Energie vergelijken in Eindhoven

Energie vergelijken in Eindhoven

Energie vergelijken als inwoner van Eindhoven? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Eindhoven. Wanneer u in Eindhoven woont dan kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Vattenfall, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, Frank Energie, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem! Stap ook over en bespaar tot wel (maximaal) €374,00!

 

Eindhoven

Eindhoven is een stad in het zuiden van Nederland, gelegen in de provincie Noord-Brabant. De stad telt ruim 340.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van heel Noord-Brabant. Eindhoven is vooral bekend als de thuisstad van elektronicagigant Philips, maar tegenwoordig trekt de stad ook veel studenten en jonge professionals aan. Eindhoven heeft een rijke cultuur met veel musea, theaters en andere uitgaansgelegenheden. Daarnaast is de stad ook een belangrijk bedrijvencentrum, met name op het gebied van technologie en innovatie.

 

Energiemarkt Eindhoven

Sinds het vrijgeven van de energiemarkt is iedereen in Eindhoven vrij om een eigen energieleverancier te kiezen. Hierdoor is de concurrentie gestegen, en het aanbod verbeterd. Voorheen konden inwoners van Noord-Brabant enkel kiezen voor energieleverancier Essent. Maar Eindhoven was een uitzondering. Hier was EON namelijk de standaard energieleverancier. Om deze reden is EON dan ook nog erg populair in Eindhoven. Dit komt omdat consumenten die nooit overgestapt zijn daar nog steeds klant zijn.

Ondanks dit stappen steeds meer Eindhovenaren over naar een andere energieleverancier. Vaak omdat deze goedkoper is. Maar soms ook met het oog op duurzaamheid of het productaanbod. Wilt u ook eens kijken of het ergens anders goedkoper kan? Maak dan gebruik van onze handige energievergelijker.
 

 

Netbeheerder Eindhoven

Als inwoner van Eindhoven kunt u niet zelf uw netbeheerder kiezen. Die overheid heeft namelijk om praktische redenen netbeheerders gekozen voor specifieke regio’s. Als inwoner van Eindhoven heeft u nu Enexis als netbeheerder. Voorheen was dit in sommige gevallen ook Endinet maar dit bedrijf is sinds 2016 overgenomen door Enexis. Enexis is hierdoor verantwoordelijk voor onder andere het onderhouden van het energienetwerk. Daarnaast verhelpt het storingen, maakt het aansluitingen en plaatst het onder andere energiemeters. Wilt u meer weten over de taken van Enexis? Of bijvoorbeeld een offerte aanvragen voor een nieuwe stroom- of gasaansluiting? Bekijk dan de website van deze netbeheerder.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadsverwarming Eindhoven

In sommige delen van Noord-Brabant worden huizen verwarmt door middel van stadsverwarming. Dit is een speciaal ondergrond leidingnetwerk met restwarmte van lokale industrie. Ook in Eindhoven zijn er delen van de stad waar stadsverwarming gebruikt wordt. Hierbij gaat het onder andere om de wijk Meerhoven. De leverancier van stadswarmte staat altijd vast maar u kunt wel uw eigen stroomleverancier kiezen.

 

Energie Aanbiedingen in Eindhoven

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Eindhoven. Met deze energie aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Piek- en daltarief Eindhoven

Wanneer u een dubbele energiemeter heeft dan wordt u energie afgerekend op basis van het piek- en daltarief. Dit wordt ook wel het enkeltarief en dubbeltarief genoemd. Tijdens de piekuren (overdag) betaalt u meer voor energie, en tijdens daluren (‘s nachts) bent u juist relatief goedkoop uit. In Eindhoven duren de piekuren van 07:00 tot 21:00. De daluren lopen van 21:00 tot 07:00. In Eindhoven start het daltarief overigens 2 uur eerder dan in veel andere plaatsen in Nederland. Wanneer u veel energie verbruikt tijdens de daluren dan bent u relatief goedkoop uit. Om deze reden draaide dan ook veel huishoudens vroeger de was in de avonduren. Ondanks dat de piek- en daltarieven nog geldig zijn is de maximale besparing maar erg klein. En daarom houden maar weinig Eindhovenaren zich bezig met het tijdstip dat ze energie verbruiken.

 

Gasregio Eindhoven

Wanneer u in Noord-Brabant woont dan valt u in de gasregio 5, 6 of 9. Afhankelijk van deze regio betaalt u een extra toeslag voor het gebruik van het gasnetwerk van de Gasunie. Hierbij geldt vaak dat hoe verder u van Slochteren woont (het wingebied), hoe hoger de toeslag per kubieke meter is. Inwoners van Eindhoven vallen in de gasregio 9. Waardoor een extra toeslag van ongeveer €0,0096 per verbruikte m3 aardgas gerekend zal worden. Dit komt bij een gemiddeld jaarverbruik uit op een extra kostenpost van ongeveer €15,00 (deze kosten reeds zijn in uw energierekening verwerkt).

 

Stadhuis Eindhoven verdiend energielabel A++++

In Eindhoven geeft men bij het stadhuis het goede voorbeeld. Binnenkort wordt het stadhuis namelijk helemaal aardgasvrij. Dit kan door aanpassingen van de elektrische cv-ketels. Door deze aanpassing is er helemaal geen bijstook van gas meer nodig. Hierdoor zal het gasverbruik van het stadhuis dalen van 200.000 kuub per jaar naar nul. Wanneer het stadhuis binnenkort ook nog zonnepanelen op het dak laat installeren, zal het beschikken over het energielabel A++++. Dit is een heel uniek energielabel wat bijna geen gebouw in Nederland heeft.

 

Ontwikkeling energieprijzen Eindhoven

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Eindhoven. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave