Liander


Liander bestaat al meer dan 100 jaar en is hierdoor een van de bekendste netbeheerders van Nederland. Het bedrijf verzorgt het energienetwerk in een groot deel van Noord en Midden-Nederland. Hiermee levert Liander netbeheersdiensten aan 3 miljoen woningen en bedrijven. Het bedrijf is momenteel onder andere actief in Flevoland, Friesland, Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland. Voor nu, en voor de toekomst!

Tip: Wilt u er zeker van zijn dat Liander ook uw netbeheerder is? Met het EAN-codeboek kunt u controleren wie uw netbeheerder is.

 

Werkzaamheden Liander

Liander beheert het energienetwerk voor 3 miljoen woningen en bedrijven in Nederland. Het is verantwoordelijk voor het aanleggen van kabels en leidingen en het verhelpen van bijvoorbeeld storingen. Ook maakt het energie aansluitingen voor nieuwe en bestaande woningen. Liander levert zelf geen energie, maar maakt het wel mogelijk dat energieleveranciers moeiteloos stroom en gas kunnen leveren. Ook kan het bijvoorbeeld uw energiemeter vervangen of verkleinen / vergroten. U kunt op de website van Liander meer informatie vinden over bijvoorbeeld storingen, slimme meters en technische vragen over energiemeters.

 

Werkgebied Liander

Netbeheerder Liander is actief in zes regio’s binnen Nederland. Dit is namelijk zo besloten door de overheid. Liander is aangesteld om het netwerk te overzien in deze regio’s. U kunt dan ook niet uw eigen netbeheerder kiezen. Het is alleen mogelijk dat u een andere netbeheerder krijgt wanneer u verhuist naar een andere regio.

In sommige gebieden onderhoud Liander alleen het stroomnetwerk. In andere gebieden onderhoud het zowel het stroom als het gasnetwerk. Onderstaande afbeelding toont het complete werkgebied van netbeheerder Liander.

 

Werkgebied Netbeheerder Liander

Werkgebied Netbeheerder Liander (Bron: Liander.nl)

 

Projecten Liander

In alle regio’s die Liander beheert werkt het aan diverse projecten die het energienetwerk kunnen verbeteren. Daarnaast houdt Liander zich ook bezig met duurzame oplossingen. Enkele voorbeelden van Liander’s projecten leest u hieronder.

  • Het duurzaam renoveren van 200 woningen in de Sleeswijkbuurt (Amsterdam).
  • Een proef met laadpalen voor elektrische auto’s starten in de regio Amsterdam.
  • Het koppelen van lokale energienetwerken om de leveringszekerheid te vergroten.
  • Samen met andere partners windparken in Flevoland herstructureren.
  • Leidingen vervangen om de levering van groengas mogelijk te maken.

Benieuwd wat Liander in uw regio allemaal doet? Meer informatie kunt u vinden op de website van Liander.

 

Aangesloten worden door Liander

Wanneer u opnieuw moet worden aangesloten door Liander dan komen hier kosten bij kijken. Momenteel kost dit €117,72 per energieproduct (prijs 2017). Wanneer u dus voor stroom en gas aangesloten wilt worden dan kost dit totaal €235,44. Uw netbeheerder kan u alleen opnieuw aansluiten wanneer er een nieuw energiecontract bekend is. Dit contact moet terug te vinden zijn in het Contract Einde Register (CER).

 

Liander voor het MKB

Ook ondernemers in het MKB kunnen bij Liander terecht. Dit kan onder andere voor het verkleinen of vergroten van energie aansluitingen. En ook met uw vragen kunt u bij uw netbeheerder terecht. Dit kan gaan over diverse onderwerpen zoals meters, meterstanden, slimme meters, zelf energie opwekken of energie besparen. Via de website van Liander kunt u onder andere een formulier invullen om uw vraag te stellen en te verzenden. U zult dan zo snel mogelijk antwoord ontvangen.

 

Contactgegevens Liander

Utrechtseweg 68
6812 AH Arnhem
Telefoon: 088 – 542 64 44 (tussen 08:00 en 18:00 uur)

Postadres:
Postbus 50
6920 AB Duiven

E-mail
info@liander.nl

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.