Nuon

Over

Nuon is één van de grootste energieleveranciers (energiereuzen) van Nederland. Het levert namelijk stroom en gas aan meer dan 1,9 miljoen particulieren, organisaties en bedrijven in heel Nederland. Energiebedrijf Nuon is een klein onderdeel van het grote Vattenfall. Een van Europa’s grootste bedrijven op het gebied van de productie en distributie van onder andere stroom, gas, warmte en koude.

Naast de levering van stroom en gas biedt Nuon haar klanten ook een groot aanbod aan energiebesparende diensten en producten aan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het Nuon Energiedak,  extra isolatie, een zuinigere CV-Ketel, slimme ventilatie en het vervangen van oude apparatuur. In totaal produceert deze energieleverancier ongeveer 18 terawattuur aan elektriciteit en het heeft in Nederland ongeveer 4.500 werknemers. Oftewel, een van de grote spelers binnen de Nederlandse energiemarkt. Wilt u meer weten? Lees dan hieronder verder of bekijk hier de website van Nuon!

Update: Vanaf oktober 2019 gaat Nuon verder onder de naam Vattenfall!

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: Nuon. (Vattenfall)
Actief in: Nederland.
Markt: Particulier en Zakelijk.

Adres: Postbus 40021
6803HA Arnhem

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.
Lid geschillencommissie: Ja.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Acceptgiro: Mogelijk.
Kosten per acceptgiro: €1,82
Automatisch incasso: Ja. (Mogelijk)
Kosten 1e herinnering: €0,-
Kosten 1e herinnering: Minimaal €40,-
Kosten verhuizing: Gratis.

Voorschotsgegevens

Wijziging mogelijk: Ja.
Methode: Online.
Hoeveelheid: Onbeperkt.
Verlaging: Maximaal 10%
Verhoging: Onbeperkt.

Extra diensten

Online diensten

Online meterstanden doorgeven.
Aanmelden voor Blijven Loont.
Een verhuizing doorgeven.
Maandvoorschot wijzigen.
Persoonlijke gegevens wijzigen.
Maandfactuur bekijken.
Energieverbruik bekijken.
Ontdek uw bespaarkansen.

Overige

Overige

Duurzaamheid: Niet duurzaam.
Een van de grootste energieleveranciers.
Meer dan 2 miljoen klanten!

Downloads

Stroometiket.
Algemene voorwaarden.

 

Nuon vergelijken

Wilt u alle energiepakketten van Nuon of prijs vergelijken? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Met onze energievergelijker vergelijkt u eenvoudig energiepakketten van Nuon en de andere bekende energieleveranciers. Op deze manier weet u direct waar u het voordeligst uit bent! Voer hieronder u verbruik in en check direct wat voor u het goedkoopste is.

Waarom Nuon?

goedkope-energie-en-gas-energieleverancier-nuon

Wanneer u kiest voor NUON dan kiest u voor een betrouwbare, goedkope en ook duurzame energieleverancier. Binnen de visie wordt er vooral gekeken naar een lange termijn groei voor hun klanten, aandeelhouders, het milieu en de maatschappij als totaal. Eind 2012 waren er ongeveer 5.200 mensen werkzaam bij deze energieleverancier. De samenwerking met Vattenfall, een van de grootste elektriciteit- en warmteproducent van Europa, zorgt voor een betrouwbare en goedkope levering van energie en gas. De energieleverancier is dit jaar door de Consumentenbond beoordeeld met een 6,5. Meer weten? Lees hier meer over Nuon!

Voordelen

Voordelen Nuon Innovatieve producten.Voordelen Nuon Deskundig personeel.
Voordelen Nuon Kies uit een groot aanbod.Voordelen Nuon Kies voor jarenlange ervaring.
Voordelen Nuon Duurzaam en bewust.Voordelen Nuon Ontvang advies aan huis.
Voordelen Nuon Altijd betrouwbare levering.Voordelen Nuon Profiteer ook van Nuon Exclusief!

 

Oplopende korting tot 25% met Nuon Blijven Loont!

Bij energieleverancier Nuon doen ze al een tijdje wat nieuws. Ze belonen namelijk ook vaste klanten met een mooie korting. Profiteer nu ook van ‘Blijven loont’! Met Blijven Loont profiteert u als loyale klant van Nuon van een jaarlijks oplopende korting op stroom. Dus hoe langer u klant blijft, hoe hoger de korting wordt! (Maximaal 25% op de kosten voor stroom.) Dit energiecontract is maandelijks opzegbaar en de standaard korting geldt zolang u klant blijft. U kunt op deze manier profiteren van een oplopende korting tot wel 25 procent op het leveringstarief van stroom per kWh! Wanneer u nu overstapt naar Blijven Loont dan profiteert u direct van 5% korting op het leveringstarief van stroom per kWh! Meer weten over deze unieke actie of direct uw maandbedrag berekenen? Ga dan naar de website van Nuon!

 

Nuon Blijven Loont voor vaste klanten

 

Nuon wordt Vattenfall

In de komende jaren zal de naam van Nuon veranderen naar de naam van haar moederbedrijf, Vattenfall. Energieleverancier Nuon wijzigt de naam naar de naam van de Zweedse eigenaar aangezien het zo denkt meer te kunnen bereiken in strijd tegen klimaatverandering. Onder één naam kan het bedrijf nog grotere stappen zetten en actief werken aan het betaalbaar maken van schone energie uit duurzame bronnen. Om deze reden zal u de naam Vattenfall steeds vaker gaan tegenkomen. Eerst naast de merknaam van Nuon, en later als de nieuwe naam van Nuon.

Voor u als klant zal er niks veranderen. Zo is Nuon al 10 jaar eigendom van het Zweedse bedrijf, en zullen dingen gewoon doorgaan zoals ze altijd zijn gedaan. U zal alleen op termijn een andere naam en logo op uw post zien. Daarnaast zal u ook merken van Nuon een steeds sterkere focus op duurzaamheid heeft. Hiermee moet het namelijk mogelijk worden om binnen één generatie helemaal fossielvrij te worden!

 

Aanbiedingen Nuon

Wilt u overstappen naar Nuon? Dan hebt u momenteel de keuze uit een ruime hoeveelheid aanbiedingen. Zo kunt u nu profiteren van Nuon Blijven Loont, €155,00 Korting op Groene Stroom of €200,00 Korting met de Nuon Powerdeal. Naast deze aanbiedingen kunt u ook kiezen voor een gratis Alternate Cadeaubon, een Fletcher Arrangement of 3 maanden gratis stroom. En naast deze aanbiedingen zijn er momenteel nog meer aanbiedingen actief. Check in onderstaande tabel een overzicht met alle actieve energie aanbiedingen van Nuon!

AanbiedingType KlantLooptijd Aanmelden
Gratis Bol.com Cadeaubon (€300,00)Nieuwe1 JaarVerlopen
Vattenfall Overstapdeal (€300,00 Korting)Nieuwe1 JaarVerlopen
Vattenfall Energiecadeau XL - Cadeau tot €350,00Nieuwe1 JaarVerlopen
Gratis Galaxy Tab A7 (4G)Nieuwe1 JaarVerlopen
Gratis Philips Airfryer XXLNieuwe1 JaarVerlopen
Gratis Nintendo Switch LiteNieuwe1 JaarVerlopen
Gratis LG HD-televisieNieuwe1 JaarVerlopen
Gratis Airpods 2 + oplaadcaseNieuwe1 JaarVerlopen
Vattenfall Weekdeal; Elke week iets nieuws!Nieuwe1 JaarVerlopen
€155,00 Korting op Groene Stroom!Nieuwe1 JaarVerlopen
2 x Welkomstcadeau (€149,00)Nieuwe1 JaarVerlopen
Albert Heijn Cadeaukaart (€80,00)Nieuwe1 JaarVerlopen
25% Korting + POWERplus Solar ChargerNieuwe1 JaarVerlopen
Vattenfall ExclusiefBestaanden.v.t.Verlopen
Vattenfall Blijven LoontBestaanden.v.t.Verlopen

 

Overstappen naar Nuon

Wilt u ook profiteren van de voordelen van Nuon? Dat is tegenwoordig heel snel geregeld. Overstappen is namelijk heel eenvoudig en kost u slechts enkele minuten. Wanneer u een voordelig en passend energieproduct op de website van Nuon gevonden heeft kunt u zich eenvoudig online aanmelden. Na uw online aanmelding krijgt u automatisch bevestiging via mail of post en direct gaan uw 14 dagen bedenktijd in. Binnen deze bedenktijd kunt u altijd nog zonder opgaaf van reden annuleren. Wanneer uw bedenktijd verlopen is wordt uw overstap door Nuon in gang gezet. Dit wordt allemaal voor u gedaan, ook wordt uw eventuele huidige energiecontract voor u opgezegd. U hoeft zelf voor de overstap alleen eenmalig uw meterstanden door te geven, op basis hiervan kan uw oude energieleverancier namelijk een juiste eindafrekening maken. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Nuon.

 

Energiepakketten bij Nuon

U kunt bij energieleverancier Nuon een keuze maken uit diverse voordelige energiecontracten voor een onbepaalde periode of een vaste periode. De Vaste Prijs energiepakketten hebben een vaste looptijd. Namelijk 1,2, 3 of 5 jaar. De Flexibele energiepakketten hebben een variabele energieprijs en zijn maandelijks opzegbaar. Hiernaast kunt u tevens kiezen voor de voordelige Nuon Blijven Loont actie, waarbij u profiteert van een oplopende korting op stroom tot wel 25 procent! Wanneer u op zoek bent naar een milieubewust energiepakket dan kan u kiezen voor het energiepakket Groen, dit is een extra bewuste keuze. Bekijk en vergelijk hieronder de verschillende energiepakketten of lees meer op de website! Bekijk hier alle energiepakketten van Nuon!

Vattenfall (Nuon) 1 Jaar Vast

Nuon Groen

Nuon Blijven Loont

Vaste lage tarieven.Vaste lage tarieven.Altijd een actueel tarief.
Nuon regelt uw overstap.100% Groene stroom.Nuon regelt uw overstap.
€250,00 Korting!€155,00 Korting!Tot 25% korting op stroom!

 

Nuon Zakelijk

Bent u ondernemer? Of misschien een winkel of groot bedrijf? Energieleverancier Nuon biedt ook veel verschillende energiecontracten voor het MKB, ZZP’ers en Grootzakelijke klanten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van zakelijke energie? Bekijk hier alle energiecontracten voor zakelijke klanten!

 

Stadswarmte Nuon

Op dit moment is Nuon een van de grootste leveranciers van stadswarmte in Nederland. Op dit moment levert de energieleverancier warmte aan ongeveer 120.000 huishoudens en 1.800 bedrijven. Hierbij gaat het voornamelijk om adressen in Almere, Amsterdam, Arnhem, Ede, Leiden, Rotterdam en Nijmegen. Wanneer u stadswarmte ontvangt van Nuon dan stoot u ongeveer 50% minder CO2 uit vergeleken met een traditioneel verwarmingssysteem op aardgas. Lekker duurzaam dus! Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over stadswarmte van Nuon!

 

Elektrisch rijden met Nuon

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om elektrisch te rijden. Om deze mensen te ontzorgen biedt Nuon diverse services op het gebied van duurzaam rijden. Zo kunt u bij Nuon terecht voor laadpalen en een laadpas. Hiermee zorgt u er voor dat u uw auto altijd en overal zorgeloos kunt opladen. Thuis, onderweg of op de zaak. U rijdt altijd weg met een volle accu! Kiezen voor een laadpaal van Nuon kent diverse voordelen. Zo zorgt Nuon voor alles; van de aanschaf tot installatie. Daarnaast biedt Nuon een alles-in-1-pakket tegen zeer scherpe prijzen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. En wanneer u gebruik maakt van een openbare laadpaal dan ‘’tankt’’ u altijd 100% duurzame energie afkomstig van Nederlandse windmolens. Bestel uw laadpas of laadpaal nu extra voordelig via de website van Nuon!

 

Energie besparen met Nuon

Nuon is er ook om u te helpen bij het besparen op uw energieverbruik. Door deskundig advies, handige tips en levering en installatie van bijvoorbeeld isolatieoplossingen, nieuwe HR-ketels en andere energieproducten kunt u uw energiekosten flink naar beneden schroeven. Ook voor de installatie van zonnepanelen is dit uw energieleverancier. Meer weten over de mogelijkheden om energie te besparen? Lees dan meer op de website van Nuon!

 

Storingen

Heeft u last van een storing? Maak hier dan melding van! Hebt u geen stroom thuis? Of wordt uw water niet warm omdat u geen gas heeft? Meldt dan uw storing op het gratis telefoonnummer 0800-9009. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar voor al uw stortingen op het gebied van stroom en gas.

 

Annuleren

Hebt u zich bij Nuon aangemeld? Maar hebt u zich bedacht? Dan kunt u uw aanmelding annuleren. Die kan binnen 14 werkdagen na uw aanmelding. Maar hoe eerder, hoe beter! Wanneer u uw aanmelding op tijd annuleert is dit volledig kosteloos. Alle energieleveranciers zijn namelijk online verplicht om 14 dagen bedenktijd te bieden. Dus wilt u uw aanmelding nog annuleren? Neem dan direct contact op met de Nuon klantenservice.

 

Nuon Klantenservice

Hebt u een vraag? Wilt u uw contract opzeggen? Of wilt u een klacht doorgeven? Neem dan contact op met de Nuon klantenservice. U kunt de Nuon klantenservice op werkdagen bereiken tussen 08:00 en 22:00. Maak hiervoor gebruik van de chat op de Nuon website. Hebt u liever persoonlijk contact? Bel dan naar het telefoonnummer 0900 0808. Dit nummer is bereikbaar tussen 08:00 en 18:00. U betaalt hiervoor alleen uw gebruikelijk belkosten. Vanuit het buitenland is dit nummer overigens te bereiken via + 31 26 845 02 71. Bent u klant als ondernemer? Bel dan naar het nummer 020 89 20 255. Dan krijgt u direct contact met de Ondernemersdesk.
Naast de chat en telefoon kunt u Nuon ook bereiken via Social Media. Nuon is namelijk op werkdagen van 08:00 tot 21:00 uur aanwezig of Facebook en Twitter.

Bezoekadres Nuon
Hoekenrode 8, Amsterdam-Zuidoost

 

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan kan uw Nuon energiecontract gewoon meeverhuizen! Het is dan wel belangrijk dat u uw verhuizing tijdig doorgeeft. Op deze manier weet u zeker dat uw weer tijdig stroom en gas in uw nieuwe woning heeft. Geef uw verhuizing 2 weken voor de sleuteloverdracht door via het verhuisformulier op de website van Nuon. Geef vervolgens uw meterstanden 5 dagen na uw sleuteloverdracht door. Hiermee kan Nuon namelijk tijdig een eindafrekening voor uw oude woning maken. Deze ontvangt u binnen 4 weken na uw verhuizing. Overigens raden wij na een verhuizing wel aan om de markt opnieuw te vergelijken. De kans is namelijk groot dan uw stroom- en gasverbruik gewijzigd is. Waardoor de kans groot is dat u te veel betaalt!

 

Verlengen

Bent u tevreden met uw contract bij Nuon? Dan is het ook mogelijk om uw contract te verlengen. Vlak voor het verlopen van uw huidige contract ontvangt u altijd een nieuw aanbod van Nuon. Laat u niks weten? Dan gaat u automatisch over op de variabele tarieven. Accepteert u het verlengaanbod? Dan ontvangt u vaak weer stroom en gas tegen scherpe vaste tarieven. Ondanks dat verlengen soms aantrekkelijk lijkt adviseren wij altijd wel om het aanbod met de markt te vergelijken. De kans is namelijk aanwezig dat u ergens anders flink goedkoper uit bent.

 

Klachten

Het kan natuurlijk zijn dat u niet tevreden bent. Geef dan uw klacht door aan Nuon! Dan kunnen jullie de klacht namelijk eventueel samen oplossen. Neem contact op met de klantenservice door te bellen of gebruik te maken van de live chat. De klantenservice is aanwezig tussen 08:00 en 22:00 uur (op werkdagen). En komt u er samen niet uit? Stuur dan u klacht rechtstreeks naar het managementteam Klantenservice van Nuon. Dan neemt Nuon binnen 5 dagen na het ontvangen van uw brief contact met u op.

Management Nuon Klantenservice Klachtbehandeling
PAC 1RA1261
Postbus 41920
1009 DC Amsterdam

Wanneer u vervolgens nog niet tevreden bent met de oplossing dan kunt u contact opnemen met De Geschillencommissie. Deze zullen uw klacht behandelen en een bindend advies uitbrengen omtrent de oplossing.

 

Nuon opzeggen

Bent u Nuon klant? En wilt u opzeggen? Dat kan heel eenvoudig. Kies nu wat voor u het beste past. Wilt u energie blijven ontvangen? Kies dan gewoon een nieuwe energieleverancier uit. Deze zorgt namelijk dat uw contract bij Nuon wordt opgezegd. Wilt u helemaal geen energie meer ontvangen? Zeg dan zelf uw energiecontract op. Opzeggen kan eenvoudig en snel via mail, post of telefonisch. Wanneer u nu uw contract opzegt dan ontvangt u binnen 8 weken uw eindafrekening!

 

Veelgestelde vragen

Sinds jaar en dag is Nuon de bekendste energieleverancier van Nederland. Ondanks dat kunnen wij ons goed voorstellen dat u toch nog een vraag heeft over dit energiebedrijf. Hieronder sommen wij diverse veelgestelde vragen omtrent Nuon op. Hierbij beantwoorden wij de vraag zodat u weet waar u aan toe bent. Heeft u zelf nog een vraag? Neem dan contact met ons op en stel hem!

 

”Wat is het telefoonnummer van Nuon?”

Het standaard telefoonnummer van Nuon is 0900 0808. Dit nummer is te bereiken tussen 08:00 en 22:00. Wanneer u vanuit het buitenland belt dan kunt u contact opnemen met Nuon via + 31 26 845 02 71. Zakelijke klanten kunnen het beste direct bellen met het telefoonnummer 020 89 20 255. Hiermee komt men namelijk direct in contact met de Ondernemersdesk.

 

”Is Nuon de grootste energieleverancier van Nederland?”

Nee, uit de laatste cijfers blijkt dat energieleverancier Essent de meeste klanten heeft, ongeveer 2,5 miljoen. Nuon zelf heeft ongeveer 2 miljoen energieklanten in Nederland. Naast het merk Nuon opereert Nuon overigens ook nog op de Nederlandse energiemarkt onder de merken DELTA Energie en Powerpeers.

 

”Waarom verandert Nuon haar naam?”

In de komende jaren zal Nuon haar naam langzaam aan gaan veranderen naar Vattenfall. Dit is de naam van het Zweedse moederbedrijf van Nuon. Op deze manier wil Nuon met één sterk merk nog meer impact kunnen maken op de verduurzaming van de wereldwijde energievraag.

 

Ervaringen met Nuon

Bent u klant bij Nuon? Of klant geweest bij Nuon? Laat dan ook uw ervaring achter op onze website. Hiermee helpt u andere bezoekers tijdens het vergelijken van energie aanbieders. Klik nu op onderstaande button en laat uw ervaring achter. Positief of negatief, alle reviews worden toegelaten.

Reviews voor deze pagina zijn gesloten. Klantbeoordelingen kunnen nu worden achtergelaten op de pagina van Vattenfall, de nieuwe naam van Nuon.

Energie expert | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter