ENGIE verlengen of overstappen?

Wanneer u momenteel klant bent bij ENGIE, en uw energiecontract loopt bijna af, dan kunt u er voor kiezen om te verlengen of om over te stappen. Vaak ontvangt u enkele weken voordat uw contract met ENGIE afloopt een nieuw aanbod via de email of post. Afhankelijk van uw situatie kunt u hierop ingaan, of besluiten over te stappen naar een andere energieleverancier. Zo is het belangrijk dat het nieuwe aanbod voordelig is. En daarnaast moet u natuurlijk ook tevreden zijn over de service van ENGIE. Naast deze dingen zijn er nog diverse andere factoreen waar u op kunt letten. Benieuwd of u het beste ENGIE kunt verlengen of dat u beter kunt overstappen? Check dan hieronder onze tips!

 

Bent u tevreden met de service van ENGIE?

Om te bepalen of u uw contract met ENGIE wil verlengen is het belangrijk om te bepalen in hoeverre u tevreden bent met de service. Ontevredenheid is namelijk een van de belangrijkste redenen voor consumenten om over te stappen van energieleverancier. Zo kiezen mensen vaak voor een overstap door onduidelijke rekeningen, slechte communicatie, oneerlijke kosten of klantenportalen die niet of matig werken. Andere veelgehoorde klachten zijn;

  1. Het is erg lastig om de klantenservice van de energieleverancier te bereiken;
  2. Onverwacht vallen kosten of tarieven een stuk hoger uit;
  3. Het verbruik klopt niet of valt enorm hoog uit;
  4. Afspraken van medewerkers worden niet nagekomen;
  5. Klachten worden laat of niet opgevolgd;

Herkent u deze klachten en bent u niet tevreden met de service van ENGIE? Dan raden wij u aan over te stappen. Zo bent u ergens anders vaak goedkoper uit, en profiteert u wellicht van een betere service.

 

Is het verlengaanbod voordelig?

Wanneer u tevreden bent met de service van ENGIE dan kunt u hierna nagaan of het verlengaanbod wel voordelig is. U wil toch niet veel te veel betalen? Wij raden u aan om op basis van uw verbruik het aanbod van ENGIE te vergelijken met één over meerdere energievergelijkers. Zo ziet u direct of u veel te veel gaat betalen, of dat het verlengaanbod wel voordelig is. Over het algemeen betalen loyale klanten altijd meer, en daarom is overstappen verstandig. Alleen wanneer u heel tevreden bent, en het prijsverschil maar klein is, zou u kunnen overwegen om klant bij ENGIE te blijven.

 

Kiest u voor duurzaam?

Naast een goede service en voordelige prijzen vinden veel consumenten duurzaamheid ook steeds belangrijker. Energieleverancier ENGIE is niet heel duurzaam, en daarom zou u er over na kunnen denken om te kiezen voor een echt duurzame energieleverancier. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Pure Energie, Qurrent, Powerpeers of Vandebron. Al deze energieleverancier leveren 100% groene energie uit ons eigen land. Door voor deze energiebronnen te kiezen levert u direct een bijdrage aan de energietransitie in Nederland. In onze energievergelijker kunt u onder andere aangeven of u wilt kiezen voor 100% duurzame energie uit Nederland. Maak de duurzaamheid van uw energie u niet zo veel uit? Dan zou u gewoon klant bij ENGIE kunnen blijven.

 

Niet verlengen bij ENGIE?

Bent u er over uit dat u niet wilt verlengen bij ENGIE? Dan is het tijd om te kiezen voor een andere energieleverancier. Al enkele (1/2 maanden) weken voor het aflopen van uw energiecontract kunt u zich aanmelden bij een andere aanbieder. Deze aanbieder kunt u eenvoudig vinden door onze energievergelijker te gebruiken en te bekijken wat voor u de goedkoopste energieleverancier is. Naast deze vergelijker vindt u op onze website overigens ook diverse handige overzichten met de beste energie acties! Door gebruik te maken van deze acties profiteert u van leuke welkomstcadeaus zoals een gratis tablet of een gratis Playstation!

 

Hoe kan ik ENGIE verlengen?

Wanneer u heeft besloten dat u wil verlengen bij ENGIE dan kunt u dit eenvoudig doen via de ‘’MijnENGIE’’ omgeving. Dit is een online klantenportaal op de website van ENGIE waar u eenvoudig zelf energiezaken kunt regelen. Hoe het werkt? Zorg dat u een eigen account hebt en log in via de ENGIE website. Ga vervolgens naar de pagina ‘’Mijn Overeenkomst’’ en bekijk of de knop ‘’Verleningsaanbod’’ al zichtbaar is. Zo ja, neem dan het aanbod door en verleng via de site wanneer alles klopt. Staat er nog geen verlengaanbod voor u klaar? Neem dan contact op met de ENGIE klantenservice voor een aanbod op maat.

 

ENGIE verlengen via MijnENGIE
ENGIE verlengen via MijnENGIE

 

Kies op tijd!

Of u nu wilt verlengen of niet, zorg dat u op tijd uw keuze maakt! Wanneer u contract afloopt en onderneemt geen actie dan zal u over gaan op de zogenoemde slaperstarieven. Dit zijn erg hoge tarieven voor stroom en gas die klanten betalen die niet zo goed op hun energiezaken letten. Wanneer u energie afneemt tegen slaperstarieven dan betaalt u zo honderden euro’s te veel, en dat is zonde! Om deze reden raden wij u altijd aan om op tijd een keuze te maken!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave