Energie vergelijken in Friesland


Energie vergelijken Friesland

Energie vergelijken als inwoner van Friesland? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Friesland. Zo kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Energiemarkt Friesland

Vroeger waren veel inwoners van Friesland standaard klant bij energieleverancier Nuon. Daarnaast was ook Essent de standaard energieleverancier in delen van Friesland waaronder Leeuwarden. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt is iedereen vrij om zijn eigen energieleverancier te kiezen. En er maken dan ook steeds meer huishouden gebruik van dit recht. De belangrijkste reden hiervoor is prijs. Mensen die niet overstappen laten namelijk honderden euro’s liggen. Benieuwd wat u kunt besparen? Check dan onze energievergelijker!

 

Energieleveranciers vergelijken

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.

 

Netbeheer Friesland

Voorheen werd het Friese energienetwerk deels beheerd door netbeheerder Enexis, en deels door Liander. Maar sinds 2016 heeft Enexis haar Friese netwerk geruild met netbeheerder Liander. In ruil hiervoor gaf Liander enkele delen netwerk in de regio Eindhoven aan Enexis. Hierdoor is Liander nu de netbeheerder voor Friesland. Op Ameland wordt het energienetwerk overigens beheerd door Stedin. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen. Deze is namelijk wettelijk vastgelegd door de overheid.

Als netbeheerder is Liander verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en door ontwikkelen van het energienetwerk. Daarnaast is heeft het nog diverse andere belangrijke taken. Hierbij kunt u onder andere denken aan;

  • Het oplossen van storingen binnen het Friese stroom- of gasnetwerk.
  • Het opnemen van meterstanden bij consumenten thuis.
  • Het installeren van (slimme) energie meters.
  • Het aanleggen van nieuwe energie aansluitingen of het wijzigen van reeds gelegde energie aansluitingen.
  • Het delen van verbruiksgegevens met andere relevante marktpartijen.

Voor meer informatie over alle werkzaamheden van Liander kunt u ook op hun website terecht.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadsverwarming Friesland

In de provincie Friesland wordt er ook gebruik gemaakt van stadsverwarming. Hierbij gaat het onder andere om Leeuwarden. Met stadsverwarming worden woningen en gebouwen opgewarmd door middel van restwarmte. Deze restwarmte is vaak afkomstig van lokale industrie of afvalcentrales. Als afnemer van stadsverwarming kunt u niet zelf uw warmteleverancier kiezen. Maar u kunt wel kiezen voor de goedkoopste stroomleverancier! Hierdoor kunt u toch nog profiteren van mooie aanbiedingen en een lagere energierekening. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een duurzame groene energieleverancier.

 

Populairste Aanbiedingen in Friesland

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Friesland. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Friesland

Friesland ligt net als onder andere Groningen in gasregio 4. Dit is de voordeligste gasregio die Nederland kent. Op basis van deze gasregio betaald u als verbruiker een toeslag over uw verbruikte kubieke meters aardgas. Deze extra toeslag over uw gasverbruik betaalt u aan het gasbedrijf Gasunie. Gasunie is verantwoordelijk voor het transport van gas van het winningsgebied Slochteren door heel Nederland. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe dichter u bij Slochteren woont, hoe lager uw regioslag is. Er hoeven dan namelijk minder kosten gemaakt te worden voor het transport. Aangezien Friesland vlakbij ligt is deze toeslag hier behoorlijk voordelig, consumenten betalen hier slechts €0,0035 toeslag per kubieke meter aardgas. Dit is het laagste tarief binnen heel Nederland.

 

Ontwikkeling energieprijzen Friesland

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Friesland. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.