NAM bereikt gas in Den Velde


gas-gasmeter-gasverbruik

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft gas in de bodem in Den Velde bij Gramsbergen bereikt. Sinds gister is de NAM begonnen met affakkelen.

 

Resultaat bereikt door middel van fracking

Maart 2015 boorde de NAM al bij Den Velde bij Gramsbergen. En sinds gisteren is de NAM gestart met het omstreden fracken. GroenLinks heeft vorige maand de provincie Overijssel nog gevraagd om onmiddellijk de werkzaamheden van de NAM op de gaswinningslocatie aan de Kerkenkastweg stil te leggen. Die vraag kwam nadat bekend werd dat de NAM wilde gaan fracken.

 

Harde steenlagen

Fracking is de Nederlandse term voor hydraulic fracturing, vrij vertaald hydraulisch kraken. Fracking is een manier om schaliegas (of schalie-olie) uit diepe ondergronden (3/4 k) vrij te maken.

Als gevolg komt het gas (of olie) makkelijker vrij. Volgens politieke partij GroenLinks worden bij het fracken giftige stoffen gebruikt, die in de aardbodem terecht zullen komen. Komende Woensdag debatteren de Provinciale Staten over de kwestie in het provinciehuis in Zwolle.

Wat vindt u van het toepassen van fracking in Nederland? Laat het ons weten in een reactie!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “NAM bereikt gas in Den Velde

  • Sjoerd F.

    Ze moeten bij de NAM eens beter gaan nadenken over de gevolgen van hun boorwerkzaamheden. Ik voel me niet veilig meer door al het gedoe omtrent de boringen naar gas. Denk dat als dit allemaal zo door gaat dat mijn huis ook flink in waarde keldert. Wat mij betreft alles direct stopzetten.