Endinet Groep

Endinet was tot 2017 een middelgrote regionale netbeheerder. Het bedrijf beheerde ongeveer 106.000 stroomaansluitingen en bijna 400.000 gasaansluitingen. Dit deed het in de regio Zuidoost-Brabant en de regio Eindhoven. Sinds 1 januari 2017 is netbeheerder Endinet B.V. volledig opgegaan in netbeheerder Enexis. Waarmee de bedrijfsnaam Endinet volledig is verdwenen.

 

Overname door Alliander

In juli 2010 nam netbeheerder Alliander, moederbedrijf van Liander, de Endinet Groep over. Tijdens de overname werd onder andere afgesproken dat Endinet nog minimaal 5 vijf jaar als zelfstandige netbeheerder binnen Aliander zou bestaan. Alliander heeft in de tijd 101 miljoen euro betaald voor de regionale netbeheerder.

 

Ruil Alliander en Enexis

Endinet GroepNa het verstrijken van de afgesproken vijf jaar kwamen er al snel grote veranderingen. Zo tekende Enexis en Alliander in juli 2015 een overeenkomst waarbij delen van het energienetwerk geruild zouden worden. Hierdoor werd Endinet per 1 januari 2016 onderdeel van netbeheerder Enexis. In ruil hiervoor kreeg Alliander een deel energienet in de Noordoostpolder en Friesland.

Het ruilen van deze gebieden speelde onder andere in op wensen van de overheid. De overheid wil namelijk netbeheerders langs provinciale en/of logische grenzen te scheiden. Aangezien Alliander meer aansluitingen verkocht van Enexis betaalde Enexis ook nog eens 365 miljoen euro aan Alliander. Na deze ruil volgende het einde van Endinet snel, per 1 januari 2017 stopte het bestaan van de zelfstandige netbeheerder.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave