Eneco

Over

Energieleverancier Eneco is één van de drie energiereuzen die Nederland kent. Samen met Nuon en Essent bedient Eneco een zeer groot deel van de Nederlandse energiemarkt. Dit doet het onder het merk Eneco, maar ook via het onderliggende energiemerk Oxxio. Eneco heeft ruim 3.000 werknemers in dienst en heeft een totaal klantenportfolio van ongeveer 2 miljoen huishoudens in Nederland. Daarnaast bedient het meer dan 40.000 grootzakelijke energieklanten. Naast deze activiteiten binnen de Nederlandse markt richt Eneco zich ook op de energiemarkt in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en België. Hierbij ligt zich enkele jaren de focus vooral op duurzaamheid. Niet voor niets dat Eneco een 7,9 ontvangt in het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van onder andere de Greenpeace en Natuur & Milieu. Hiermee is het veruit de duurzaamste energiereus in Nederland! Ook kiezen voor duurzame energie en een betrouwbare levering? Bereken dan uw maandtarief op de website van Eneco!

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: Eneco (RWE)
Actief in: Europa.
Markt: Particulier en Zakelijk.

Adres: Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouden Gas: Ja.
Lid geschillencommissie: Ja.

Algemene voorwaarden.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Acceptgiro: Ja. (Mogelijk)
Kosten: €2,00 per acceptgiro.
Automatisch incasso: Ja. (Mogelijk)
Kosten 1e herinnering: €0,-
Kosten 1e herinnering: €20,-

Voorschotsgegevens

Wijziging mogelijk: Ja.
Methode: Online of per telefoon.
Hoeveelheid: Onbeperkt.
Verlaging: Onbeperkt.
Verhoging: Onbeperkt.

Extra diensten

Online diensten

Online meterstanden doorgeven.
Een verhuizing doorgeven.
Maandvoorschot wijzigen.
Persoonlijke gegevens wijzigen.
Maandfactuur bekijken.
Energieverbruik bekijken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Eneco ontvangt u altijd groene stroom. Deze energie bestaat uit een mix van wind- en een klein beetje zonne-energie uit Europa. Naast dit standaard product kunt u tevens kiezen voor Eneco HollandseWind, dit is 100% duurzame windstroom uit ons eigen land. U ontvangt dus standaard duurzame energie, en u kunt zelf nog eens kiezen voor een extra duurzame keuze!

Eneco vergelijken

Benieuwd wat u bij Eneco gaat betalen? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Met onze energievergelijker vergelijkt u eenvoudig de energiepakketten van Eneco en andere energieleveranciers. Zo ziet u in enkele klikken waar u het goedkoopst uit bent!

 

Waarom Eneco?

EnecoEneco verwelkomt u graag in de nieuwe wereld. Een wereld vol groene energie! Kies ook voor energie uit duurzame bronnen. Energie die is opgewekt zonder het uitstoten van schadelijke CO2-stoffen. En kiezen voor Eneco is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw jaarlijkse energierekening. Zo helpt Eneco u graag met het besparen van energie door middel van nieuwe slimme innovaties. Hierbij ligt momenteel vooral de focus op de slimme Toon thermostaat. Een handige slimme thermostaat die u inzicht geeft en helpt met het besparen van energie. Naast deze voordelen profiteert u bij Eneco van een prima service (7,4 gemiddeld) en een handige online omgeving waarin u onder andere uw maandtarief kunt wijzigen. Meer weten of direct uw maandtarief bereken? Ga dan naar de website van Eneco!

Voordelen

Voordelen Eneco Altijd 100% Groene Stroom!Voordelen Eneco Ontvang Toon gratis t.w.v. €275,00.
Voordelen Eneco Eenvoudig zelf duurzame energie opwekken.Voordelen Eneco Kies voor een vast of flexibel energiecontract.
Voordelen Eneco Regel zelf online uw energiezaken.Voordelen Eneco Overstappen is zo geregeld!
Voordelen Eneco Duurzaamste energiereus van Nederland.Voordelen Eneco Handige extra diensten zoals CV-ketel onderhoud.

 

”Heel Nederland schakelt om”

Sinds enkele jaren focust Eneco steeds meer op duurzaamheid. Om deze strategie kracht bij te zetten voert het de campagne ‘’Heel Nederland schakelt om’’. Met de campagne wil Eneco laten zien dat steeds meer Nederlanders overschakelen op groene stroom. Daarnaast wekken ook steeds meer huishoudens en bedrijven hun eigen groene energie op en rijden steeds meer mensen volledig elektrisch. Lekker duurzaam dus!

Naast deze campagne probeert Eneco met Eneco StukjeZon steeds meer mensen betrokken te krijgen bij de energietransitie. Hoe dit werkt? Met StukjeZon kan iedereen investeren in zonnepanelen, zelf als u geen eigen dak heeft. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens voordelig voor de portemonnee. Benieuwd hoe het werkt? Lees hier alles over Eneco StukjeZon!

 

Overstappen naar Eneco

Wilt u ook overstappen naar Eneco? Dat is heel eenvoudig en in enkele minuten geregeld. Klik op deze link om naar de website van Eneco te gaan. Kies hier uw energieproduct en voer uw woongegevens in. Wanneer u dit hebt gedaan kunt u uw verbruiksgegevens invoeren om uw maandtarief te berekenen. Wanneer u uw verbruik niet weet kunt u deze ook schatten met een handige module. Klik vervolgens op ‘’Bereken’’ om verder te gaan. Tevreden met het maandtarief? Klik dan op ‘’Kies’’ om verder te gaan.

Neem nogmaals uw bestelling door en klik op ‘’Ga verder’’ om verder te gaan. Voer vervolgens enkele persoonlijke gegevens in om uw aanmelding af te ronden. Wanneer u alle informatie correct hebt ingevuld dan kunt u aanmelding versturen. U ontvangt vervolgens direct bevestiging en uw bedenktijd gaat in. U hebt altijd recht op 14 dagen bedenktijd na uw aanmelding.

Wanneer uw bedenktijd is verstreken zal Eneco uw huidige energieleverancier opzeggen. Zelf hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Zo eenvoudig is het! A met al kan uw overstap in enkele weken geregeld zijn. Benieuwd wat u kunt besparen? Ga dan naar de website van Eneco!

Energiepakketten Eneco

Wanneer u nu kiest voor Eneco dan kunt u profiteren van diverse voordelige energiepakketten. Zo zet u uw tarieven met 1 Jaar Vast voor 12 maanden vast. Hierdoor hebt u geen last van prijsstijgingen. Daarnaast ontvangt u ook nog eens €100,00 korting. Naast dit energiepakket kunt u uw tarieven ook voor een langere periode vastzetten. Hierdoor hebt u nog meer zekerheid. Wanneer u uw tarieven nu 3 Jaar Vast zet dan ontvang u Toon voor slechts €99,00. Inclusief gratis installatie! En kiest u voor Eneco 4 Jaar Vast? Dan ontvangt u Toon helemaal gratis! Check hieronder waar u momenteel voor kunt kiezen!

1 Jaar Vast

3 Jaar Vast

4 Jaar Vast

12 maanden zekerheid.36 maanden zekerheid.48 maanden zekerheid.
Vaste lage tarieven.Vaste lage tarieven.Vaste lage tarieven.
Nu €175,00 Korting!Toon voor €99,00.Ontvang Toon Gratis!

 

Verkoop Eneco

Eind 2018 werd bekend dat Eneco verkocht zal worden door middel van een veiling. Momenteel is Eneco nog eigendom van 53 gemeenten, maar deze willen van de energieleverancier af. Zo zou het runnen van een commercieel energiebedrijf niet passen bij de taken van een gemeente. Tijdens de verkoop zal naast de prijs ook gekeken worden naar de duurzame ambities van de koper. De verkopende partijen vinden het namelijk belangrijk dat de reeds ingeslagen weg gehanteerd blijft. Naar verwachting zal de verkoop van Eneco tussen 2,5 en 3 miljard euro opleveren. Hierdoor kunnen enkele gemeenten waaronder Rotterdam, Den Haag en Dordrecht een flinke financiële boost verwachten.

Sinds de bekendmaking van de gecontroleerde veiling hebben al diverse gegadigden zich gemeld. Zo heeft onder andere Mitsubishi interesse, maar ook de Rabobank samen met KKR en de combinatie van Shell en PGGM. Welk bod uiteindelijk wordt geaccepteerd moet nog blijken. De aandeelhouders van Eneco buigen zich nu namelijk over de voorstellen die gedaan zijn door de gegadigden.

”Met het uitkomen van dit nieuws lijkt het erop dat de derde grootste energieleverancier van Nederland (3.500 werknemers) binnen enkele jaren een nieuwe eigenaar zal krijgen. Wat dit voor de toekomst van het energiebedrijf betekent moet nog blijken, maar huidige klanten hoeven voorlopig nog geen wijzigingen te verwachten.”

 

Energiepositief OV

Energieleverancier Eneco heeft sinds kort een nieuwe samenwerking gesloten met RET. Samen met het vervoersbedrijf wil het energiebedrijf gaan focussen op energiepositief OV. Wat Eneco daarmee bedoelt? Al het openbaar vervoer in de regio Rotterdam nog duurzamer maken. Onderdeel van deze samenwerking is de levering van 100% groene stroom vanaf 1 januari 2020. Deze energie zal opgewekt worden door middel van nieuwe opwekcapaciteit die Eneco heeft moeten bijbouwen. Door deze harde eis in de aanbesteding heeft RET gezorgd voor meer duurzame energiecapaciteit in Nederland. Jaarlijks verbruikt RET ongeveer 135 miljoen kWh stroom wat gelijk staat aan het verbruik van 43.000 huishoudens. Om deze reden heeft deze overstap een flinke impact op de verduurzaming van Rotterdam als geheel.

Naast het leveren van duurzame energie zal Eneco ook zonnepanelen gaan installeren op RET-gebouwen. Hierbij wordt er begonnen met 2.000 vierkante meter op het complex Kleiweg. Hierna wordt er gekeken of er nog meer gebouwen geschikt zijn voor de installatie van zonnepanelen. Het uiteindelijke doel van de samenwerking is om in 2030 meer duurzame energie op te wekken dan er verbruikt wordt. Vandaar de naam energiepositief OV. Om dit mogelijk te maken zal RET zelf over gaan stappen op zero emissie bussen. Waardoor het bedrijf fors minder CO2 zal uitstoten.

 

Opzeggen

Wilt u uw contract met Eneco opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice. Dit kunt u doen door te bellen met 088-8955 955. Kies na het bellen direct voor optie 2 (opzeggen). Voor een gesprek betaalt u alleen uw gebruikelijke belkosten. Wanneer u wilt overstappen hoeft u uw energieleverancier overigens niet op te zeggen. Dit regelt uw nieuwe energieleverancier namelijk! Benieuwd welke voordelige energieleverancier uw energiecontract wil opzeggen? Vergelijk het hieronder met onze handige energievergelijker!

 

Verlengen

Bent u tevreden over Eneco? Dat kunt u er voor kiezen om uw energiecontract te verlengen. Wij raden dit overigens niet aan aangezien overstappen altijd voordeliger is. Hierdoor ontvangt u namelijk hogere kortingen en meer voordeel. Toch verlengen? Bel dan met de klantenservice via 010 890 9601. Via de klantenservice ontvangt u daarna een nieuw verlengaanbod. Wij raden u aan dit aanbod met de huidige markt te vergelijken. Zo weet u precies hoe voor- of nadelig de energietarieven van Eneco zijn.

 

Klantenservice

Via de klantenservice van Eneco kunt u een hoop zaken regelen. U kunt de klantenservice van Eneco bereiken via Twitter, Facebook of telefoon. Bellen kan naar 088 – 8 955 955. Het is ook mogelijk om een bericht te versturen via het contactformulier op de website. Eventuele brieven kunt u versturen naar onderstaande adres. Gaat u verhuizen of wilt u uw gegevens wijzigen? Dit kan veelal ook via de online omgeving ‘’Mijn Eneco’’. Vaak is dit eenvoudiger dan contact opnemen met de klantenservice.

Postadres
Eneco Consumenten
Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

 

Klachten

Heb u een klacht? Vul dan het klachtenformulier op de website van Eneco in. Na het insturen ontvangt u altijd een bevestiging en binnen enkele weken een inhoudelijk reactie.

 

Storingen

Heeft u last van een storing? Geef deze dan door via het gratis telefoonnummer 0800-9009. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar voor al uw stortingen op het gebied van stroom en gas. Bent u toch nog niet tevreden met de oplossing? Laat dit dan weten. En komen jullie er samen echt niet uit? Dan kunt u altijd nog contact opnemen met bijvoorbeeld de Geschillencommissie.

 

Verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen dan verhuist uw energiecontract in principe gewoon mee. U kunt u verhuizing via uw Mijn Eneco omgeving doorgeven. Dit kost slecht enkele minuten. Wanneer u dit tijdig doet dan zorgt Eneco er voor dat uw energiecontract gewoon meeverhuist.

Tip: Check na uw verhuizing of u nog steeds wel voordelig uit bent bij Eneco. Het is goed mogelijk dat uw verbruik gewijzigd is omdat u verhuist ben. Zo kan uw woonoppervlakte zijn gewijzigd. Of het aantal bewoners. Dit heeft allemaal invloed op uw energierekening. Dus check na uw verhuizing weer waar u het goedkoopste uit bent!

 

Eneco beoordelingen

2,5
2,5 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed50%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk50%

Laatste beoordelingen

Na 1/5 uur aan de telefoon hangen

februari 8, 2023

Na 1uur aan de telefoon hangen , een persoon die blijkbaar vanaf huis aan het werk was, moment kreeg ik steeds te horen even nakijken. Na 3 kwartier werd de verbinding verbroken.

Geen steek wijzer kwam wederom met een bandje even geduld, terwijl ik contact had met een van de medewerkers.

De laatste persoon ben ik na 1/5 uur op weg geholpen naar tevredenheid.

J van der Linden

Veelste duur

december 28, 2020

We zijn een horeca bedrijf bevestigd in amsterdam we hebben net een contract jaar achter de rug met Eneco, reden einde contract veelste duur.

Voordat onze contract verliep hebben we informatief een tussentijds eindnota gevraagd Allen informatief, echter heeft Eneco uit hun voordeel en handelen verrekenningen vericht en eindnota van gemaakt zonder onze toestemming of kennis

Nu blijkt dat we naast onze termijn bedrag van 903 euros dat we netjes een altijd op tijd betaald en vordering van extra gebruik hebben van 890 euros

Hebben meerdere malen gevraagd voor herziening en op nieuw berekening te maken maar echter zonder resultaat, we hebben zelf een advocaat in armen moeten nemen

Samen gevat hun zijn niet voor de klant maar uit op onze weinig geld die we hebben en vooral wij Horeca is er echter geen bedrip of medeleven van Eneco, slechte bedrijf en niet aan te raden,

Ze moeten betere mensen in dienst nemen die voor de klant zijn en niet allen om eneco ze zaken te vullen

Tropico b vof

Niet klantvriendelijk

februari 3, 2020

Mijn ervaring is dat ik lang klant was bij Eneco sinds een jaar zijn ze niet meer klantvriendelijk je wordt afgesnauwd op de app en je wordt niet correct geholpen!!! Ik hou mijn verbruik bij via de app en ik zou 300 euro terug moeten krijgen maar nee hoor….aan het eind zeggen ze nee je moet betalen stelletje oplichters zijn het!

N

Buitensporige handelswijze

juli 29, 2019

Eneco stuurt zomaar brieven met slotsommatie voor het gebruik van Toon voor vier maanden, inclusief een maand van vorig kalenderjaar. Volgens de brief heb ik ondanks diverse incassobrieven niet betaald. Ik heb echter nooit een brief of een factuur van Eneco ontvangen, noch per post, noch per mail. Hoewel ik vorig jaar ben overgestapt naar een andere leverancier, gebruikte ik Toon nog wel. Die gaat echter vandaag nog van de muur.

Die overstap was omdat er vorig jaar zomer er iets vergelijkbaars gebeurde. Toen kreeg ik midden in de vakantieperiode een brief van de gemeente dat Eneco van voornemens was mijn elektriciteit af te laten sluiten vanwege achterstallige betaling. Toen ik ging nazoeken hoe dit zat, bleek het om een betalingsachterstand van slechts vier weken te gaan. Ook toen heb ik hieraan voorafgaand geen enkele brief of mail ontvangen. Bovendien was het zomervakantie, dus als ik weg was geweest, zoals de andere helft van Nederland, had ik bij thuiskomst pas gemerkt dat er iets aan de hand was en dat de elektriciteit was afgesloten.

De handelswijze van Eneco is buitensporig en gaat alle perken te buiten. Eneco behandelt haar klanten ten onrechte als notoire wanbetalers en “vergeet” daarbij compleet dat je volgens de Nederlandse wet een factuur hoort te versturen, plus minimaal één herinnering, voordat je een incassobrief stuurt.

Hanneke

Nooit problemen

november 8, 2016

Afgelopen jaren bij Eneco gezeten. We hebben nooit problemen gehad. Contract loopt nu af en overgestapt op een andere aanbieder die nu goedkoper is dan Eneco. Waarschijnlijk is dat gewoon bij elke energieleverancier zo, dat als je een nieuwe klant wordt je meer korting krijgt dan als je een bestaande klant bent. Geen probleem, gewoon rondkijken dus.

Tevreden klant

 

Ervaring met Eneco toevoegen

Hebt u ervaring met energieleverancier Eneco? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten met het vinden van een nieuwe energieleverancier. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave