Energie vergelijken Drenthe

Energie vergelijken Drenthe

Energie vergelijken als inwoner van Drenthe? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Drenthe. Zo kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Vattenfall, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken.

Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Drenthe

Drenthe is een provincie in het noorden van Nederland. Het is de op een na kleinste provincie van het land, maar ook een van de meest dichtbevolkte provincies. Drenthe grenst aan Friesland, Groningen en Overijssel. De hoofdstad van Drenthe is Assen.

Drenthe is vooral bekend om zijn prachtige natuur. Er zijn vele mooie wandel- en fietsroutes door de bossen en heidevelden. Ook kan je in Drenthe terecht voor watersporten, zoals kanoën en surfen.

Drenthe is een provincie met een rijke geschiedenis. Het was eeuwenlang een belangrijk centrum van de ijzerindustrie. Ook zijn er veel oude dorpen en steden te bezoeken, zoals Meppel en Hoogeveen.

Mensen die in Drenthe wonen zijn over het algemeen heel gelukkig, behalve met de energierekening. Die mag namelijk wel wat lager!

Energiemarkt Drenthe

Voorheen waren inwoners van de provincie Drenthe standaard klant bij energieleverancier Essent. Maar die tijden zijn voorbij! Sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 is iedereen vrij om zijn eigen energieleverancier te kiezen. Met als gevolg dat de spreiding steeds groter wordt. Jaarlijks stappen er steeds meer consumenten over, ook in Drenthe! En niet zonder reden. Overstappers besparen namelijk al snel enkele honderden euro’s. Dit terwijl het vergelijken van energiepakketten slechts minuten werk is. Benieuwd wat u kunt besparen? Check dan onze energievergelijker!

 

Energieleveranciers vergelijken

Energie van alle bekende energieleveranciers vergelijken doet u door middel van onze energievergelijker. Voer nu uw energieverbruik in en check direct wat u bij de goedkoopste energieleveranciers gaat betalen. U kunt de selectie eventueel nog aanpassen met diverse filters om het helemaal naar uw smaak te maken.

 

Netbeheer Drenthe

In de provincie Drenthe wordt het energienetwerk voor het grootste deel beheerd door netbeheerder Enexis. Daarnaast wordt ook een klein deel beheerd door de regionale netbeheerder Rendo Netbeheer. Hiermee zijn beide bedrijven verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en door ontwikkelen van het energienetwerk in Drenthe. U kunt uw netbeheerder niet kiezen, deze is namelijk regionaal door de overheid bepaald. Alleen wanneer u verhuist kunt u te maken krijgen met een andere netbeheerder.

Naast het onderhouden van het energienetwerk is uw netbeheerder verantwoordelijke voor diverse andere taken. Hierbij gaat het onder andere om;

  • Het verhelpen van storingen binnen het Drentse energienetwerk.
  • Het opnemen van meterstanden bij consumenten thuis.
  • Het aanleggen van nieuwe energie aansluitingen.
  • Het installeren van (slimme) energie meters bij consumenten thuis.

 

Rendo Netbeheer

In de regio Hoogeveen, Meppel en Coevorden is Rendo Netbeheer de netbeheerder. In de overige delen van Drenthe is Enexis de standaard netbeheerder. U kunt overigens ook controleren wie uw netbeheerder is. Dit doet u via de website van EANcodeboek.nl.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo kunnen consumentent tot wel €700 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200 welkomstkorting of een forse loyaliteitskorting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is.

Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Drenthe gaat voor duurzaam

Ook in de provincie Drenthe is men zich bewust van de belangrijkheid van de klimaatdoelstellingen. In het kader hiervan wil de provincie dan ook van het gas af. Om het goede voorbeeld te geven gaat het provinciehuis dan ook volledig van het gasnet af. Voorheen verbruikte het provinciehuis nog een kleine hoeveelheid gas, aangezien het verwarmt werd door middel van een Warmte Koude Opslag (WKO) systeem. Maar vanaf nu is het mogelijk het complete provinciehuis te verwarmen zonder het gebruik van aardgas.

 

”Het provinciehuis is nu definitief afgesloten van het aardgas. Dat past in ons streven om het gebouw zo veel mogelijk te verduurzamen en daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de klimaatproblematiek. We willen daarmee ook bedrijven en inwoners van Drenthe inspireren om dergelijke maatregelen te treffen.”

 

Het WKO-systeem zorgt er voor dat het provinciehuis in de winter wordt verwarmt met water dat in de zomer is opgewarmd. En nadat het water in de winter is afgekoeld, wordt het in de zomer ingezet om het gebouw te koelen. Al dit water wordt onder de grond opgeslagen in bronnen. Dit systeem circuleert door gebruik te maken van een warmtepomp.

 

Stadsverwarming in Drenthe

In de provincie Drenthe wordt nog amper gewerkt met stadsverwarming. En dat is zonde, want Drenthe is de provincie met het hoogste gasverbruik. Door middel van stadsverwarming worden woningen en gebouwen verwarmd door middel van een groot leidingnetwerk. In dit leidingnetwerk bevind zich warm water dat afkomstig is van lokale industrie (restwarmte) of uit de aardbodem. Door middel van stadsverwarming is het mogelijk om woningen en gebouwen duurzaam en zonder aardgas te verwarmen. Op dit moment wordt er volgens onze gegevens enkel nog gebruik gemaakt van stadsverwarming in Meppel en Emmen. Op dit gebied liggen er dus nog veel kansen voor de provincie Drenthe.

Neemt u wel stadswarmte af? Dat kunt u niet uw eigen warmteleverancier kiezen. U kunt wel kiezen voor een andere energieleverancier. Hierbij kunt u onder andere letten op prijs en duurzaam.

 

Populairste Aanbiedingen in Drenthe

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Drenthe. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Drenthe

De provincie Drenthe ligt voor een deel in gasregio 4 en voor een deel in gasregio 8. Dit zijn beide zeer voordelige gasregio. Afhankelijk van uw gasregio betaalt u een extra regiotoeslag over uw gasverbruik. Deze toeslag wordt namelijk door De Gasunie gebruikt om het gas door Nederland te transporteren. Hierbij geldt over het algemeen; ‘’Hoe verder u van Slochteren af woont, het wingebied voor gas, hoe hoger de toeslag is’’. Uw gas moet namelijk verder getransporteerd worden wat meer kosten met zich mee brengt. In gasregio 4 betalen consumenten net als in Groningen en Leeuwarden slechts €0,0035 regioslag per verbruikte m3 aardgas. In gasregio 8 betalen huishoudens €0,0042 regiotoeslag per kubieke meter aardgas. Dit is erg voordelig. Ter vergelijking; In gasregio 2 (Zeeland) betalen consumenten maar liefst €0,0165 regiotoeslag per m3 aardgas.

 

Ontwikkeling energieprijzen Drenthe

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Drenthe. Gedurende de afgelopen jaren is de energierekening zo goed als verdubbeld. Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave