Opzeggen energiecontract

opzeggen-energiecontract

Wilt u overstappen van energieleverancier en dus uw huidige energiecontract opzeggen? Let dan altijd op de eventuele voorwaarden van uw huidige energiecontract voordat u overstapt. Wanneer u zomaar overstapt kunt u namelijk te maken krijgen met bijvoorbeeld een overstapboete. Deze opzegvergoeding kan oplopen tot wel €125,00 per energieproduct (stroom en gas). Daarnaast is het mogelijk dat u uw welkomstkorting verspeeld. Waardoor u nog duurder uit bent. Wilt u graag overstappen naar een andere energieleverancier? Hieronder leggen wij uit hoe het opzeggen van uw energiecontract gaat in verschillende situaties.

 

Uw energiecontract met een vaste looptijd opzeggen

Hebt u een energiecontract met een vaste (bepaalde) looptijd? Bijvoorbeeld één of drie jaar? Dan mag uw energieleverancier een overstapboete in rekening brengen wanneer u voortijdig opzegt. De maximale boete (€125,00 per product) hiervoor is vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). In onderstaande tabel kunt u aflezen hoeveel u dit maximaal kan kosten. Naast deze boete moet u er ook rekening mee houden dat een eventuele welkomstkorting of welkomstcadeau geheel of gedeeltelijk moet worden terugbetaald. Neem voor meer informatie contact met uw energieleverancier op.

 

Maximale opzegvergoeding voor voortijdig opzeggen energiecontract.

ContractduurEnergieGas 
korter dan 1,5 jaar
1,5 – 2 jaar
2 – 2,5 jaar
langer dan 2,5 jaar
€50,-
€75,-
€100,-
€125,-
€50,-
€75,-
€100,-
€125,-

 

Uw energiecontract is stilzwijgend verlengd

Is uw energiecontract in het verleden stilzwijgend verlengd? En heeft uw energieleverancier hier melding van gemaakt? Dan kunt u bij het opzeggen van uw energiecontract ook te maken krijgen met een overstapvergoeding. Deze ligt wel lager dan de boete bij een normaal lopend energiecontract. Uw energieleverancier mag maximaal €50,00 opzegvergoeding per product (stroom en gas) in rekening brengen. Heeft uw energieleverancier de verlenging niet gemeld, dan mag de opzegvergoeding maximaal €25,00 per energieproduct bedragen. Tip: Sinds het jaar 2011 geldt dat contracten met een looptijd voor bepaalde tijd niet stilzwijgend verlengd mogen worden voor een langere periode. Is uw contract na 2011 afgesloten? Dan betaalt u dus geen boete!

 

Energiecontract met onbepaalde looptijd opzeggen

Heeft u een (flexibel) energiecontract zonder vaste looptijd? Dan kunt u gratis overstappen en hoeft u alleen rekening te houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Sommige energieleveranciers hanteren zelfs een kortere opzegtermijn, waardoor u nog sneller kunt overstappen. Weet u niet precies wat voor contract u hebt? Neem dan even contact op met uw huidige energieleverancier.

 

Waarom uw energiecontract opzeggen?

De belangrijkste reden dat de meeste consumenten hun energiecontract opzeggen is een groot prijsverschil. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat u de service of producten van uw huidige leverancier niet voldoende vindt. Of dat u liever een duurzamere energieleverancier kiest. Of misschien gaat u wel samenwonen met iemand die ook al een energieleverancier heeft. Elke consument heeft zijn eigen reden om over te stappen! Wilt u ook overstappen naar een ander energiebedrijf? Maak dan gebruik van onze energievergelijker en vindt uw perfecte energiepakket!

 

Overstappen van energieleverancier

Sinds enkele jaren is het heel eenvoudig om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het komt steeds vaker in het nieuws en onze ervaringen onderschrijven het ook, overstappen loont! Overstappen en uw huidige energiecontract opzeggen kent diverse voordelen;

  • Uw energiecontract opzeggen is in veel gevallen gratis.
  • Door over te stappen kunt u flink geld besparen.
  • Uw nieuwe energieleverancier zegt uw oude energiecontract op.

Bijna alle huishoudens kunnen door regelmatig over te stappen naar een andere energieleverancier flink besparen op hun jaarlijkse energiekosten. Stap ook over en bespaar!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.