Algemene leveringsvoorwaarden energieleverancier

algemene-leveringsvoorwaarden-energieleverancier

Als we het over de algemene leveringsvoorwaarden hebben, dan gaat het over alle voorwaarden en regels waar de energieleverancier zich aan moet houden tijdens een contractperiode. De algemene leveringsvoorwaarden zijn onderdeel van de overeenkomst die u met de energieleverancier aan gaat. Wanneer u een contract afsluit ontvangt u deze voorwaarden over het algemeen via email of post. Tevens kunt u ze terugvinden op de website van uw energieleverancier.

 

Wat staat er in de algemene leveringsvoorwaarden?

In deze algemene leveringsvoorwaarden staan diverse belangrijke dingen beschreven. Allereerst gaat het hierbij over de periode waarvoor de overeenkomst geldig is, ook wel de looptijd van het energiecontract genoemd.

Daarnaast staat er ook in wanneer de overeenkomst met de energieleverancier wordt beëindigd, hoe dit verloopt en hoe er door de klant betaald kan worden. Ook wordt er in de algemene leveringsvoorwaarden beschreven wat er gebeurd bij een tussentijdse opzegging van het contract, bijvoorbeeld het verplicht moeten betalen van een overstapvergoeding.

Als laatst staan ook de gegevens van de energieleverancier, zoals de bedrijfsinformatie en de contactgegevens in de algemene leveringsvoorwaarden. Op het moment dat u de overeenkomst aan gaat met een energieleverancier, moet u schriftelijk de algemene leveringsvoorwaarden ontvangen of u moet deze kunnen downloaden op de website van de energieleverancier. Op deze manier weet u precies waarmee u akkoord gaat.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)