Meer groene energie verbruikt in ICT-sector VS


goedkope-zonnepanelen-kopen-huren-zelfstroom

De ICT-sector in de Verenigde Staten maakt steeds meer gebruik van groene energie. Het aandeel groene stroom kan tot 2020 toenemen tot 48% van het totale verbruik. Dat blijkt uit recent onderzoek door het National Renewable Energy Laboratory. Een onderzoeksinstituut dat onderdeel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Energie.

Nu slechts 14% duurzame energie

Het instituut deed onderzoek naar hoe ICT-bedrijven in Amerika inspelen op hun groeiende energiebehoefte, en in hoeverre duurzaamheid hierbij een rol speelt. Uit het onderzoek blijkt dat de 113 onderzochte bedrijven in 2014 samen 59 miljoen megawattuur verstookten, goed voor 1,5% van de totale Amerikaanse energiebehoefte. Daarvan was 14%, oftewel 8,3 miljoen megawattuur, afkomstig uit duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie.

Naar verwachting zal de Amerikaanse ICT-sector in 2020 31 tot 48% van zijn energiebehoefte weten te dekken uit duurzame hernieuwbare energiebronnen. Het zijn met name de grote bedrijven, waaronder Apple en Google, die zich al jaren in toenemende mate richten op projecten voor het afnemen van groene energie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.