Enexis

Enexis is één van de netbeheerders die Nederland kent. Als bedrijf is Enexis voornamelijk verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienetwerk. Dit doet het in gebieden die zijn afgesproken met onder andere de overheid. Enexis maakt het dus mogelijk om stroom en gas te vervoeren naar uw woning. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, uw energieleverancier wel.

Naast het aanleggen en onderhouden van het energienetwerk heeft Enexis nog meer taken. Zo is het ook verantwoordelijk voor het verhelpen van storingen. Daarnaast sluit het woningen aan op het energienetwerk en installeert het onder andere slimme meters. En ook voor het verkleinen of vergroten van energie aansluitingen kunt u bij Enexis terecht.

Tip: Wilt u er zeker van zijn dat Enexis ook uw netbeheerder is? Met het EAN-codeboek kunt u controleren wie uw netbeheerder is.

 

Enexis in cijfers

Netbeheerder Enexis is één van de grotere netbeheerders met ruim 4200 medewerkers. Deze medewerkers zorgen er voor dat u dag en nacht licht en warmte in huis hebt. Dit doet Enexis onder andere door het beheren van 130.000 kilometers aan elektriciteitsnetwerk. Daarnaast beheert Enexis ook nog een bijna 45.000 kilometer aan gasleidingen. Hiermee beheert Enexis het energienetwerk voor 2,7 miljoen elektriciteitsaansluitingen en 2 miljoen gasaansluitingen. De gemiddelde uitvalduur per elektriciteitsaansluiting was in 2015 14,2 minuten. Voor gas was dat 78 seconde per aansluiting.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

Werkzaamheden Enexis

Als netbeheerder heeft Enexis diverse taken. Het meest belangrijk is het aanleggen van het energienetwerk en het beheer, onderhoud en ontwikkeling hiervan. Ook is Enexis veel bezig met het aanleggen van aansluitingen en het plaatsen van (slimme) meters. Hierdoor wordt het transport van gas en elektriciteit naar uw bedrijf of woning mogelijk. Naast deze taken neemt Enexis ook meterstanden op en het verhelpt storingen in het energienetwerk.

 

Werkgebied Enexis

Het werkgebied van Enexis strekt van Groningen helemaal tot aan Limburg. Hierdoor is Enexis meestal uw netbeheerder wanneer u woont in Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant of Limburg. In de provincie Overijssel is Enexis enkel verantwoordelijk voor het stroomnetwerk. Onderstaande afbeelding toont het huidige werkgebied van Enexis.

 

Werkgebied Netbeheerder Enexis

 

Wat u kunt verwachten van Enexis

Wanneer Enexis uw netbeheerder is dan kunt u diverse dingen verwachten. Zo komt iemand van de netbeheerder 1 keer in de 3 jaar uw meterstanden op nemen. Ook zal Enexis voor 2020 een slimme meter komen plaatsen in uw woning. Alle Nederlanders krijgen deze namelijk aangeboden. Verder kunt u Enexis bijvoorbeeld ook verwachten wanneer u een nieuwe aansluiting of meter aanvraagt. Dit kunt u doen via de website van Enexis. Andere momenten dat u Enexis kunt tegenkomen is in het geval van onderhoud of storingen. Dit is belangrijk voor een veilig en stabiel energienetwerk in Nederland!

 

Contact met Enexis

Bel met 0900 – 7808700 (€ 0,35 cent per gesprek) voor direct contact.

Postadres
Postbus 856
5201 AW ‘s-Hertogenbosch

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave