Energie vergelijken Flevoland

Energie vergelijken Flevoland

Energie vergelijken als inwoner van Flevoland? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Flevoland. Zo kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Vattenfall, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, Frank Energie, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Flevoland, een prachtige provincie!

Flevoland is een provincie in Nederland. Het gebied werd in 1955 drooggelegd met het Afsluitdijkproject en is daardoor de jongste provincie van Nederland. Flevoland telt ruim 400.000 inwoners en bestaat uit twee delen: Oost-Flevoland en West-Flevoland. De hoofdstad van de provincie is Lelystad.

De naam Flevoland is afgeleid van de rivier de Vliet, die door het gebied stroomt. “Oost” en “West” zijn toegevoegd om aan te geven dat het gebied is opgedeeld in twee delen.

Flevoland heeft een uniek karakter door het feit dat het volledig kunstmatig is ontstaan. Het landschap is daardoor heel erg divers en er zijn veel verschillende soorten planten en dieren te vinden.

De provincie bestaat voornamelijk uit polders, maar er zijn ook bosgebieden, heidevelden, meren en rivieren. Er is dus voor ieder wat wils!

Flevoland is ook heel erg mooi in de winter. Als het sneeuwt, is het landschap echt prachtig om te zien. Het is dan wel belangrijk om goede kleren aan te doen, want het kan flink afkoelen!

Iedereen is welkom in Flevoland! Of je nu een toerist bent of gewoon op zoek bent naar een fijne plek om te wonen of werken: in Flevoland ben je aan het juiste adres.

 

Energiemarkt Flevoland

Voorheen waren bijna alle inwoners van Flevoland standaard klant bij Nuon. Daarnaast waren inwoners van de Noordoostpolder standaard klant bij Essent. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 zijn inwoners van Flevoland vrij om hun eigen energieleverancier te kiezen. Dit heeft als gevolg dat er steeds meer een spreiding is in energieleveranciers. Wanneer u nog nooit bent overgestapt dan bent u nog steeds klant bij Nuon en Essent. En dan betaalt u als loyale klant waarschijnlijk veel te veel. Daarom is het verstandig om over te stappen. Zo bespaart u namelijk eenvoudig honderden euro’s!

 

Energieleveranciers vergelijken

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.

 

 

Netbeheerder(s) Flevoland

Voorheen werd het energienetwerk in Flevoland beheerd door Liander en Enexis. In die tijd beheerde Enexis het energienetwerk in de Noordoostpolder. En Liander beheerde het overige deel van het energienetwerk. Maar sinds 1 januari 2016 is Liander ook verantwoordelijk voor het energienetwerk in de Noordoostpolder. Hierdoor is Liander nu verantwoordelijk voor het complete energienet in Flevoland.

Onder de taken van Liander valt onder andere het aanleggen en onderhouden van het stroom- en gasnetwerk. Daarnaast verhelpt het bijvoorbeeld ook storingen in het netwerk. Als consument kunt u Liander onder andere nodig hebben voor het opnieuw aansluiten van uw woning op het energienetwerk. Daarnaast regelt Liander ook het vervangen van energiemeters en het vergroten en verkleinen van energie aansluitingen. U kunt uw netbeheerder niet kiezen. Deze is namelijk regionaal bepaald door de overheid. Alleen als u verhuist is het mogelijk dat u een nieuwe netbeheerder krijgt.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadsverwarming Flevoland

In diverse delen van de provincie Flevoland wordt er gebruik gemaakt van stadsverwarming. Dit is een speciaal leidingnetwerk dat restwarmte inzet om woningen en gebouwen te verwarmen. Deze restwarmte is vaak afkomstig van lokale industrie of bodemwarmte. In Flevoland wordt er onder andere stadswarmte gebruikt in;

  • Almere Stad
  • Lelystad (De Landerijen)
  • Zeewolde (Polderwijk)

Wanneer u stadsverwarming afneemt dan kunt u niet uw eigen warmteleverancier kiezen. U kunt overigens wel uw eigen stroomleverancier kiezen. Hierdoor kunt u toch profiteren van deze voordelige overstapaanbiedingen.

 

Populairste Aanbiedingen in Flevoland

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Flevoland. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Flevoland

Flevoland ligt net als bijvoorbeeld Noord-Holland en Gelderland in gasregio 1. In welke gasregio u woont is belangrijk voor uw uiteindelijke gasprijs. Uw gasregio bepaald namelijk hoe hoog de transporttoeslag of regioslag in uw regio is. Deze extra toeslag over uw gasverbruik betaalt u aan Gasunie. Gasunie is verantwoordelijk voor het transport van gas van het winningsgebied Slochteren door heel Nederland. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe dichter u bij Slochteren woont, hoe lager uw regioslag is. Er hoeven dan namelijk minder kosten gemaakt te worden voor het transport. Gasregio 1 is momenteel erg voordelig, hier betalen consumenten slechts €0,0062 toeslag per kubieke meter aardgas. Dit is een van de laagste tarieven in Nederland.

 

Ontwikkeling energieprijzen Flevoland

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Flevoland. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 

Vergunningen rond voor Windplanblauw windpark Flevoland

Door de positieve uitspraak van de Raad van State op 6 november 2019 zijn de belangrijkste vergunningen voor de bouw van Windplanblauw in Flevoland rond. Hierdoor kunnen de twee initiatiefnemers, Vattenfall en SwifterwinT, beginnen met de realisatie van maar liefst 61 windturbines. Door de bouw van Windplanblauw zullen vanaf 2022 400.000 huishoudens van groene energie kunnen voorzien. Dit is ruim vier keer zo veel dan de capaciteit van de huidige 74 windmolens in het gebied.

 

‘’Zowel voor de ruim 150 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren van SwifterwinT als voor Vattenfall is dit een belangrijke mijlpaal. We zijn zo’n 10 jaar geleden gestart met de voorbereidingen van dit windpark. We zijn blij dat we het windpark nu een stap verder gaan brengen. We zijn gestart met de aanbesteding voor de grondwerkzaamheden, bekabeling en de inkoop van de windmolens. We hopen in 2021 te kunnen starten met de bouw.” Aldus Henk Kouwenhoven, senior development manager bij Vattenfall.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave