Google sluit zich aan bij energieplannen Obama


vergelijkingssite-energie-energieleveranciers

Google heeft aangegeven Obama zijn plannen te steunen op het gebied van groene energie. Niet alleen Google, maar ook Apple, Microsoft en Amazon hebben laten weten de plannen te steunen.

Verklaring

De vier bedrijven hebben een gezamenlijke brief laten opstellen waarin zij verklaren dat zij groot voorstander zijn van de plannen van Obama, het zogeheten Clean Power Plan. Naast deze verklaring laten de concerns weten dat zij het gebruik van hernieuwbare energie van groot belang vinden en dat deze ontwikkeling goed is voor het milieu. Daarnaast benadrukken de concerns dat het gebruik van hernieuwbare bronnen de klimaatsveranderingen kunnen verminderen. Zelf passen de concerns in hun bedrijfsvoering ook strategieën toe die het gebruik van hernieuwbare energiebronnen vergroten.

Clean Power Plan

In augustus vorig jaar kondigde president Obama zijn klimaatplan, genaamd Clean Power Plan, aan. Hierin wordt als doel gesteld dat de Amerikaanse elektriciteitssector 32 procent van zijn CO2-uitstoot moet verminderen ten opzichte van het verbruik in 2005. Dit betekent dat er een prijs op CO2 komt. Dit moet bedrijven stimuleren om minder CO2-uitstoot te produceren en meer gebruik te laten maken van hernieuwbare energiebronnen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.