Energie vergelijken in Amsterdam

Energie vergelijken in Amsterdam

Energie vergelijken als inwoner van Amsterdam? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Amsterdam. Wanneer u in Amsterdam woont dan kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Vattenfall, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Amsterdam, de toeristische trekpleister van Nederland!

Amsterdam is een stad in Noord-Holland. De stad ligt aan de Amstel, en heeft daarom ook haar naam gekregen. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, en is daarmee ook een belangrijk politiek en economisch centrum. Amsterdam is een van de meest bezochte steden ter wereld, en trekt jaarlijks vele miljoenen toeristen. De stad heeft een rijke historie, en is vooral bekend om haar cultuur en kunst. Amsterdam staat ook bekend om haar tolerantie, en heeft een aantal wereldberoemde musea, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Amsterdam is ook een belangrijke havenstad, en heeft een van de grootste havens ter wereld. De stad is daarnaast ook bekend om haar uitgaansleven, en heeft een aantal bekende feesten, zoals Koningsdag en de Gay Pride. Amsterdam heeft ongeveer 850.000 inwoners, en is daarmee een van de grootste steden van Nederland.

Inwoners van Amsterdam zijn niet altijd tevreden met de grote hoeveelheid toeristen. Daarnaast zijn ook de meeste Amsterdammers niet te spreken over de hoogte van de energierekening. Deze is namelijk de afgelopen jaren flink gestegen!

 

Amsterdamse energiemarkt

Vroeger konden inwoners van Amsterdam maar kiezen voor één energieleverancier. Namelijk voor Nuon (nu Vattenfall). Maar sinds de liberalisering in 2014 zijn alle Nederlanders vrij om hun eigen energieleverancier te kiezen. Een slimme zet, aangezien energieleveranciers nu met elkaar moeten concurreren. Hierdoor profiteert u als consument onder andere van meer voordeel, een betere service en innovatieve producten. En wanneer u nu overstapt profiteert u ook nog eens van een lagere energierekening. Loyale klanten betalen namelijk altijd meer! En overstappen is heel eenvoudig, alles wordt namelijk voor u geregeld!

 

Energieleveranciers vergelijken in Amsterdam

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.

 

 

Netbeheerder Amsterdam

Als inwoner van Amsterdam kunt u zelf uw energieleverancier kiezen, maar niet uw netbeheerder. Dit komt omdat de overheid netbeheerders heeft aangewezen voor specifieke gebieden. Liander is momenteel de netbeheerder voor de regio Amsterdam. Hiermee is het dan ook verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het Amsterdamse energienetwerk. Daarnaast regelt het ook stroom- en gasaansluitingen bij Amsterdammers thuis. Voor alle vragen betreffende aansluitingen, storingen en meters kunt u dan ook bij Liander terecht.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadswarmte in Amsterdam

In Amsterdam zijn ook veel huishoudens en bedrijfspanden aangesloten op het warmtenet. Dit is een ondergronds leidingnetwerk gevuld met warm water. Dit water is afkomstig van elektriciteitscentrales die hun restwarmte graag nog nuttig gebruiken binnen de stad. Door gebruik te maken van stadswarmte verbruikt de stad Amsterdam minder gas en stoot het dus ook minder CO2 uit. Hierdoor draagt het bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad.

Momenteel is stadswarmte onder andere beschikbaar in Amsterdam Zuidoost, IJburg, Nieuw West & Noord en het Olympisch kwartier. Uw leverancier van stadswarmte kunt u in Amsterdam niet zelf kiezen. Hier is energieleverancier Nuon namelijk altijd verantwoordelijk voor. U kunt wel zelf kiezen voor uw stroomleverancier. Ook dit kan via onze energievergelijker.

 

Primeur: Grootste zonnedak Amsterdam biedt klimaatneutrale warmte aan huishoudens

Opnieuw een duurzame primeur in Amsterdam. Westpoort Warmte heeft in de circulaire nieuwbouwwijk Buiksloterham het grootste zonnedak van Amsterdam aangelegd. Door middel van de 1.680 zonnepanelen levert energieleverancier Vattenfall klimaatneutrale warmte aan lokale sociale huurwoningen. Met dit innovatieve project wil Amsterdam een extra boost geven aan haar duurzaamheidsdoelstellingen.

De nieuw circulaire wijk Buiksloterham zal de komende jaren verreizen op de Noordelijke IJ-oever. Op dit moment liggen hier enkel nog braakliggende kavels en oude industriële gebouwen. Binnen enkele jaren zal dit gebied omgetoverd worden tot 4.500 woningen en werkplekken. Om deze gebouwen van warmte te voorzien zijn nu alvast 1.680 zonnepanelen gerealiseerd op het dak van een parkeergarage. Dit project van Vattenfall en afvalenergiebedrijf AEB zal duurzame warmte bieden aan 550 woningen van De Alliantie. Hiermee is het concept fossielvrij leven weer een stapje dichterbij.

Vanaf 2040 wil de gemeente Amsterdam aardgasvrij zijn. Als alternatief voor het verwarmen met gas kiest de hoofdstad vooral voor lokale warmtenetten. In de komende jaren wil Amsterdam in totaal 240.000 woningen gaan aansluiten op warmtenetten.

 

Energieplan Amsterdam; Volop zonnepanelen

Onlangs presenteerde Amsterdam de nieuwe Regionale Energie Strategie. In dit plan staat onder andere verwoord hoe de gemeente haar duurzame energiedoelstellingen wil behalen. Uit het plan blijkt dat er vooral wordt ingezet op zonnepanelen. Onder het motto ‘’geen dak onbenut’’ zullen er flink meer zonnepanelen geplaatst worden. Hierbij gaat het niet alleen om daken van huizen en bedrijven, maar ook langs snelwegen, op parkeerplaatsen en op ongebruikte grond. Daarnaast moeten er ook meer windmolens bij komen in Amsterdam. Door deze extra capaciteit moet 80 procent van alle huishoudens in de hoofdstad van duurzame energie voorzien kunnen worden.

Kernpunten conceptstrategie;

  • Amsterdam wil in 2030 127MW windenergie realiseren door het bijbouwen van windmolens. Op dit moment bedraagt het vermogen 66MW. De gemeente onderzoek de volgende gebieden om windmolens te plaatsen; Havengebied, Noorder IJplas & haven Noord, Ten Noorden Ring A10 Noord, Zeeburgereiland/IJburg/Sciencepark, Gaasperplas en Driemond, Amstel III en omgeving en Amsterdam Zuid.
  • In 2030 wil Amsterdam minimaal 50% van het dakoppervlak inzetten voor de opwek van duurzame zonne-energie. Hiermee moet zonne-energie goed worden voor 400 MW duurzame energie. Dit staat gelijk aan het verbruik van 200.000 huishoudens.
  • Om beter te kunnen voorzien in de warmtevraag wil Amsterdam onderzoek gaan doen naar potentiele warmtebronnen. Hiermee wil de gemeente nieuwe duurzame, betaalbare en toekomstbestendige warmtebronnen vinden zoals geothermie, restwarmte van datacenters en aquathermie.

Amsterdam is de eerste gemeente die een dergelijke conceptstrategie heeft gepresenteerd. Verwacht wordt dat ook andere gemeenten een dergelijke plan zullen opstellen binnen afzienbare periode. In totaal heeft Nederland 30 energieregio’s. Al deze regio moeten uiterlijk in juni een Regionale Energie Strategie hebben opgesteld. Door de uitvoering van deze plannen moeten de doelstellingen uit het Klimaatakkoord in zicht komen.

 

Populairste Aanbiedingen in Amsterdam

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Amsterdam. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Goedkoopste energieleverancier Amsterdam

Bent u benieuwd wat de goedkoopste energieleverancier van Amsterdam is? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Door het invoeren van uw postcode, huisnummer en verbruiksgegevens kunt u nauwkeurig berekenen bij welke energieleverancier u het voordeligste uit bent. Daarnaast maakt onze energievergelijker het mogelijk om nog te filteren op diverse voorkeuren zoals aanbieder, duurzaamheid en contractduur. Zo komt u precies uit bij het energiecontract zoals u het wilt hebben.

 

Ontwikkeling energieprijzen Amsterdam

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Amsterdam. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 

Duurzame ambities Amsterdam

In de afgelopen tijd heeft Amsterdam aangegeven dat het grote ambities heeft op het gebied van duurzaamheid. Zo wil de gemeente in het jaar 2030 minimaal 55% minder CO2 uitstoten, en in 2050 minimaal 95% minder CO2 uitstoten. Om deze doelstellingen te halen zal de gemeente in de komende jaren ruim 150 miljoen euro gaan investeren in schone energie. Speerpunten hierbij zijn om de stad per 2040 aardgasvrij te maken (woningen en gebouwen), vervoer te verduurzamen, energie neutraal te gaan bouwen en de industrie schoner te maken. In de Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal 2050 zal het college van Burgemeesters en Wethouders (B&W) alle plannen en doelen bekend gaan maken. Alle gemaakte afspraken en doelen zullen vervolgens worden vastgelegd in een Amsterdams Klimaatakkoord, dat in 2019 moet worden ondertekend door alle partners waaronder de industrie en het bedrijfsleven.

 

Gemeente Amsterdam kiest voor Greenchoice

Eind vorig jaar (2018) maakte de gemeente Amsterdam bekend dat Greenchoice de gemeente de komende 15 jaar van energie zal voorzien. Hierbij gaat het om een duurzame mix van energie opgewekt door middel van wind, zon en biomassa in ons eigen land. Deze mix zal vervolgens op termijn omgezet worden naar 100% duurzame Nederlandse windenergie. Om dit mogelijk te maken zal de energieleverancier ongeveer 20 tot 65 nieuwe windmolens moeten bijbouwen. Naast de gemeente stappen ook Brandweer Amsterdam-Amstelland, Afval Energie Bedrijf, het Stedelijk Museum, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en de Nationale Opera en Ballet over op duurzame energie van Greenchoice. Bij elkaar gebruiken deze organisaties net zo veel energie als 36.000 Nederlandse huishoudens.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave