Eneco 3 Jaar Vast tarieven – Wat betaal ik in 2024 voor stroom en gas?

Eneco 3 Jaar Vast tarieven - Wat betaal ik in 2024 voor stroom en gas?

Hebt u graag zekerheid op het gebied van uw energiezaken? Dan is Eneco 3 Jaar Vast een verstandige keuze. Met Eneco 3 Jaar Vast neemt u gedurende 36 maanden stroom en gas af tegen vaste lage tarieven. Dit betekent dat u geen last hebt van eventuele prijsstijgingen tijdens de looptijd van uw contract. Hiernaast profiteert u bij Eneco altijd van 100% Groene Stroom. Een duurzame keuze dus. En overstappen? Dat neemt Eneco u volledig uit handen. Wel zo prettig!

Wil u alles te weten komen over de Eneco 3 Jaar Vast tarieven, de voor- en nadelen van deze overeenkomst, en hoe u klant kunt worden. Neem dan rustig dit artikel door.

Benieuwd wat u per maand gaat betalen wanneer u kiest voor dit energieproduct? Bereken het zelf op de website van Eneco!

 

 

Definitieve Eneco 3 Jaar Vast tarieven voor 2024

Aan het begin van 2024 heeft Eneco weer haar nieuwe tarieven bekend gemaakt voor de 3 jaar vast overeenkomst. Wie nu een nieuw driejarig energiecontract afsluti bij energieleverancier Eneco betaalt de volgende tarieven.

 • Stroom: €0,29227 per kWh
 • Stroom dal: €0,30429 per kWh
 • Stroom piek: €0,30429 per kWh
 • Teruglevering stroom: €0,09 per kWh
 • Vaste leveringskosten stroom: €8,99 per maand
 • Gas: €1,22082 per m3
 • Vaste leveringskosten gas: €7,99 per maand
 • Korting: Momenteel geen korting

In vergelijking met andere energieleveranciers zijn deze tarieven behoorlijk concurrerend. Verderop in de artikel zal ik de tarieven vergelijken met die van bijvoorbeeld Essent en Vattenfall.

 

Eneco 3 Jaar Vast tarieven vergeleken met andere contractvormen

Eneco biedt momenteel diverse contractvormen. Zo kunt u kiezen voor stroom en gas tegen een vaste prijs, stroom en gas tegen dynamische prijzen, of een combinatie hiervan. Eneco is momenteel één van de weinige energieleveranciers die klanten de optie biedt om hun gasprijs vast te zetten, en hun stroomprijs dynamisch te houden.

Elke contractvorm bij Eneco komt met zijn eigen tarieven. En deze kunnen behoorlijk verschillen. Op basis van een verbruik van 2910 kWh en 1410 m3 gas betaalt u nu afhankelijk van uw contractkeuze de volgende maandtarieven.

 • Volledig dynamisch: €201,95 per maand
 • Half dynamisch: €216,36 per maand
 • 1 jaar vast: €232,01 per maand
 • 3 jaar vast: €235,49 per maand

Zoals u ziet heeft zekerheid een zeker prijskaartje bij Eneco. Hoe meer zekerheid u wil, hoe meer u betaalt. Op zich niet gek na de roerige tijden die we gehad hebben, maar wel iets om in uw achterhoofd te houden.

Degene die de zekerheid wil hebben van de 3 jaar vast tarieven betaalt al snel enkele tientjes meer per maand dan mensen die kiezen voor dynamische tarieven. Maar dit is natuurlijk op basis van de huidige tarieven. Mochten de energieprijzen opeens toch weer significant stijgen dan zit u er met uw vaste overeenkomst goed bij.

 

Voor- en nadelen – Eneco 3 Jaar Vast energiecontract

Voordelen

 • U heeft veel zekerheid en 3 jaar geen omkijken naar uw energiezaken.
 • Na aanmelding hebt u altijd recht op 14 dagen bedenktijd.
 • Eneco regelt uw complete overstap.
 • De energie die Eneco levert is relatief duurzaam.
 • De Eneco 3 jaar vast tarieven zijn scherp vergeleken met diverse concurrenten.
 • Uw tarieven staan vast gedurende de complete looptijd waardoor u geen last hebt van prijsstijgingen.

Nadelen

 • U bent niet flexibel aangezien u zich voor 3 jaar vast legt.
 • Dit contract is niet beschikbaar voor nieuwe klanten met zonnepanelen.
 • Zekerheid komt met een prijskaartje. Dit contract is vrij duur vergeleken met andere Eneco producten.
 • Uw energiecontract voortijdig beëindigen zonder extra kosten is niet mogelijk.

 

Eneco 3 Jaar Vast niet altijd beschikbaar

Helaas is de contractvorm 3 jaar vast niet altijd beschikbaar bij Eneco. Wie tijdens het berekeningsproces invult dat hij zonnepanelen heeft zal geen gebruik kunnen maken van dit energieproduct.

Eneco is helaas niet de enige energieleverancier die zonnepaneeleigenaren beperkt in hun productkeuze. Er zijn meerdere energiebedrijven die het momenteel minder aantrekkelijk maken voor eigenaren van zonnepanelen om klant te worden.

Wie zonnepanelen heeft moet er anno 2024 vanuit gaan dat ze soms geen korting ontvangen, uit een beperkt aanbod kunnen kiezen, en soms zelfs een extra toeslag moeten betalen voor het terugleveren van energie. Hiermee lijkt het er op dat het hebben van zonnepanelen niet alleen maar voordelen met zich mee brengt. Denk dus nog eens goed na voordat u eventueel besluit een dergelijke investering te doen.

 

Eneco 3 jaar vast versus Essent, Vattenfall, & Budget Energie

Niet zo lang terug heb ik ook gekeken naar de tarieven voor Essent 3 Jaar Vast, Vattenfall 3 Jaar Vast en de Budget Energie 3 Jaar Vast tarieven. Om deze reden lijkt mij het Interresant om de tarieven van deze vier energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Op basis van een gemiddeld energieverbruik betaalt u bij deze energiebedrijven nu de volgende energiekosten per maand op basis van een 3 jaar vast overeenkomst.

 1. Eneco: €235,49 per maand
 2. Budget Energie: €239,32 per maand
 3. Essent: €240 per maand
 4. Vattenfall: €250,45 per maand

Zoals u kunt zien is Eneco op dit moment zeker niet duur. Wie voor een driejarig energiecontract wil gaan is nu bij Eneco zelfs het goedkoopste uit. De prijsverschillen zijn niet enorm maar kunnen toch oplopen tot €15 per maand. Op jaarbasis is dit toch al snel een bedrag van bijna €200!

 

Eneco 3 Jaar Vast - altijd 100% groene stroom

 

Overstappen naar Eneco

Kiest u graag voor zekerheid en scherpe tarieven voor stroom en gas? Dan is Eneco 3 Jaar Vast een erg logische keuze. Dit energieproduct combineert beide eigenschappen namelijk waardoor u erg voordelig uit bent.

Aanmelden voor dit energieproduct kan eenvoudig en snel online via de website van Eneco. Om klant te worden hoeft u enkel de aanmeldstraat door te lopen. Gedurende dit proces doet u onder andere het volgende:

 • U berekent uw persoonlijke aanbod op basis van uw energieverbruik;
 • U vergelijkt de Eneco energieproducten op basis van voorwaarden en tarieven;
 • Het invullen van enkele persoonlijke gegevens om uw aanmelding af te ronden;

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging per email. Vanaf dit moment gaat uw bedenktijd in. Na het verstrijken van uw 14 dagen bedenktijd zal Eneco uw huidige energieleverancier opzeggen en zorg dragen voor uw nieuwe overeenkomst. Hierna ontvangt u vanzelf bericht met de datum waarop Eneco start met leveren. Zo eenvoudig is het!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave