Budget Energie Tarieven 3 Jaar Vast – wat kost een meerjarig energiecontract nu?

Budget Energie Tarieven 3 Jaar Vast - wat kost een meerjarig energiecontract nu?

Sinds afgelopen zomer is het bij energieleverancier Budget Energie weer mogelijk om te kiezen voor een meerjarig energiecontract. Nieuwe klanten kunnen nu hun tarief voor maar liefst 3 jaar vastzetten.

Het grootste voordeel van het vastzetten van uw energietarieven voor 3 jaar is dat u gedurende deze periode geen last hebt van prijsstijgingen. Mochten de energieprijzen dus weer explosief stijgen, dan heeft u hier geen last van.

Waar u wel rekening mee moet houden is dat u met de Budget Energie 3 Jaar Vast tarieven niet meeprofiteert van prijsdalingen in de toekomst. U kiest dus voornamelijk voor vastigheid, u weet namelijk precies waar u aan toe bent.

 

 

Tarieven Budget Energie 3 Jaar Vast (begin 2024

Momenteel betaalt u bij Budget Energie de volgende tarieven in combinatie met een 3 jaar vast overeenkomst.

 • Stroom normaal: €0,0295 per kWh
 • Stroom dal: €0,0295 per kWh
 • Stroom piek: €0,0295 per kWh
 • Vaste leveringskosten stroom: €6,99 per maand
 • Gas: €1,29834 per m3
 • Vaste leveringskosten gas: €6,99 per maand

De Budget Energie 3 jaar vast tarieven liggen momenteel iets hoger dan die voor een variabel energiecontract of een eenjarig energiecontract. Hiertegenover staat wel dat u extra zekerheid hebt wat betreft uw energietarieven in de toekomst.

 

Prijsverschil Budget Energie variabel, 1 jaar vast of 3 jaar vast

Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 2910 kWh per jaar en 1410 m3 gas betaalt u bij Budget Energie momenteel de volgende maandkosten voor de beschikbare energieproducten.

 • Variabel: €214,36 per maand
 • 1 jaar vast: €224,14 per maand
 • 2 jaar vast: €230,88 per maand
 • 3 jaar vast: €239,32  per maand

Zoals u kunt zien is het variabele energieproduct op dit moment het goedkoopste, maar deze prijzen fluctueren elke maand. U heeft hiermee dus relatief weinig zekerheid over uw energiekosten.

Wie kiest voor een vast energieproduct kan kiezen uit een overeenkomst voor 1, 2, of 3 jaar. Het eenjarige energieproduct is het goedkoopste met een kostenplaatje van €224 per maand. Wie langer zekerheid wil gaat meer betalen. Voor het tweejarige energiepakket betaalt u €6 meer per maand en voor de 3 jarige overeenkomst betaalt u €15 meer per maand. Wat toch aanzienlijk is in mijn ogen.

Wie zekerheid wil kan het beste kiezen voor de 1 Jaar Vast overeenkomst in mijn ogen. Deze overeenkomst biedt namelijk zekerheid en voordelige tarieven. Hiernaast profiteert u nu van €250 korting en gratis groene stroom in lente- en zomerweekenden.

 

Nieuw: Budget Energie dynamisch

Sinds korte tijd biedt energieleverancier Budget Energie ook een energiecontract op basis van dynamische energietarieven. Dit zijn actuele tarieven waardoor u altijd een eerlijke prijs voor energie betaalt. Voor stroom betekent dit dat u een uurprijs betaal, en voor gas dat u een dagprijs betaalt.

Met dit energiecontract bent u momenteel nog goedkoper uit. Zo betaalt u op basis van een gemiddeld energieverbruik met dit energiecontract nu €205 per maand. Hiermee is het dynamische energiecontract ruim €40 per maand goedkoper dan het 3 jaar vast energiecontract. Een flink verschil in mijn ogen.

 

Budget Energie dynamisch

 

Voor- en nadelen – Budget 3 Jaar Vast tarief

Voordelen

 • U hebt de komende drie jaar geen omkijken naar uw energiezaken.
 • Geen last van prijsstijgingen gedurende de looptijd van uw energiecontract.
 • Altijd 100% groene stroom.
 • Met de handige energie app van Budget Thuis heeft u altijd inzicht in uw energieverbruik en uw energiekosten per maand.
 • Budget Energie regelt uw overstap van A tot Z.
 • U hebt altijd recht op 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kunt u altijd nog kosteloos opzeggen.

Nadelen

 • Momenteel is het goedkoper om te kiezen voor een variabel of kortlopend energiecontract.
 • Niet altijd af te sluiten. Mensen met zonnepanelen worden regelmatig buitengesloten in verband met de extra kosten die energieleveranciers oplopen door zonnepanelen.
 • Mochten de tarieven in de toekomst dalen dan kunt u niet profiteren van deze prijsdaling.

 

Let op: Budget Energie 3 Jaar Vast niet altijd beschikbaar

Zoals hierboven beschreven is het 3-jarige energiecontract helaas niet altijd voor iedereen beschikbaar. Zo zijn veel energieleverancier momenteel actief bezig met het ontmoedigen van klant om klant te worden wanneer ze zonnepanelen hebben. Budget Energie hoort hier ook bij.

Klanten met zonnepanelen kosten energieleverancier soms veel geld. Het terugleveren van energie aan het netwerk is namelijk een duur geintje voor energieleveranciers. Om deze reden bieden energieleverancier bepaalde klanten soms geen kortingen of alleen specifieke energieproducten. Dit is best oneerlijk, maar niet verboden helaas.

 

Duurzaamheid

De stroom die Budget Energie levert is altijd 100% groen. Het overgrote deel van de groene stroom wordt opgewekt door middel van wind. Hiernaast spelen ook waterkracht en zonne-energie een kleine rol. Hieronder kunt u de verdeling per krachtbron terug vinden.

 • Windenergie: 95,8%
 • Waterkracht: 4,1%
 • Zonne-energie: 0,1%

Wie voor écht duurzaam wil kiezen kan overigens beter kiezen voor stroom uit eigen land. De groene stroom die Budget Energie levert wordt namelijk opgewekt in Frankrijk, Portugal, Spanje, en Italië. Hiermee draagt Budget Energie niks bij aan het oplossen van onze lokale energievraag.

 

Wat ga ik per maand betalen?

Door het invoeren van uw persoonlijke gegevens op de Budget Energie website kunt u direct zelf berekenen wat u op basis van de 3 jaar vast tarieven per maand gaat betalen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave