Vattenfall


Begin oktober 2018 hebben de Magnus Hall, de CEO van Vattenfall, en Nuon-directeur Peter Smink bekendgemaakt dat Nuon haar naam zal gaan wijzigen in de naam van het moederbedrijf Vattenfall. Het merk Nuon, dat alle bijna tien jaar onderdeel is van het Zweedse Vattenfall, zal in de komende tijd langzaam uit de markt verdwijnen. Om verwarring te voorkomen zal op korte termijn de namen Nuon en Vattenfall nog naast elkaar gebruikt worden.

Binnen afzienbare tijd zal Vattenfall de grootste energieleverancier van Nederland zijn. Op dit moment levert Vattenfall reeds energie van meer dan 1,9 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties binnen Nederland. Naast Nederland levert Vattenfall tevens stroom en gas in diverse andere delen van Europa. Bij elkaar is het bedrijf een van Europa’s grootste bedrijven dat zich bezig houdt met de productie en distributie van onder andere stroom, gas, warmte en koude. Ook klant worden van Vattenfall (Nuon)? Bekijk hier dan een overzicht met de laatste acties en aanbiedingen!

Update: Vanaf begin oktober 2019 gaat Nuon verder als Vattenfall. De website Nuon.nl is nu dan ook doorgezet naar Vattenfall.nl. Daarnaast worden alle marketinguitingen gewijzigd naar Vattenfall in plaats van ''Nuon by Vattenfall''.

Bedrijfsgegevens

Naam: Vattenfall
Actief in: Nederland (en Zweden, Finland, Polen, Duitsland)
Markt: Consumenten en grootverbruikers

Adres: Spaklerweg 20
1096 BA Amsterdam

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.
Lid geschillencommissie: Ja.

Betalingsgegevens

Acceptgiro: Mogelijk.
Kosten per acceptgiro: €1,82
Automatisch incasso: Ja. (Mogelijk)
Kosten 1e herinnering: €0,-
Kosten 1e herinnering: Minimaal €40,-
Kosten verhuizing: Gratis.

Voorschotsgegevens

Wijziging mogelijk: Ja.
Methode: Online.
Hoeveelheid: Onbeperkt.
Verlaging: Maximaal 10%
Verhoging: Onbeperkt.

Online diensten

Online meterstanden doorgeven.
Een verhuizing doorgeven.
Maandvoorschot wijzigen.
Persoonlijke gegevens wijzigen.
Maandfactuur bekijken.
Energieverbruik bekijken.
Ontdek uw bespaarkansen.

Overige

Duurzaamheid: Meest energieproducten zijn grijs.
Grootste energieleverancier van Nederland met 1,9 miljoen klanten.
Vattenfall is de nieuwe naam van Nuon.

Vattenfall vergelijken

Wilt u alle energiepakketten van Vattenfall op prijs vergelijken? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Met onze energievergelijker vergelijkt u eenvoudig energiepakketten van Vattenfall en de andere bekende energieleveranciers. Op deze manier weet u direct waar u het voordeligst uit bent! Voer hieronder u verbruik in en check direct wat voor u het goedkoopste is.

 

Direct naar;

 

Ontvang €250,00 korting bij Vattenfall!

Met de Vattenfall Powerdeal kunt u momenteel profiteren van €250,00 korting. Een flinke korting om te vieren vat de energieleverancier verder gaat onder de naam van het Zweedse moederbedrijf. Naast deze forse korting ontvangt u tevens stroom en gas tegen vaste lage tarieven. Deze tarieven staan 12 maanden vast. Na deze 12 maanden worden deze variabel maar kunt u ook gewoon weer overstappen. Zo kunt u dus snel weer profiteren van een andere voordelige actie. Ook hebt u altijd recht op 14 dagen bedenktijd. Tevens regelt Vattenfall uw overstap van A tot Z. Wel zo prettig. Meer weten of direct aanmelden? Ga dan naar de actiepagina op de website van Vattenfall!

 

Ontvang €250,00 korting bij Vattenfall!

 

Naamsverandering

Vattenfall, wat waterval betekent in het Zweedse, is de nieuwe naam van energieleverancier Nuon. Waarom Vattenfall? Dit is al bijna tien jaar het Zweedse moederbedrijf van Nederlands grootste energieleverancier. De reden dat er gekozen is om de merken samen te voegen is dat de directie verwacht onder één naam méér te kunnen bereiken. Wanneer de namen samengevoegd zijn wil de energieleverancier nog meer gaan inzetten op het voorkomen van klimaatverandering. Dit doet het bedrijf met als uiteindelijke doel om binnen één generatie fossielvrij te kunnen leven. En mooie focus waar we allemaal wat aan hebben!

Wanneer u momenteel klant bent bij Nuon dan verandert er weinig voor u. Zo zal de naam Nuon niet direct verdwijnen maar zullen de merken tijdelijk naast elkaar gebruikt worden. Zo wordt er waarschijnlijk vaak gesproken over ‘’Nuon, part of Vattenfall’’. Op deze manier kan iedereen rustig wennen aan de naamsverandering. Naast deze wijziging op papier ontvangt u gewoon uw elektriciteit gas en warmte zoals u dat gewend bent. Daarnaast profiteert u tevens gewoon nog van uw opgebouwde Blijven Loont korting en Nuon Exclusief voordelen. Wel zo prettig!

 

Waarom Vattenfall?

VattenfallVattenfall heeft het ambitieuze doel gesteld om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk te maken. Om deze boodschap in verschillende landen duidelijk naar buiten te kunnen dragen heeft het besloten om overal dezelfde naam te gebruiken.’’Met deze keuze investeren we in Vattenfalls toekomst. Daarbij behouden we het goede van Nuon en versterken we dat met de voordelen die Vattenfall Nederland brengt: slagkracht, schaalgrootte en expertise – hiermee wonnen we de tender voor het eerste subsidievrije windpark op zee, Hollandse Kust Zuid. Met één naam en één boodschap zijn we strategisch en financieel effectiever. Deze verandering stoomt ons klaar voor de toekomst en voor de ontwikkelingen in de energiemarkt, die steeds groter en globaler wordt. En het laat ons commitment zien aan Nederland – we are here to stay!’’ aldus Magnus Hall (CEO).

Voordelen

 
Voordelen Vattenfall Betrouwbare levering.Voordelen Vattenfall Altijd 14 dagen bedenktijd.
Voordelen Vattenfall Vattenfall regelt uw overstap!Voordelen Vattenfall Altijd scherpe acties.
Voordelen Vattenfall Kies zelf voor duurzaam!Voordelen Vattenfall Eenvoudig bereikbaar.
Voordelen Vattenfall Geen verborgen kosten.Voordelen Vattenfall Al 100+ jaar ervaring.

 

Nederland nog duurzamer!

In het verleden heeft men besloten om Nederlandse grootste energieleverancier haar eigen naam te laten houden, maar door veranderende omstandigheden wordt het merk nu toch gewijzigd in Vattenfall. Het veranderen van de merknaam is volgens de Peter Smink belangrijk omdat klimaatverandering en het tegengaan ervan nog nooit zo hoog op de agenda hebben gestaan. Om de duurzame ambities van Nuon te benadrukken heeft het bedrijf ervoor gekozen om ook verder te gaan onder het merk Vattenfall. Zo houdt Vattenfall zich al jaren actief bezig met het opwekken van duurzame energie, elektrisch vervoer en innovatieve oplossingen zoals Energiedaken. Iets wat het bedrijf ook binnen Nederland steeds meer zal uitvoeren.

 

Vattenfall in Europa

Op dit moment is Vattenfall de marktleider op het gebied van energieopwekking in Noord-Europa. Het bedrijf is vooral actief in Zweden, Finland, Polen, Duitsland en Nederland. Vattenfall werd opgericht in 1909 en op dit moment werken er bij het bedrijf ongeveer 20.000 mensen. De naam Vattenfall (waterval in het Nederlands) is een verwijzing naar de oude naam Kungliga Vattenfallstyrelsen ("Koninklijke Waterval-autoriteit"). In 2017 boekte Vattenfall wereldwijd een omzet van 135 miljoen Zweedse kronen. In totaal wist het bedrijf 127,3 TWh stroom te produceren. Het opwekken van stroom doet het bedrijf momenteel door middel van water (28%), kernenergiecentrales (41%), fossiele brandstoffen (25%) en windenergie / biomassa (6%). Hieruit blijkt dat Vattenfall ondanks de duurzame plannen nog vooral leunt op oude vervuilende energiebronnen.

 

Overstappen naar Vattenfall

Wilt u ook profiteren van alle voordelen van Vattenfall? Stap dan vandaag nog over! Aanmelden kan eenvoudig online binnen enkele minuten. Hoe het werkt? Kies uw aanbieding en lees even de voorwaarden door. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Na het doornemen van de voorwaarden kunt u uw woon- en verbruiksgegevens invoeren. Wanneer u dit hebt gedaan ziet u direct hoeveel u per maand gaat betalen. Tevreden met het aanbod? Klik dan door om uw verder te gaan met uw aanmelding.

Om uw aanmelding af te ronden hoeft u alleen enkele persoonlijke gegevens in te voeren. Hierbij gaat het onder andere om persoons- en betalingsgegevens. Wanneer u alles correct hebt ingevuld kunt u uw aanmelding nog een maal controleren. Wanneer alles klopt dan kunt u klikken op ‘’Aanmelden’’. Hierna wordt u overstap in gang gezet.

Na uw aanmelding bij Vattenfall hebt u altijd recht op 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kunt u altijd nog kosteloos zonder opgaaf van reden annuleren. Is deze periode verstreken? Dan zal Vattenfall uw huidige energieleverancier inlichten en uw contract opzeggen. Zelf hoeft u alleen eenmalig uw meterstanden door te geven, wat slecht enkele minuten van uw tijd kost. Benieuwd hoe voordelig u bij Vattenfall uit bent? Maak gebruik van onze energievergelijker en bereken het direct!

 

Energiepakketten Vattenfall

Wanneer u wilt overstappen naar Vattenfall dan zult u kunnen kiezen uit diverse energiepakketten en aanbiedingen. Afhankelijk van uw keuze zet u uw tarieven vast of kiest u voor actuele variabele tarieven. Wanneer u kiest voor een vast tarief dan staan deze vaak 1 of 3 jaar vast. Wanneer u kiest voor een variabel tarief dan zullen uw tarieven vaak twee keer per jaar wijzigen. Stijgen de prijzen op de groothandelsmarkt? Dan is de kans groot dat uw tarieven omhoog gaan! Dalen de prijzen? Dan bent u waarschijnlijk goedkoper uit! Een bijkomend voordeel van dit soort contract is dat u het maandelijks kunt opzeggen. Hieronder zullen we binnenkort alle pakketten vermelden die beschikbaar zijn bij Vattenfall.

Vattenfall 1 Jaar Vast

Vattenfall 3 Jaar Vast

Vattenfall Flexibel

Vast laag tarief voor stroom en gas.Vast laag tarief voor stroom en gas.Altijd actuele en eerlijke tarieven.
Vattenfall regelt uw overstap van A tot Z.Vattenfall regelt uw overstap van A tot Z.Vattenfall regelt uw overstap van A tot Z.
1 Jaar geen omkijken naar uw energiezaken.3 Jaar geen omkijken naar uw energiezaken.Contract maandelijks opzegbaar.

 

Uitgelichte reviews

Onderstaande reviews werden door bezoekers als zeer nuttig ervaren.

Goed geholpen door de klantenservice van @Vattenfall, verhuizing online doorgeven lukte niet, binnen drie werkdagen reactie + oplossing. Toppie.

Tim B.

Al jaren klant. Laatst aangemeld voor blijven loont. Ondanks dat het vast niet de goedkoopste is vind ik Vattenfall een prettige energieleverancier.

Danny

Vattenfall Zakelijk

Naast de consumentenmarkt richt Vattenfall zich ook op de zakelijke en grootzakelijke energiemarkt. Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, Vattenfall biedt altijd een passend en voordelig aanbod. Of u nou eigenaar bent van een winkel, zorg draagt voor de energievoorziening van meerdere bedrijfspanden of dat u een industriële grootverbruiker bent. Bij Vattenfall kunt u altijd terecht voor een voordelige, duurzame en betrouwbare energielevering. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte op maat aan via de website van Vattenfall.

 

Storingen

Bent u klant bij Vattenfall en heeft u te maken met een storing? Dat is erg vervelend. Meldt uw storing gratis via het telefoonnummer 0800-9009. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar voor al uw storingen op het gebied van stroom en gas. Na het melden van uw storing zal een team van het netbeheerder zo spoedig mogelijk het probleem gaan oplossen.

 

Annuleringen

Hebt u zich als nieuw klant bij Vattenfall aangemeld maar wil u toch afzien van deze keuze? Dan kunt u uw aanmelding kosteloos annuleren binnen uw 14 dagen bedenktijd. Dit kunt u het eenvoudigst doen door contact op te nemen met de klantenservice van Vattenfall. Wanneer u uw aanmelding binnen de bedenktijd opzegt is dit gratis en het kan tevens zonder opgaaf van reden.

 

Verhuizen en uw energiezaken

Wanneer u gaat verhuizen dan wilt u natuurlijk dat u direct energie ontvangt wanneer u in uw nieuw woning gaat wonen. Om te zorgen dat dit allemaal vlekkeloos verloopt is het belangrijk dat u uw verhuizing op tijd doorgeeft. Wanneer het lukt kunt u dit het beste minimaal 2 weken voor de sleuteloverdracht doen. Een verhuizing doorgeven kan eenvoudig en snel online via de website van Vattenfall. Wanneer u uw verhuizing tijdig aangeeft dan zal uw energiecontract gewoon meeverhuizen.

Overigens is een verhuizing wel een belangrijk moment om weer eens naar uw contract te kijken. Wanneer u groter gaat wonen zult u bijvoorbeeld waarschijnlijk meer energie gaan verbruiken. Verhuist u juist naar een kleinere woning? Dan is de kans groot dat uw verbruik daalt. Wij raden u aan om met uw nieuwe verbruik opnieuw een vergelijking te maken. De kans is namelijk groot dat u met een gewijzigd verbruik ergens anders goedkoper uit bent.

 

Vattenfall verlengen

Wanneer u tevreden klant bent bij Vattenfall dan kunt u er voor kiezen om uw contract te verlengen. Vaak ontvangt u een verlengaanbod enkele weken voor uw huidige energiecontract afloopt. Afhankelijk van hoe voordelig dit aanbod is het slim om te verlengen, of om verder te kijken. Over het algemeen geldt dat u altijd voordelig uit bent wanneer u overstapt. Overstappers ontvangen namelijk aanzienlijk betere kortingen dan consumenten die hun contract verlengen. Doet u niks en besluit u niet te verlengen? Dan gaat u over op de ‘’slaperstarieven’’. In dit geval weet u zeker dat u flink te duur uit bent.

 

Niet tevreden?

Wanneer u niet tevreden bent over de dienstverlening van Vattenfall dan is het belangrijk dat u een officiële klacht indient. Door het indienen van een klacht geeft u Vattenfall de kans om het probleem op een deskundige manier op te lossen. Klachten kunt u over het algemeen het eenvoudigst online doorgeven door middel van een klachtenformulier. Wanneer u liever belt met een medewerker dan is dit natuurlijk ook geen probleem. Op dit moment kunt u de klantenservice bereiken tussen 08:00 en 22:00 (werkdagen).

Komt u er toch niet uit met een van de medewerkers? Dan kunt u uw klacht eventueel ook nog melden aan het managementteam van Vattenfall. Wanneer u dit doet dan zal u binnen 5 dagen een reactie ontvangen met een eventuele oplossing.

Wanneer u hierna nog niet tevreden bent met de oplossing dan kunt u er voor kiezen om uw probleem aan te kaarten bij De Geschillencommissie. Dit is een onafhankelijke partij die uw klacht zal bekijken en een bindend advies uitbrengt. Op deze manier kunt u uw energieleverancier dus forceren een klacht aan te pakken wanneer u in uw gelijk staat.

 

Vattenfall opzeggen

Bent u klant bij Vattenfall en wil u graag opzeggen? Dan kan eenvoudig en snel online. Wilt u energie blijven ontvangen maar dan van een ander energiebedrijf? Dan hoeft u zichzelf niet af te melden want u nieuwe energieleverancier doet dit. Hebt u helemaal geen energie meer nodig omdat u bijvoorbeeld gaat emigreren of samenwonen? Zeg dan uw contract online of via de klantenservice op. Wanneer u nu uw contract opzegt dan ontvangt u binnen 8 weken uw eindafrekening!

 

Ervaringen met Vattenfall

Bent u klant bij Vattenfall? Of klant geweest bij Vattenfall? Laat dan ook uw ervaring achter op onze website. Hiermee helpt u andere bezoekers tijdens het vergelijken van energie aanbieders. Klik nu op onderstaande button en laat uw ervaring achter. Positief of negatief, alle reviews worden toegelaten.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

Review toevoegen
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Zelf een review toevoegen.

Vattenfall
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews