Energie vergelijken in Almere

Energie vergelijken in Almere

Energie vergelijken als inwoner van Almere? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Almere. Wanneer u in Almere woont dan kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Eneco, Energiedirect.nl, Essent, Vattenfall, Frank Energie, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Almere, een bruisende metropool!

Almere is een stad in de Nederlandse provincie Flevoland. De stad telt ruim 200.000 inwoners en is daarmee de zevende gemeente van het land. Almere maakt deel uit van de Stedendriehoek, samen met Amsterdam en Utrecht.

Almere is een jonge stad, die pas in 1976 is gesticht. Het was één van de eerste nieuwbouwsteden in Nederland en heeft sindsdien snel gegroeid. Tegenwoordig is Almere een bruisende metropool, met veel werkgelegenheid, winkels en voorzieningen.

De stad Almere heeft een rijke cultuur. Er zijn tal van musea, theaters en andere culturele instellingen. Ook is er elk jaar het Almeerderstrandfestival, een pop- en dancefestival dat aan het strand van Almere gehouden wordt.

Almere is een aantrekkelijke stad om te wonen, werken of recreëren. Kom naar Almere en ontdek deze unieke stad!

 

Energiemarkt Almere

Voorheen waren bijna alle inwoners van Flevoland standaard klant bij Nuon (nu Vattenfall). Daarnaast waren inwoners van de Noordoostpolder standaard klant bij Essent. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 zijn inwoners van Almere en Flevoland vrij om hun eigen energieleverancier te kiezen. Dit heeft als gevolg dat er steeds meer een spreiding is in energieleveranciers. Wanneer u nog nooit bent overgestapt dan bent u nog steeds klant bij Nuon en Essent. En dan betaalt u als loyale klant waarschijnlijk veel te veel. Daarom is het verstandig om over te stappen. Zo bespaart u namelijk eenvoudig honderden euro’s!

 

Energieleveranciers vergelijken in Almere

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.
 

 

Netbeheerder Almere

Uw energieleverancier kunt u sinds 2004 zelf kiezen, maar uw netbeheerder is afhankelijk van uw woonplaats. Voor Almere geldt dat bijna alle huishoudens Liander als netbeheerder hebben. Hiermee is Liander verantwoordelijk voor onder andere uw energiemeter, het transport van energie en het verhelpen van storingen. Ook is Liander verantwoordelijk voor het aanmaken van nieuwe energie aansluitingen. Mocht u van energieleverancier overstappen dan blijft Liander uw netbeheerder. Op de website van Liander kunt u meer vinden over hun diensten. Alleen wanneer u verhuist kan uw netbeheerder wijzigen.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadswarmte in Almere

In diverse delen van Flevoland, en ook Almere, wordt gebruik gemaakt van stadsverwarming. Op deze manier worden woningen en panden verwarmt door middel van een speciaal ondergronds leidingnetwerk. In dit leidingnetwerk bevindt zich overtollig warm water wat afkomstig is van lokale industrie. In Flevoland wordt momenteel in de volgende gebieden gebruik gemaakt van stadsverwarming;

  • Almere stad
  • Lelystad – De Landerijen
  • Zeewolde – Polderwijk

Wanneer u stadswarmte afneemt hoeft u zelf geen gasleverancier te kiezen. U kunt via onze energievergelijker wel stroomleveranciers vergelijken en overstappen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een duurzamere of goedkopere energieleverancier.

 

Populairste Aanbiedingen in Almere

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Almere. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Almere

Almere ligt net als bijvoorbeeld Amsterdam en Alkmaar in Gasregio 1. In welke gasregio u woont is belangrijk voor uw uiteindelijke gasprijs. Uw gasregio bepaald namelijk hoe hoog de transporttoeslag of regioslag in uw regio is. Deze extra toeslag over uw gasverbruik betaalt u aan Gasunie. Gasunie is verantwoordelijk voor het transport van gas van het winningsgebied Slochteren door heel Nederland. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe dichter u bij Slochteren woont, hoe lager uw regioslag is. Er hoeven dan namelijk minder kosten gemaakt te worden voor het transport. Gasregio 1 is momenteel erg voordelig, hier betalen consumenten slechts €0,0062 toeslag per kubieke meter aardgas. Dit is een van de laagste tarieven in Nederland.

 

Ontwikkeling energieprijzen Almere

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Almere. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave