Energieprijzen vergelijken


Eenvoudig en snel online energieprijzen vergelijken? Dat kan met onze handige energievergelijker! Wanneer u uw verbruiksgegevens invoert kan de energievergelijker razendsnel alle energieprijzen vergelijken van heel veel energieleveranciers! Wanneer u na het energieprijzen vergelijken besluit over te stappen naar een andere energieleverancier dan kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen! Met onze energievergelijker kunt u onder meer de energieprijzen van Nuon, Oxxio, Essent, Energiedirect.nl, Greenchoice en Pure Energie. Benieuwd wat u kunt besparen? Gebruik hem hieronder!

 

Energieprijzen vergelijken (Tool)

Met onderstaande vergelijkingstool vergelijkt u eenvoudig energieprijzen van meer dan 15 bekende energieleveranciers. Zo ziet u binnen enkele klikken welke energieleverancier voor u het goedkoopste is. Daarnaast kunt u ook nog eens filteren op bijvoorbeeld duurzaamheid, contractduur en energieleverancier.

 

 

Waarop letten bij het energieprijzen vergelijken?

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energieprijzen vergelijken op basis van uw eigen verbruik. Natuurlijk kunt u zelf ook bekijken welke energieleverancier het goedkoopste is bij uw verbruik. Uw energierekening bestaat uit diverse onderdelen, hieronder ziet u een prijsopbouw met per punt wat extra uitleg.

Energieprijzen vergelijken; Opbouw energieprijzen

Energieprijzen vergelijken; Opbouw energieprijzen

1. Belastingen over verbruikte energie; Meer dan 30% van uw energierekening bestaat uit belastingen. Voor energie is de belasting ongeveer 30% en voor gas ligt de belasting rond de 45%. Daarnaast betaalt u ook nog een extra heffing genoemd Opslag Duurzame Energie. Deze heffing wordt onder andere gebruikt om duurzame energieprojecten te ondersteunen.


2. Energieprijzen; De kosten voor het verbruik van elektriciteit en gas. Hierbij gaat het om de kosten die uw energieleverancier in rekening brengt voor het verbruik per kWh stroom en de kosten per kubieke meter gas.


3. Leveringskosten; De leveringskosten zijn de kosten voor het verbruik aan energie en gas inclusief de bijbehorende belastingen. Wanneer de leveringskosten laag zijn dan zijn vaak andere onderdelen in de energieprijs duurder zoals bijvoorbeeld de vastrechtkosten.


4. Vastrechtkosten; Energieleveranciers brengen administratieve kosten in rekening via de vastrechtkosten. Het vastrecht is de laatste jaren flink duurder geworden. De vastrechtkosten kunnen behoordijk verschillen per energieleverancier. U betaalt zowel vastrechtkosten voor elektriciteit als gas, de kosten verschillen gezamenlijk ergens tussen de 70 en 140 euro per jaar. Hierdoor is het zeker een belangrijk punt bij het energieprijzen vergelijken.


5. Netwerkkosten; De netwerkkosten zijn de kosten die uw energieleverancier namens de netbeheerder in rekening brengt. De netwerkenkosten bestaan onder meer uit een vergoeding voor de aansluiting, een vergoeding voor het transport van energie, een vergoeding van de meetdiensten en een vergoeding voor de kosten van het onderhoud van het landelijke hoogspanningsnet.


6. Heffingskosten; De heffingskorting op de betaalde energiebelasting geldt voor energieaansluitingen met verblijfsfunctie, zoals bijvoorbeeld een woonhuis of kantoorruimte. De heffingskorting is een vast bedrag over 365 dagen per elektriciteitsaansluiting dat in mindering wordt gebracht op de verschuldigde energiebelasting over dat jaar. De heffingskorting is vaak al gauw een paar honderd euro!


Energieleveranciers en energieprijzen vergelijken

Natuurlijk is het energieprijzen vergelijken erg belangrijk, maar er zijn nog meer dingen om op te letten. Is de service van de energieleverancier naar behoren, zijn de voorwaarden van het energiecontract goed en wat vinden andere mensen van de energieleverancier? Om meer te lezen over een energieleverancier bezoekt u zijn bedrijfsprofiel, via onze website komt u alles te weten over DealDirect, Eneco, Energiedirect, Electrabel, EON Benelux, Essent, Oxxio, Miky, Nuon, Nederlandse Energie Maatschappij, OneforOne Greenchoice Energie, PrizeWize en UnitedConsumers. Direct energieprijzen vergelijken van alle bekende energieleveranciers? Gebruik dan onze energievergelijker!

 

Overstappen; Hoe werkt het?

overstappen-van-energieleverancier-5-eenvoudige-stappen

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Volg mij

Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.
Koen Verkerk
Volg mij