Meer gas uit Noordzee nodig


Meer gas uit Noordzee nodig

Minister Kamp van Economisch Zaken wil samen met gasbedrijven kijken hoe er meer gas gewonnen kan worden uit de Noordzee. In een recent interview met het Algemeen Dagblad wijst hij op het belang van fossiele brandstoffen. “Het nog winbare Noordzeegas kan helpen de afhankelijkheid van import te beperken”, aldus minister Kamp.

 

Gas belangrijkste bron energie

Volgens Kamp kan het aardgas goed van pas komen tijdens de overgang naar duurzame energievoorziening. Over 8 jaar zouden windmolens op de Noordzee voor 5 miljoen huishoudens energie moeten opwekken. Maar tot die tijd blijft gas het belangrijkste, aldus Kamp. Zeker nu de gaskraan in Groningen dicht gedraaid wordt.

 

Nog 165 miljard kuub

Volgens TNO en het ministerie voor Economische Zaken zit er nog 165 miljard kubieke meter aardgas in onontdekte velden in de Noordzee. In alle bekende gasvelden zit nog ongeveer 118 miljard kubieke meter gas.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.