Algemene leveringsvoorwaarden energieleverancier

algemene-leveringsvoorwaarden-energieleverancier

Als we het over de algemene leveringsvoorwaarden hebben, dan gaat het over alle voorwaarden en regels waar de energieleverancier zich aan moet houden tijdens een contractperiode. De algemene leveringsvoorwaarden zijn onderdeel van de overeenkomst die u met de energieleverancier aan gaat. Wanneer u een contract afsluit ontvangt u deze voorwaarden over het algemeen via email of post. Tevens kunt u ze terugvinden op de website van uw energieleverancier.

 

Wat staat er in de algemene leveringsvoorwaarden?

In deze algemene leveringsvoorwaarden staan diverse belangrijke dingen beschreven. Allereerst gaat het hierbij over de periode waarvoor de overeenkomst geldig is, ook wel de looptijd van het energiecontract genoemd.

Daarnaast staat er ook in wanneer de overeenkomst met de energieleverancier wordt beëindigd, hoe dit verloopt en hoe er door de klant betaald kan worden. Ook wordt er in de algemene leveringsvoorwaarden beschreven wat er gebeurd bij een tussentijdse opzegging van het contract, bijvoorbeeld het verplicht moeten betalen van een overstapvergoeding.

Als laatst staan ook de gegevens van de energieleverancier, zoals de bedrijfsinformatie en de contactgegevens in de algemene leveringsvoorwaarden. Op het moment dat u de overeenkomst aan gaat met een energieleverancier, moet u schriftelijk de algemene leveringsvoorwaarden ontvangen of u moet deze kunnen downloaden op de website van de energieleverancier. Op deze manier weet u precies waarmee u akkoord gaat.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.