Energie vergelijken in Alkmaar


Energie vergelijken in Alkmaar

Energie vergelijken als inwoner van Alkmaar? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Alkmaar. Wanneer u in Alkmaar woont dan kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Energiemarkt Alkmaar

Vroeger waren alle inwoners van Alkmaar standaard klant bij energieleverancier Nuon. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 mag iedereen zijn eigen energieleverancier kiezen. Dit betekent dat u zelf bijvoorbeeld kunt kiezen voor een duurzamere of goedkopere energieleverancier. Deze nieuwe aanbieder vinden is tegenwoordig online heel eenvoudig. Door gebruik te maken van onze energievergelijker vindt u binnen enkele klikken de energieleverancier die het beste bij uw wensen past. Probeer het nu zelf en stap ook over naar een andere energieleverancier.

 

Energieleveranciers vergelijken in Alkmaar

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.

 

Netbeheer in Alkmaar

In Kaasstad Alkmaar hebben inwoners standaard Liander als netbeheerder. Deze netbeheerder kunt u niet kiezen aangezien deze is aangesteld door de overheid. Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienetwerk. Daarnaast verhelpt het bijvoorbeeld storingen en installeert het energiemeters. Voor vragen omtrent uw aansluiting of energiemeter kunt u dus het beste bij Liander terecht. Alleen wanneer u verhuist kunt u te maken krijgen met een andere netbeheerder. De overheid heeft namelijk voor elke regio een andere netbeheerder aangewezen!

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadskantoor Alkmaar geeft goede voorbeeld

Inwoners van de gemeente Alkmaar worden door de gemeente zo veel mogelijk gestimuleerd gebruiken te maken van duurzame verwarmingsmogelijkheden. Om zelf het goede voorbeeld te geven heeft de gemeente het Stadskantoor aangesloten op het warmtenet. Hierdoor wordt er in het gehele Stadskantoor geen gas meer gebruikt. Alle warmte is hiermee dus volledig groen.

De doelstelling voor de gemeente is om ook in 2050 volledig aardgasvrij te zijn. Dit betekent dat alle gebouwen en woningen van het aardgasnet afgesloten moeten worden. Daarnaast moeten er duurzame alternatieve voor de verwarming gevonden worden. De grootste troef die Alkmaar is handen heeft is het warmtenet. Die is goed geïsoleerd netwerk van leidingen waarmee warm water door diverse wijken wordt verspreid. Een groot deel van dit warme water is restwarmte wat afkomstig is van de HVC. Woningen en gebouwen die aangesloten zijn op het warmtenet stoten tot 95% minder CO2 uit dan woningen met een cv op aardgas. In de komende jaren wil Alkmaar gemiddeld 1.600 woningen per jaar op alternatieve verwarmingsbronnen aansluiten.

 

”De aansluiting van het Stadskantoor op het warmtenet is het startpunt van de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed en er zullen nog veel panden volgen. Zo gaan wij samen met de inwoners en ondernemers aan de slag met de verduurzaming van bestaande panden in onze gemeente.” aldus wethouder Duurzaamheid Christian Braak.

 

Stadsverwarming Alkmaar

In Alkmaar wordt er ook volop gebruik gemaakt van stadsverwarming. Op dit moment levert HVC warmte aan meer dan 5.200 klanten in de regio Alkmaar. En het warmtenet heeft nog veel meer potentie! Eind 2017 zal HVC het warmtenet van Alkmaar aansluiten op de bio-energiecentrale. Hiermee ontstaat het meest duurzame warmtenet van Nederland. De geleverde warmte is hierdoor namelijk volledig groen. En in de komende jaren zal HVC samen met de gemeente Alkmaar het netwerk uitbreiden aan de hand van woningbouw en renovatieplannen. Hierdoor zullen uiteindelijk 10.000 woningen en bedrijven in het HAL gebied (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk) van duurzame energie voorzien kunnen worden.

Wanneer u stadswarmte afneemt kunt u niet zelf uw warmteleverancier kiezen. U kunt overigens wel zelf uw eigen stroomleverancier kiezen. Bekijk op deze pagina de goedkoopste stroomleveranciers van dit moment!

 

Populairste Aanbiedingen in Alkmaar

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Alkmaar. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Alkmaar

Alkmaar ligt net als bijvoorbeeld Amsterdam en Almere in Gasregio 1. In welke gasregio u woont is belangrijk voor uw uiteindelijke gasprijs. Uw gasregio bepaald namelijk hoe hoog de transporttoeslag of regioslag in uw regio is. Deze extra toeslag over uw gasverbruik betaalt u aan Gasunie. Gasunie is verantwoordelijk voor het transport van gas van het winningsgebied Slochteren door heel Nederland. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe dichter u bij Slochteren woont, hoe lager uw regioslag is. Er hoeven dan namelijk minder kosten gemaakt te worden voor het transport. Gasregio 1 is momenteel erg voordelig, hier betalen consumenten slechts €0,0062 toeslag per kubieke meter aardgas. Dit is een van de laagste tarieven in Nederland.

 

Ontwikkeling energieprijzen Alkmaar

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Alkmaar. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.