Stijgende energielasten zorgt voor record aantal overstappers

Vorig jaar zijn er opnieuw een record aantal Nederlanders overgestapt naar een andere energieleverancier. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat het om een totaal van 1,4 miljoen Nederlanders. Dit is ruim 7% meer dan het jaar ervoor. De reden voor deze sterke toename ligt hem vooral in de stijgende lasten voor energie.

 

Energierekening opnieuw flink omhoog

In 2018 ging Nederlanders al meer betalen aan de energierekening, en in 2019 stijgt de rekening nog fors door. Mede door stijgende belastingen en hogere tarieven zijn gemiddelde huishoudens al snel rond de €300,00 meer kwijt per jaar. Een ontwikkeling wat er voor zorgt dat steeds meer huishoudens op zoek gaan naar een goedkopere energieleverancier.

 

Wijzigingen energierekening in 2019

 

Energie vergelijken populair

De verslaggeving omtrent de stijgende energierekening heeft gezorgd voor een flink aantal meer mensen dat energieleveranciers is gaan vergelijken. Met name sinds Prinsjesdag, toen de nieuwe belastingen en heffingen bekend werden, is het flink drukker bij online prijsvergelijkers. Ook via GoedkopeEnergieenGas.nl wordt er momenteel meer vergeleken dan ooit, vooral ‘’slapers’’ hebben nu door dat overstappen financieel gezien zeer interessant is.

 

Eenvoudig honderden euro’s besparen

Tussen april 2017 en maart 2018 zijn er in totaal 1,3 miljoen Nederlanders overgestapt van energieleverancier, en niet zonder reden. Volgens de ACM konden huishoudens tot wel €400,00 besparen door een overstap te maken. Een flinke besparing voor slechts enkele minuten werk. En overstappen is niet alleen voordelig, maar ook nog eens heel eenvoudig. Zo blijkt uit de Energiemonitor van de ACM dat 91% van de overstappers tevreden is met het verloop van de overstap.

 

Bereken wat u kunt besparen!

Wanneer u een flink hogere energierekening wil voorkomen dan kunt u het beste nu actie ondernemen. Vergelijk ook de markt en bereken direct wat u kunt besparen. In veel gevallen, afhankelijk van uw verbruik, kan de besparing oplopen tot enkele honderden euro’s. Hiermee voorkomt u wellicht dat u fors moet bijbetalen aan het einde van dit jaar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave