Vattenfall neemt Delta Energie over

Opnieuw een overname binnen het Nederlandse energielandschap. Nu neemt Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, het Zeeuwse Delta Energie over. Het Zweedse energieconcern wil Delta onafhankelijk van Nuon actief laten blijven binnen de Nederlandse energiemarkt. Hoeveel geld er met de overname gemoeid gaat is niet bekend gemaakt.

 

Delta Energie blijft bestaan

Ondanks dat Delta Energie wordt overgenomen door het moederbedrijf van Nuon zal het gewoon merk gewoon blijven bestaan. Er zal voor klanten dus voorlopig niets veranderen. Daarnaast zullen er waarschijnlijk ook geen banen verloren gaan. Op dit moment werken er ongeveer 500 werknemers op de kantoren in Middelburg en Vlissingen.

 

Mooie kans

Een woordvoerder van Vattenfall noemt de overname ‘’een mooie kans’’. Met de aankoop van Delta wil Vattenfall haar positie binnen de Nederlandse energiemarkt versterken. Op dit moment levert Delta energie aan ongeveer 170.000 klanten. Het paradepaardje van Vattenfall, Nuon, levert momenteel energie aan ongeveer 2 miljoen klanten. Hiermee is het de grootste energieleverancier van Nederland.

 

“We leveren al wel honderd procent Zeeuws groene stroom. We hebben dus al een stap gezet, maar voor de energietransitie die noodzakelijk is om de klimaatdoelen te halen, moeten we nog enorme stappen zetten. Dat vereist schaalgrootte en slagkracht. Vattenfall levert beide.” aldus een woordvoerder tegenover de lokale krant PZC.

 

Nog niet rond

De overname is overigens nog niet helemaal rond, de ondernemingsraad van Delta Energie en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) moeten de overname nog goedkeuren. Dit proces zou nog enkele weken in beslag kunnen nemen.

 

Stabielere toekomst?

Met Vattenfall als nieuwe eigenaar gaat Delta Energie misschien een wat stabielere toekomst tegemoet. Zo was er in 2016 nog een reddingsplan nodig om het bedrijf financieel in leven te houden. Daarnaast gingen er 100 tot 200 banen verloren. Daarna werd het bedrijf ook nog eens gesplitst in een tak die energie produceert (PZEM), en een tak die zich bezig houdt met telecomdiensten en energie (Delta). Al met al een behoorlijk turbulente tijd voor het Zeeuwse bedrijf.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave