Autoriteit Consument & Markt


Autoriteit-Consument-Markt-ACM-overstappenSinds 1 april 2013 liggen de verantwoordelijkheden van voorheen de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de Consumentenautoriteit en de OPTA bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De Autoriteit Consument & Markt is een onafhankelijke toezichthouder die zich sterk maakt voor zowel consumenten als bedrijven.

 

Wat doet de ACM?

De ACM ziet toe op onder andere de netbeheerders en energieleveranciers in Nederland. De ACM stelt onder andere maximum prijzen voor het transport, de aansluiting en transportaken. De ACM streeft naar een groothandelsmarkt voor gas en energie waar voldoende concurrentie bestaat. Dit zodat prijzen voor energie en gas op een efficiënte en eerlijke wijze tot stand komen. Energieleveranciers die elektriciteit of gas willen leveren aan consumenten en bedrijven hebben een vergunning nodig die wordt afgegeven door de ACM.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.