. Bent u liever flexibeler? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een voordelig eenjarig energiepakket. Klik vervolgens door op ‘’Bekijk uw product’’.

Check op de laatste pagina uw energieproduct en de prijsopbouw. Tevreden? Ga dan door naar bestellen! Voor het bestelformulier in zover nog nodig en stuur deze in. Na uw aanmelding ontvangt u direct een bevestiging en gaan uw 14 dagen bedenktijd in. Na uw bedenktijd zal Vattenfall uw overstap in gang zetten en uw oude energieleverancier opzeggen. Benieuwd wat u met Vattenfall 3 Jaar Vast gaat betalen? Check dan de website van Vattenfall!

 

Voordelen overstappen naar Vattenfall 3 Jaar Vast

Over Vattenfall

Bij energieleverancier Vattenfall kunt u terecht voor stroom, gas of stroom en gas. Daarnaast biedt Vattenfall diverse andere producten zoals stadswarmte, elektrisch rijden en zonnepanelen. Bij Vattenfall ligt de focus momenteel op het duurzamer worden. En dat merkt u ook in het totale productaanbod. Bij Vattenfall kunt u verder terecht voor een prima service, een handige App en unieke klantacties. Niet voor niets beoordelen meer dan 2.500 klanten Vattenfall met een 7,5! Benieuwd waarom u nog meer zou moeten kiezen voor Vattenfall? Neem dan eens een kijkje op de website.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave