Essent 3 Jaar Vast Tarief – hoeveel betaal ik om mijn tarieven langer vast te zetten bij Essent?

Met het Essent 3 Jaar Vast tarief heeft u extra zekerheid wat betreft uw energietarieven. Zo betaalt u gedurende de looptijd van uw contract altijd dezelfde basisprijs voor stroom en gas. Hierdoor komt u niet voor onverwachte prijsstijgingen te staan.

Wel is het zo dat het Essent 3 Jaar Vast Tarief toch wat kan fluctueren per jaar. Zo kunnen veranderingen wat betreft de energiebelasting wel effect hebben op uw energieprijzen. Daarnaast kunnen ook de netbeheerkosten mogelijk nog stijgen. Verder blijven de kale tarieven voor stroom en gas altijd hetzelfde.

Uw tarieven voor 3 jaar vast zetten bij Essent geeft u veel zekerheid, maar het kan ook anders uitpakken. Mochten de marktprijzen voor stroom en gas dalen dan zal u hier namelijk niet van meeprofiteren. Zo blijft het een afweging tussen zekerheid en risico nemen.

Tip: Kies nu voor Essent 3 Jaar Vast en ontvang een gratis Keuze Cadeaukaart ter waarde van €275 (lees meer)!

 

 

Update: definitieve Essent 3 Jaar Vast tarieven voor 2024

Essent heeft de nieuwe 3 Jaar Vast tarieven bekend gemaakt voor 2024. Wie een contract afsluit na 1 januari 2024 betaalt de volgende tarieven voor stroom en gas.

 • Stroom: €0,27443 per kWh
 • Stroom dal: €0,27201 per kWh
 • Stroom piek: €0,27443 per kWh
 • Vaste leveringskosten stroom: €0,32729 per dag
 • Gas: €1,27934 per m3
 • Vaste leveringskosten gas: €0,19638 per dag
 • Korting: tot €300 eenmalig

Op basis van een gemiddeld energieverbruik zal u met dit energiecontract rond de €234 per maand gaan betalen. Dit is inclusief een eenmalige korting van €300.

 

Eerdere tarieven Essent 3 Jaar Vast – waren fors hoger

De afgelopen maanden zijn de tarieven voor stroom en gas bij Essent flink gedaald. Zo betaalde u enkele maanden terug nog de volgende tarieven voor stroom en gas:

 • Stroom: €0,39846 per kWh
 • Stroom dal: €0,39725 per kWh
 • Stroom piek: €0,39967 per kWh
 • Vaste leveringskosten stroom: €0,29477 per dag
 • Gas: €1,43846 per m3
 • Vaste leveringskosten gas: €0,22931 per dag

Zoals u kunt zien lagen de tarieven aanzienlijk hoger. Zo is stroom nu rond de 10 eurocent goedkoper en gas zelfs meer dan 15 eurocent. Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2910 kWh en 1410 m3 gas betaalde u met dit energiecontract maandelijks rond de €250 betalen.

 

Voor- en nadelen – Essent 3 Jaar Vast tarief

Voordelen

 • U hebt langere tijd geen omkijken naar uw energiezaken.
 • Geniet van de zekerheid van vaste lage tarieven die niet veranderen tijdens de looptijd van uw energiecontract.
 • Essent regelt voor u de overstap van A tot Z.
 • Wordt nu klant en ontvang een korting tot €300 in combinatie met het 3 jaar Vast tarief.
 • Relatief scherpe energietarieven vergeleken met andere partijen binnen de energiemarkt.
 • U hebt altijd recht op 14 dagen bedenktijd.

Nadelen

 • U hebt minder vrijheid aangezien u niet zomaar van uw contract af kan.
 • Mochten de marktprijzen voor stroom en gas dalen dan profiteert u niet mee.
 • Uw tarieven kunnen wel nog veranderen door hogere belastingen of netbeheerkosten. Helemaal vrij van prijsstijgingen bent u dus niet.
 • Wie zelf energie opwekt met zonnepanelen kan zijn tarieven mogelijk niet voor 3 jaar vast zetten.

 

Nu tot €300 korting bij huidige Essent 3 Jaar Vast tarief

Wie nu kiest voor het Essent 3 Jaar Vast tarief kan profiteren van een welkomstkorting van maximaal €300. Deze eenmalige korting wordt op uw eerste eindafrekening verrekend. Hierdoor is de kans dat u moet bijbetalen direct een stukje kleiner.

Afhankelijk van welke actie’s gevoerd worden kan het ook zo zijn dat de korting wordt uitgekeerd als cadeaubon. In dit geval ontvangt u een Keuze Cadeaukaart met een waarde tot wel €300. Met deze cadeaubon kunt u zelf online of in de winkel uw gratis welkomstcadeau uitkiezen.

 

Nu tot €300 korting bij huidige Essent 3 Jaar Vast tarief

 

Veranderingen tarieven Essent 3 Jaar Vast per 1 januari 2024

De huidige tarieven zoals geschetst in dit artikel zijn nu nog vast te leggen. Vanaf 1 januari 2024 zal Essent hun nieuwe tarieven bekend gaan maken.

Op dit moment is het wel al duidelijk dat Essent de variabele tarieven verhoogd per 1 januari 2024. Zo gaat de gasprijs voor variabele contracten van €1,3271 per kuub naar €1,4494 per kuub. Deze stijging heeft voor een groot deel te maken met de energiebelasting die stijgt.

De prijs voor stroom zal per begin 2024 wel dalen. Zo gaat het variabele tarief bij Essent van €0,3463 per kWh naar €0,3394 per kWh. Dit komt onder andere omdat de belasting over stroom zal dalen.

Wat de nieuwe Essent 3 Jaar vast tarieven zullen zijn is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk zullen deze ook meestijgen met de variabele tarieven. Daarnaast zullen de volgende dingen sowieso impact hebben op de 3 jaar vast tarieven.

 • De belasting over stroom daalt van €0,12599 per kWh naar €0,10880 per kWh.
 • De belasting over gas stijgt van €0,48980 per kuub naar €0,58296 per kuub!
 • Uw netbeheerkosten zullen met gemiddeld €100 per jaar stijgen.
 • Het prijsplafond komt te vervallen waardoor u niet meer terug kunt vallen op het lagere tarief tot 1200 m3 gas en 2900 kWh elektriciteit.

Onlangs schreef ik al een artikel over de te verwachten energieprijzen in 2024. Lees dit artikel om meer te weten te komen over de ontwikkelingen binnen de energiemarkt.

 

Driejarige energiecontract terug van weggeweest

Sinds halverwege 2023 is het bij de meeste energieleveranciers weer mogelijk om langere energiecontracten af te sluiten. Tijdens de corona periode was dit niet mogelijk, omdat energieleveranciers hun risico’s wilde beperken. Om deze reden wilden ze klanten geen vaste tarieven garanderen voor langere periodes.

Nu de energiemarkt weer aardig is afgekoeld is het weer mogelijk om uw tarieven bij Essent vast te zetten. Dit kan voor een periode van 1 jaar of 3 jaar. Hiernaast biedt de energieleverancier ook een flexibel contract dat maandelijks opzegbaar is.

 

Essent vast energiecontract - Meer zekerheid & minder risico

 

Afsluiten Essent 3 Jaar Vast niet altijd mogelijk

Ik weet persoonlijk niet precies waarom, maar het is niet altijd mogelijk om het Essent 3 Jaar Vast tarief af te sluiten. Wanneer u zelf energie opwekt door middel van zonnepanelen dan is dit product vaak niet beschikbaar. Wel kunt u kiezen voor een maandelijks opzegbaar tarief of het 1 jaar vast contract.

 

Neem deze dingen nog even in overweging

Overwegen om klant te worden bij Essent is een belangrijke beslissing, en het is goed om verschillende factoren in overweging te nemen voordat je een definitieve keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Tarieven en contractvoorwaarden: Bekijk de tarieven die Essent aanbiedt voor elektriciteit en gas. Controleer of het tarief gunstig is en lees de contractvoorwaarden zorgvuldig door, inclusief eventuele boetes bij vroegtijdige beëindiging van het contract.
 • Duurzaamheidsbeleid: Als duurzaamheid belangrijk voor u is, kijk dan naar het duurzaamheidsbeleid van Essent. Controleer of ze groene energiebronnen gebruiken en investeren in duurzame energieprojecten.
 • Klantenservice: De kwaliteit van de klantenservice is essentieel. Lees beoordelingen van huidige klanten om inzicht te krijgen in de ervaringen van anderen met de klantenservice van Essent. Een goede klantenservice is belangrijk voor een soepele interactie met de energieleverancier.
 • Aanvullende diensten: Sommige energieleveranciers bieden aanvullende diensten aan, zoals slimme thermostaten, energiebesparingsadviezen of andere extra’s. Kijk of Essent dergelijke extra diensten aanbiedt en of deze voor u van belang zijn.
 • Vergelijk met andere aanbieders: Voordat je een definitieve beslissing neemt, vergelijk de tarieven en voorwaarden van Essent met die van andere energieleveranciers. Dit kan je helpen om een weloverwogen keuze te maken en de beste deal te vinden.
 • Reviews en aanbevelingen: Lees beoordelingen en aanbevelingen van andere consumenten om een beter beeld te krijgen van de ervaringen van klanten met Essent.

Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met Essent voor specifieke vragen en om eventuele onduidelijkheden op te helderen voordat u een contract afsluit. Door grondig onderzoek te doen en verschillende aspecten te overwegen, kunt u een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van Essent als uw energieleverancier.

 

Productgegevens – alle details in één overzicht

Hieronder tonen we nog even alle belangrijke details van dit energieproduct. Hou er wel rekening mee dat deze voorwaarden continue kunnen veranderen. Na het afsluiten van uw contract krijgt u direct een overzicht met alle voorwaarden in uw bezit. Deze voorwaarden zullen onveranderd blijven terwijl uw contract loopt.

Contractduur3 jaar
CadeauKeuze Cadeaukaart t.w.v. €300
Stroom normaal€0,27443 per kWh
Stroom dal€0,27201 per kWh
Stroom piek€0,27443 per kWh
Leveringskosten stroom€0,32729 per dag
Gas€1,27934 per m3
Leveringskosten gas€0,19638 per dag
Promo codeNiet vereist
BeschikbaarheidOP = OP

 

Essent beoordelingen – is dit een fijne energieleverancier?

Een voordelig energiecontract met een leuk welkomstcadeau afsluiten is natuurlijk top. Maar een energieleverancier moet natuurlijk ook goede service en fijne producten aanbieden. Dus, hoe zit dit bij Essent?

Voor klantenbeoordelingen maakt Essent gebruik van het klanten vertellen platform. Op dit platform krijgt Essent een gemiddelde beoordeling van een 8.1 op basis van bijna 50.000 beoordelingen. Dit is dus helemaal geen gekke score.

Verder zou 88% van de Essent klanten de energieleverancier aanraden bij bekende. Dit is ook een hele nette score.

Wat ik wel uit de laatste reviews kan opmaken is dat de communicatie tussen de energieleverancier en de klant soms nog beter mag. Soms loopt dit net niet helemaal lekker waardoor teleurstellingen ontstaan.

 

Meer informatie over Essent 3 Jaar Vast

Kiezen voor een nieuw energieproduct kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat u uw nieuwe energiecontract goed doorgrond.

Bent u toch nog niet helemaal zeker van iets? Neem dan contact op met de klantenservice van Essent. Deze kunt u op werkdagen bereiken van 09:00 tot 18:00 uur. Daarnaast is de klantenservice ook op zaterdagen beschikbaar van 09:00 tot 13:00 uur.

Bellen met het Essent klantenserviceteam kan via 073-8501283.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Essent 3 Jaar Vast Tarief – hoeveel betaal ik om mijn tarieven langer vast te zetten bij Essent?”

Inhoudsopgave