Energie vergelijken in Zuid-Holland

Energie vergelijken Zuid-Holland

Energie vergelijken als inwoner van Zuid-Holland? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Zuid-Holland. Zo kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Energiemarkt Zuid-Holland

In de provincie Zuid-Holland waren inwoners vroeger standaard klant bij Eneco of Nuon. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 kan iedereen zijn eigen energieleverancier kiezen. Sinds dien zijn er duizenden huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. En dat is niet vreemd ook! Overstappers kunnen namelijk honderden euro’s besparen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om voor een duurzamere energieleverancier te kiezen. Benieuwd welke energieleverancier het beste bij uw wensen past? Maak dan gebruik van onze energievergelijker!

 

Energieleveranciers vergelijken

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.
 

 

Netbeheer Zuid-Holland

Het energienetwerk wordt in de provincie Zuid-Holland beheerd door de netbeheerders Liander en Stedin. Beide netbeheerders beheren in de provincie diverse delen van het stroom- en gasnetwerk. U kunt niet uw eigen netbeheerder kiezen. Deze wordt namelijk per regio bepaald door de overheid. U kunt enkel een andere netbeheerder krijgen wanneer u verhuist naar een andere regio.

Liander en Stedin zijn hiermee verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienetwerk. Daarnaast leggen de netbeheerders bijvoorbeeld energie aansluitingen aan en installeren ze (slimme) energie meters. En ook bij storingen binnen het energienetwerk komen de netbeheerders in actie. Voor alle vragen omtrent uw meter, aansluiting en storingen kunt u bij uw netbeheerder terecht. Benieuwd wat u netbeheerder is? Dat kunt u controleren via de website van EANcodeboek.nl.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadsverwarming Zuid-Holland

In diverse delen van Zuid-Holland wordt er gebruik gemaakt van stadsverwarming. Met stadsverwarming worden woningen en gebouwen opgewarmd door middel van restwarmte. Deze restwarmte wordt getransporteerd door middel van een groot leidingnetwerk. Vaak is de geleverde restwarmte afkomstig van lokale industrie. In Zuid-Holland werken onder andere de volgende gebieden met stadsverwarming;

  • Barendrecht (Carnisselande)
  • Bergschenhoek – Boterdorp Zuidwest (Energiebuurt)
  • Capelle aan den IJssel
  • Delft
  • Den Haag
  • Leiden (Wijken Roomberg, Stevenshof en Merenwijk)
  • Nootdorp – Nieuwe Veen
  • Rotterdam (Wijken Centrum, Kop van Zuid, Ijsselmonde, Charlois, Alexander en Hoogvliet)
  • Zoetermeer – Oosterheem

Wanneer u stadswarmte afneemt dan kunt u niet uw eigen warmteleverancier kiezen. Wel kunt u uw eigen stroomleverancier kiezen. Check hier een overzicht met de goedkoopste stroomleveranciers van dit moment!

 

Populairste Aanbiedingen in Zuid-Holland

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Zuid-Holland. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Zuid-Holland

Wanneer u gas verbruikt dan betaalt u een toeslag voor het transport van uw gas. Deze toeslag wordt door Gasunie gebruikt voor het aanleggen en onderhouden van het gasnetwerk. Afhankelijk van uw woonplaats betaalt u een bepaalde toeslag. Vaak geldt hierbij dat hoe verder u van Slochteren woont (het gaswingebied), hoe hoger de toeslag is.

In totaal is Nederland opgedeeld in 10 verschillende gasregio’s. Afhankelijk van de gasregio waar u in woont betaalt u een specifieke toeslag. Als bewoners van Zuid-Holland valt u in de gasregio 1,3 of 10. Gasregio 1 is erg voordelig, hier betaalt u €0,0062 toeslag per verbruikte m3 aardgas. Gasregio 3 is iets duurder (€0,0086) en gasregio 10 is nog iets duurder (€0,0088). Hierdoor zullen inwoners in deze regio’s van Zuid-Holland iets duurder uit zijn op het gebied van gas.

 

Ontwikkeling energieprijzen Zuid-Holland

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Zuid-Holland. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave