Eneco Dynamisch nu beschikbaar – Stroom en gas tegen dynamische energietarieven

Na het succes van volledige dynamische energieleveranciers zoals Frank Energie en NextEnergy heeft energieleverancier Eneco besloten om ook in de markt van dynamische energiecontracten te stappen. Met het product Eneco Dynamisch gaat het bedrijf als eerste van de drie energiereuzen ook stroom en gas aanbieden tegen actuele marktprijzen.

Maar wat houdt het energieproduct Eneco Dynamisch nou precies in? En wat zijn de voordelen van een dergelijk energiecontract? In dit artikel ga ik u er alles over vertellen.

 

 

Werking van Eneco Dynamisch

Wie kiest voor Eneco Dynamisch betaalt altijd een eerlijke prijs voor energie.

Voor stroom betaalt u elk uur een andere prijs. Deze prijs is afhankelijk van de huidige vraag en aanbod naar stroom. Schijnt de zon en waait het hard? Dan is er veel aanbod en daalt de prijs. Is er minder aanbod? Dan zullen de prijzen juist stijgen.

Voor gas betaalt u elke dag een ander dagtarief. Dit tarief wordt elke keer de dag ervoor bekent gemaakt. Ook dit tarief wordt bepaald op de spotmarkt, waar aanbod en vraag voor energie samen komt.

De actuele prijs voor energie is elke dag in de app te vinden. De uurprijs kan u elk uur aflezen in een grafiek. De nieuwe gasprijs wordt elke dag om 3 uur bekend gemaakt.

Door vooral energie te verbruiken op momenten dat het goedkoop is kunt u eenvoudig honderden euro’s besparen per jaar.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Profiteer direct van prijsdalingen op de energiemarkt.
  • Gemiddeld gezien kan u tot wel 35% op uw energiekosten besparen door slim gebruik te maken van dynamische energietarieven.
  • Meer grip op uw kosten voor stroom en gas.
  • U kunt op ieder willekeurig moment veranderen van contract.
  • Door slimmer energie te verbruiken draagt u bij aan het creëren van een stabieler energienet.
  • Direct inzicht in uw energieverbruik en energiekosten via de Eneco app.

Nadelen

  • Nog niet beschikbaar voor alle Eneco klanten.
  • Bij meer vraag dan aanbod kunnen de energieprijzen tijdelijk stijgen.

 

Wie kan gebruik maken van Eneco Dynamisch?

Helaas is Eneco Dynamisch momenteel nog niet beschikbaar voor iedereen. Zo kun je alleen profiteren van de voordelen van dynamische energietarieven wanneer je een slimme meter hebt. Wanneer je nog geen slimme meter hebt kun je eventueel contact opnemen met jouw netbeheerder om deze te laten installeren.

Ook is Eneco Dynamisch nog niet beschikbaar voor mensen die zonnepanelen hebben. Dit gaat gelukkig in de toekomst wel veranderen. Op dit moment is het technische team van Eneco hard aan het werk om dit mogelijk te maken. Naar verwachting zullen de dynamische tarieven vanaf volgende maand ook beschikbaar zijn voor klanten met zonnepanelen. Wanneer je op de hoogte wil blijven dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst.

 

Wat ga ik betalen met Eneco Dynamisch?

Via de website van Eneco kunt u nu zelf uw maandbedrag berekenen. Zo krijgt u een goede inschatting van de voor u te verwachten energiekosten.

Hoeveel u uiteindelijk aan uw energierekening kwijt zal zijn hangt natuurlijk af van een hoop factoren. Zo zal de ontwikkeling van de stroom- en gasprijs een groot effect hebben op de uiteindelijke kosten. Daarnaast speelt ook de hoogte van uw energieverbruik een grote rol.

Wie graag goed inzicht heeft in zijn energiekosten kan via de app van Eneco direct bekijken wat de actuele tarieven zijn. Ook kan men zien hoe hoog hun verbruik per uur, dag, of maand is. Zo kan u een goede inschatting maken van in hoeverre uw maandbedrag in lijn is met uw werkelijke energiekosten.

 

Eneco Dynamisch nu beschikbaar

 

Hoe kan ik me aanmelden voor Eneco Dynamisch?

Wanneer u voldoet aan de voorwaarden hoeft u niet op de wachtlijst maar kunt u zich direct aanmelden voor dit nieuwe product van Eneco.

Na uw aanvraag gaat Eneco direct voor u aan de slag. Het regelt uw nieuwe contract en zegt uw huidige energieleverancier op.

Wanneer uw bedenktijd is verlopen en de overstap ingezet is ontvangt u vanzelf bericht van de daadwerkelijk startdatum dat Eneco gaat leveren. Vanaf dit moment kunt u uw energieprijzen, energieverbruik, en energiekosten via de Eneco app in de gaten houden.

Alles bij elkaar is de overstap tegenwoordig een fluitje van een cent. Ik ben zelf al meerdere keren overgestapt en in mijn ogen merk je er eigenlijk zo goed als niks van. De energieleveranciers regelen onderling alles netjes, en u wordt altijd goed op de hoogte gehouden.

 

Goed om te weten

Ook Eneco moet natuurlijk hun rekeningen betalen. En daarom zal het u diverse kosten in rekening brengen.

Wie kiest voor Eneco Dynamisch betaalt €7 vaste leveringskosten per maand. Dit is per product. Kiest u voor stroom en gas dan betaalt u dus €14 per maand aan vaste leveringskosten.

Naast de vaste leveringskosten brengt Eneco ook een inkoopvergoeding in rekening voor elke kWh stroom en m3 gas die u verbruikt.

  • Inkoopvergoeding stroom: €0,02232 per kWh
  • Inkoopvergoeding gas: €0,07225 per m3

Naast de kale tarieven en inkoopvergoeding bent u natuurlijk ook verplicht om alle overheidsheffingen en netbeheerkosten te voldoen. In de app van Eneco kunt u eenvoudig inzicht krijgen in alle kosten die gepaard gaan met uw energieverbruik.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave