Energie vergelijken in Noord-Brabant

Energie vergelijken Noord-Brabant

Energie vergelijken als inwoner van Noord-Brabant? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Noord-Brabant. Zo kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Energiemarkt Noord-Brabant

Inwoners van de provincie waren bijna altijd standaard klant bij energieleverancier Essent. Alleen in de regio Eindhoven was een andere energieleverancier actief, namelijk EON. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 mag iedereen zijn eigen energieleverancier kiezen. En sinds die tijd zijn veel Brabanders overgestapt naar een andere energieleverancier. Vaak in verband met prijs, en soms met ook op duurzaamheid. Door over te stappen bespaart u momenteel al snel enkele honderden euro’s. Dat loont toch de moeite? Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan de markt met onze handige energievergelijker.

 

 

Energieleveranciers vergelijken

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties. Benieuwd wat uw nieuwe energieleverancier wordt. Klik hier om direct energie te vergelijken!

 

Netbeheer Noord-Brabant

Momenteel is Enexis de netbeheerder voor heel Noord-Brabant. Voorheen was Endinet Groep nog de regionale netbeheerder voor Eindhoven, maar sinds 2016 is Endinet overgenomen door Enexis. En sinds 1 januari 2017 is de Endinet Groep helemaal opgehouden te bestaan. Hierdoor is Enexis altijd uw netbeheerder wanneer u in Noord-Brabant woont. Voor vragen omtrent uw energiemeter kunt u dus bijvoorbeeld bij Enexis terecht. Daarnaast is Enexis onder andere ook verantwoordelijk voor;

 • Het aanleggen, onderhouden en door ontwikkelen van het energienetwerk in Noord-Brabant.
 • Het verhelpen van storingen binnen het energienetwerk.
 • Het aanleggen of wijzigen van energie aansluitingen.
 • Het opnemen van meterstanden en meterstandgegevens delen met andere marktpartijen waaronder energieleveranciers.

U kunt zelf niet uw netbeheerder kiezen. De wordt namelijk regionaal bepaald door de overheid. Niet zeker wie u netbeheerder is? Dit kunt u controleren via de website van EANcodeboek.nl.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadsverwarming Noord-Brabant

In diverse delen van de provincie Noord-Brabant wordt gebruik gemaakt van stadsverwarming. Door middel van stadsverwarming worden woningen en gebouwen verwarmd door middel van onder andere restwarmte. Deze restwarmte is vaak afkomstig van lokale industrie of afvalcentrales. Daarnaast wordt er regelmatig ook gebruik gemaakt van bodemwarmte om het water te verwarmen. Dit warme water wordt door middel van een leidingnetwerk verspreid en aflevert bij adressen die de stadswarmte gebruiken voor de verwarming. In Noord-Brabant wordt onder andere gebruik gemaakt van stadsverwarming in;

 • Bergen op Zoom
 • Breda (Haagse Beemden)
 • Dongen
 • Eindhoven (Meerhoven)
 • Geertruidenberg
 • Helmond (Rijpelberg en Brouwhuis)
 • ‘s-Hertogenbosch (Paleiskwartier)
 • Oosterhout
 • Tilburg (Reeshof, Tilburg Noord en Tilburg Centrum)

Als afnemen van stadsverwarming kunt u niet uw eigen warmteleverancier kiezen. U kunt wel uw eigen stroomleverancier kiezen. Ook dit kunt u doen door middel van onze energievergelijker.

 

Populairste Aanbiedingen in Noord-Brabant

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Noord-Brabant. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Noord-Brabant

Wanneer u in Noord-Brabant woont dan valt u in de gasregio 5, 6 of 9. Afhankelijk van deze regio betaalt u een extra toeslag voor het gebruik van het gasnetwerk van de Gasunie. Hierbij geldt vaak dat hoe verder u van Slochteren woont (het wingebied), hoe hoger de toeslag per kubieke meter is. Inwoners van Eindhoven vallen bijvoorbeeld in de gasregio 9. Waardoor een extra toeslag van ongeveer €0,0096 per verbruikte kubieke meter aardgas gerekend zal worden. Dit komt bij een gemiddeld jaarverbruik uit op een extra kostenpost van ongeveer €15,00 (deze kosten reeds zijn in uw energierekening verwerkt).

 

Ontwikkeling energieprijzen Noord-Brabant

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Noord-Brabant. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave